Dali by ste chlapcovi meno Jakub, aj keď je časté?
Ahojte.
Na zaciatok - nie, nerozhodnem sa o mene podla odpovedi😅, len to nemam velmi s nikym inym prebrat okrem muza. Meno Jakub sa mi nikdy nepacilo, vzdy som si hovorila, ze je take caste, ze uz len kvoli tomu by som ho nedala nikdy synovi. Veci sa ale zmenili a meno Jakub mi prirastlo k srdcu. Je ale pravda, ze roky rokuce si drzi 1.priecku u chlapcov.
Chcem sa preto spytat, dali by ste aj tak toto meno? Tie, ktore ste dali, synovia vam uz chodia do skolky/skoly, je ich v triede vela, ak ano, su s tym problemy?
neriesila by som ktolko ich beha .. ale ci sa mi paci-mne sa nepaci ani jakub a ani kubo kubko a podobne ...
Ja by som nedala, lebo sa mi nepaci skratka Kubo. Lebo mi to evokuje ze hlupy Kubo. A druha vec, meno na prvej priecke by som nedala, aj keby sa mi pacilo.
Ved každého mena je vela pokiaľ teda sa nebavime o menách ako Cyril a Getrúda. Povedzme si úprimne je malo takých slovenských modernejsích mien a chlapčenských ako by dal. V dobre minulej bolo vela Jankov Ferkov a ? Takže no problem.
Tak lepsie, jak Tichomir 😆
Mam v okoli par jakubov a teda su to truby a riadne. Ale osobne sa mi nepaci, takze nie, nedala by som. Keby sa mi vsak pacilo, tak ano. A neriesila by som. Pretoze by to bol moj jakubko...
@anonym_autor ahoj, nas syn sa vola Jakub. V roku, ked sa narodil, to bolo najcastejsie meno na Slovensku. V triede je sam, v rocniku tiez, na skole je este tusim jeden starsi chlapec s tymto menom. Mne sa paci, jemu sedi a je s nim spokojny (aspon zatial).
Ja ti neviem, kde sa všetci tí Jakubovia koncentrujú, ale ja ani nemám pocit, že ich je všade veľa. Zopárkrát sa mi dokonca stalo, že som nemala v triede ani jedného, ale mala som napríklad dvoch chlapcov s menom Leo, alebo Lukáš, alebo Artúr...všetko možné len Jakub ani jeden. Ak sa ti to meno páči, tak ho pokojne daj.
Ja mam s tymto menom dost dobru prihodu z prace. Byvala kolegyna ho chcela dat prvemu synovi a skoro potratila od stresov, ako do nej hucala rodina, ze "Nemozes dat meno Jakub, lebo to znamena druhorodeny a to on nebude". My sme ostali uplne v soku, ze co to ma byt, ze ved je to jej vec, ze ako nazve svoje dieta. Ona bola z nich v stresov, v nervoch, fakt toho mala dost. Tak im povedala, ze fajn, tak nebude Jakub a povedala dost vystredne mena, ktore tiez pripadali do uvahy (ako vazne, boli to take velmi netradicne slovenske mena) a ked to poculi, tak sa zacali modlit, aby to bol "iba" Jakub.
Ja som od malicka tuzila mat dceru elisku. Kym sa narodila patrilo to meno medzi top.
Ak sa ti paci tak daj 😉
Mne sa to meno nikdy nepáčilo, ani keď zažilo boom. Asociácia s tým priblblým Kubom z klasickej veselohry nepustí. Kubo - čo je na tom tak pekné, výnimočné?
Môj syn je Jakub, nakoľko sa tak volá aj môj manžel a veľmi sa mi to meno páči. A bolo mi jedno, že je časté a tiež ako som sa dozvedela, že je trápne dávať po rodičoch. Proste som na to všetko kašlala a dala,lebo som mohla a chcela 🙂
My sme dali, keby vrátim čas dám znova- jedine čo by som oznacila ako neprijemne je prave tato info ze je najcastejsie, hoci rovnako ako uz bolo spomenute- nie je to citelne...ja mam klasicke meno a pred rokmi sme boli v triede 3 baby s tym menom.....to je asi osud ci co....to potom musis davat meno totalne jedinecne- Radim, Ester, Jaromir, Henrieta.....ci das Jakub,Lukas,Martin je za jedno🫡
@anonym_autor neviem v ktorej časti Slovenska je caste, ale ja som meno Jakub uz dávno nepočula. Poznám Jakubov. Jeden ma 42 a druhy 17. Viac ich nepoznám. Ucila som v MS a mala som len toho dnes uz 17r Kubka.
Ano dala by som hociake meno ktore sa mi paci, aj keby ich bolo milion v okoli. -a Jakuba som chcela ale muz nechcel. Nakoniec mi vypocitali aj termin na Jakuba. Ale nenarodil sa vtedy a ani sa nevola Jakub.
@anonym_autor neviem v ktorej časti Slovenska je caste, ale ja som meno Jakub uz dávno nepočula. Poznám Jakubov. Jeden ma 42 a druhy 17. Viac ich nepoznám. Ucila som v MS a mala som len toho dnes uz 17r Kubka.
@simona20201309 ja som mala jedneho spoluziaka jakuba. A siroko daleko nikde nikto. A teraz skoeo v kazdom dome. Kamosky. Sesternice. Ozaj takmer kazda ma jakuba.
My sme dali, keby vrátim čas dám znova- jedine čo by som oznacila ako neprijemne je prave tato info ze je najcastejsie, hoci rovnako ako uz bolo spomenute- nie je to citelne...ja mam klasicke meno a pred rokmi sme boli v triede 3 baby s tym menom.....to je asi osud ci co....to potom musis davat meno totalne jedinecne- Radim, Ester, Jaromir, Henrieta.....ci das Jakub,Lukas,Martin je za jedno🫡
@anonym_56c997 uz aj ester je celkom caste.
Dala som mená deťom také ake sa mne teda nám páčili .Sú to klasické mena nie tie moderné pri ktorom rozmýšľaš že muselo vzniknúť iba včera lebo si o ňom ešte nepočula .Nechcem uraziť nikoho kto dal svojim deťom také mená len ja som asi staromódna . Neriešila som či sú tie mená bežné či nie .Proste sa mi páčili a hotovo
Mam 3 deti a s menom Jakub som sa za poslednych 10 rokov stretla v skolke alebo skole asi 1x.
@anonym_autor ja by som vždy dala meno, ktoré sa mi páči. Ja mám synov Juraja a Mateja a dcéru Júliu . Inak keby dám najmladšiemu meno Jakub, tak mám všetkých na J 😁
@anonym_autor to nikdy nevies, ze ci bude mat okolo seba 5 Jakubov ci nie. Ja som dala meno co nieje ani v prvej 10tke a pritom na ihrisku stretavame chlapca s rovnakym menom, kolega dal take meno tiez. A Jakuba nemame ziadneho ani v skolke, ani na ihrisku. Tak tak
@anonym_autor dala som, síce to meno počúvam často von ale v škôlke aj v škole bol/je jediný v triede.
Nerozhodneš sa o mene podľa odpovedí na MK? Tak prečo sa chceš rozhodovať podľa ľudí v bežnom živote? Páči sa ti? Daj. Nepáči? Nedaj. Nič medzi tým. Napríklad v mojom okolí Jakubov nemáme okrem nášho Jakuba. A aj keby boli, tak aké problémy máš na mysli? Že učiteľka zvolá "Jakub" a otočia sa traja chlapci? No to je strááášny problém 😂 Učiteľka dodá priezvisko a je po probléme....
Nikdy som neriešila pri gybere mena, či je veľa detí s týmto menom, alebo nie...dala som také ako sa mi páčilo...takze mame Tomáša a Olivera...ked sa ti páči Jakub, tak ho daj...ie jedno ci bude v triede sam. Alebo budú traja
Pre mňa by to bolo dôležité pri výbere mena, aby nebolo príliš časté. Bude ďalší Jozef, Jana. A vôbec nehrá rolu, že meno Jakub sa mi samé o sebe nepáči - momentálne vyberáme dievčenské meno, a veeeľmi som chcela jedno meno, ktoré sa drží v priečkach pár rokov - nedám ho kvôli tomu, vadilo by mi to.
Pre mňa by to bolo dôležité pri výbere mena, aby nebolo príliš časté. Bude ďalší Jozef, Jana. A vôbec nehrá rolu, že meno Jakub sa mi samé o sebe nepáči - momentálne vyberáme dievčenské meno, a veeeľmi som chcela jedno meno, ktoré sa drží v priečkach pár rokov - nedám ho kvôli tomu, vadilo by mi to.
@anonym_e9fca0 aké to je meno?
@anonym_autor Ja by som dala, my sme pri vybere frekvenciu vobec neriesili. Dieta bude originalne, ci uz ma meno caste, alebo nie. Inac to nie je tak, ze ten Jakub je nutne na kazdom kroku. U nas v skolke bol len jeden za cele 4 roky, co tam moj syn bol. Zato ja mam nie uplne caste meno - Mariana - a boli sme na zakladke v triede tri. Raz som zase bola na jednom kurze, bolo nas tam 12 a z toho boli 4 Silvie. Je to dost aj o nahode.

keby som chcela jakuba - dala by som jakub 😒
ale ja som nechcela
chcela som som iné - a dala som iné - aj keď rodina pindala ...
no a čo ...