icon

Eliška alebo Amélia? Pomôžte vybrať meno pre dievčatko

9. sep 2026

Ahojte, s partnerom sa nám páči meno Eliška, no odrádza nás jeho popularita. Vybrali by ste ho napriek tomu? Páči sa nám aj Amélia a nevieme sa rozhodnúť. Máte tipy na nejaké mená podobného štýlu?

elenka.k
9. sep 2026

@anonym_autor Eliana

anonym_93e942
9. sep 2026

dala by som čo sa mi páči, bez ohľadu na názor iných alebo toho, že je ich "veľa"

lenka.25
9. sep 2026

Ja argument je ich veľa vôbec nechápem . Páči sa mi a hotovo . Lepšie ako mať doma Priscilu , ktorých je síce malo , ale ťažko by mi to išlo z úst . A konkrétne v tvojom prípade aj Eliška, aj Amélia sú dosť momentálne používané mená

anonym_84ac1f
9. sep 2026

vybrala by som take ake sa mi paci. Amelia je este popularnejsie ako Eliska aspon v mojej lokalite. Akurat dmes mi vysiel na instagram eprispevok, ze Amelii a Noelov je tohto roku najviac.

anonym_5b84fa
9. sep 2026

@anonym_autor Eliška je krásne meno.

szam
9. sep 2026
@elenka.k

@anonym_autor Eliana

@elenka.k my máme doma Elianku ❤

jomarch
9. sep 2026

mne sa napriklad meno Eliska vobec nepaci, pretoze znie ako zdrobnelina mena. som tiez nositelkou mena ktore je vlastne ako zdrobnelina a aj to je dovod preco tieto mena nemam rada 🙈🙈

anonym_c47268
9. sep 2026

Môj syn má meno, ktoré je už roky v top 10 a absolútne nijako to nepociťujem.

tanyan
9. sep 2026

Ak sa Ti páči Eliška a otec súhlasí, tak sa netráp štatistikami.
Máme Sofiu. 😉 Niekedy boli na ihrisku aj štyri, v triede sú dve a vôbec mi to nevadí (ani jej). Hľadala som meno bez diakritiky (mäkčene, dĺžne), aby bolo medzinárodne stabilné. Nechcela som kratšie ako 5 písmen a aby neboli meniny blízko pri narodeninách.

anonym_2d89ac
9. sep 2026

Aj elisiek aj amelii je dost vela a mne napr. sa eliska maximalne nepaci, takze by som dala ameliu.. ze sa tak vola kazda druha by mi bolo jedno

anonym_ee3009
9. sep 2026

@anonym_autor obe sú to pekné mená ❤ mne sa páči aj Júlia, Juliana..

babababka
9. sep 2026

vnučka je Eliška keď sa narodila ešte vôbec nebolo populárne.Amélie poznám4.2 sú spolužiačky Eliškine.Naše top mená sú:Alžbetka,Veronika,Monika,Helenka.

ivik4
9. sep 2026

Na meno Eliška mam alergiu , to sa mi fakt nepaci. Amélia sa mi paci velmi. Meno by sa ale malo aspon trochu hodit k priezvisku

anonym_d4cd5a
9. sep 2026

@anonym_autor mne sa tiež páči veľmi Eliška, ale kamarátka má tak som ho nedala. No pre mňa je top Alica ( 1.dcéra ) je pekné a je ich málo

anonym_d371a4
9. sep 2026

Mne sa Eliška moc nepáči, pride mi to take moc detske alebo ako to nazvat, ale ak sa tebe páči to je hlavné. Amélia sa mi páči viac 🙂 ja som pri synovi neriešila či je jeho meno popularne alebo bude jeden jediny.. proste sa mi pači meno a dam ho a neriešim ostatných. Keby mam dcéru sa mi páči napriklad Sabína, Timea, Sára alebo Laura (ale neviem či su podobneho štylu). Daj tak aby sa tebe a manželovi páčilo.🙏🏻

barju
9. sep 2026

@anonym_autor tých top10 sa mení, tým by som sa nariadila. Mne keď dávali meno, tak nebola v okolí dievča s rovnakým menom a v prvej triede sme sa stretli 4. My sme dali synovi meno lebo sme nikoho s takým menom nepoznali a hľa, na ihrisku sme sa stretli už s 5imi. Aj nám sa Eliška páči, ale už je v rodine, tak preto ho nechceme dať, a máme asi aj lepších kandidátov, inak by som ho dala.

anonym_1d49ab
9. sep 2026

Anália... To už radšej elisku 🙈🙈

anonym_0d63e2
9. sep 2026

Mne sa viac páči Amelia. .
Mená ktoré sú podobné ma napadli : Eliana, Amalia
Melánia/ Melanie, Aurélia, Júlia.

simsalabim
9. sep 2026

@anonym_autor obidve su pekne.

anonym_b0fea7
9. sep 2026

Eliška je veľmi pekné meno.

talia16
9. sep 2026

Mne sa Amélia páči velmi a Eliška vôbec, no ak si vyberáte len podla popularity, Améliou si tiež velmi nepomôžete, pretože ta je teraz na vzostupe. Odporúčila by som Elianu tá sa podoba na Elišku ale zároveň je z rovnakého súdku ako Amélia. No aj na toto meno treba dávať pozor, ak vám ide o početnosť, pretože celosvetovo aj toto meno stúpa na popularite a je otazka času kedy to dojde aj k nám.

anonym_9f58d9
9. sep 2026

Eliška 🙂

anonym_ded9a9
9. sep 2026

Eliška🌹🌹🌹

anonym_288764
9. sep 2026

Tereza

anonym_d1022e
9. sep 2026

@anonym_autor Eliška - Anežka, Amelia- Kamila

elenka.k
10. sep 2026
@szam

@elenka.k my máme doma Elianku ❤

@szam môj Marko mal byť 😀
krásne meno mate 😍 👍

rembura
10. sep 2026

Amelia jednoznacne ♥

anonym_3dbf09
10. sep 2026

@anonym_autor Obidva mená sú krásne. Chvalabohu, že existujú ľudia, ktorí nemajú potrebu " byť svetoví" a dávať mená ako Kelly, Amy a pod.

lenka_matko
10. sep 2026

@anonym_autor keď sa vám páči meno Eliška, tak ho dajte. A nevadí že ich je veľa. Keď ste sa aj s partnerom zhodli nieje o čom. Kedysi bola sama , Katka, Anna/ mali sme v triede 4/ a nič sa nedialo.

alexa21
Včera o 11:35

@anonym_autor už ako dieťa som vedela ze môj syn bude Samko a dcéra Eliška..
Keď som rodila v roku 2008, prišiel Samkoboom a v roku 2016 Eliškaboom.
Neodradilo ma to. A vieš ako sa vola naša 3 dcéra? Amália ☺️.
Chcela som nežné mena, tradične a neokukane. Všetky také boli, kým som nešla rodiť.
Amálok tiež nebolo toľko ako dnes 😅