icon

Ema alebo Emma? Pomôžte nám s rozhodnutím!

Poradte, mame dilemu 🙂

Strana
z2
marsmykkok
6. mar 2026

Emma, mne proste tie trojpísmenové mená všetky prídu ako pre zvieratá s prepáčením...

anonym_cbe3f5
6. mar 2026
@marsmykkok

Emma, mne proste tie trojpísmenové mená všetky prídu ako pre zvieratá s prepáčením...

@marsmykkok Fiha 😀. Tak ja som na moje meno Eva teda hrda a velmi sa mi paci. Pre zvierata 3 pismenove 😀. Zabavila si.

marsmykkok
6. mar 2026
@anonym_cbe3f5

@marsmykkok Fiha 😀. Tak ja som na moje meno Eva teda hrda a velmi sa mi paci. Pre zvierata 3 pismenove 😀. Zabavila si.

@anonym_cbe3f5 Ja som myslela hlavne na tie novodobé ako Lea, Ela, Teo, Max a podobne lebo je fakt že proste pôsobí to jednoducho a dávajú sa také mená aj zvieratám. Zase napríklad veľmi dlhé ako Magdaléna, František, Drahoslava a podobne pôsobia príliš zložito. Mne sa pre ľudí najviac páčia tie 4 až 6 písmenkové mená, neznie to príliš jednoducho ako krátke ani príliš oficiálne ako tie 9-10 písmenkové. A okrem toho po slovensky je to Emma, keby mi niekto povie že sa volá Ema Nováková a mám jeho meno zapísať určite napíšem Emma Nováková. Sa čudujem tým názorom tu že práve s dvomi M bude problém. Lebo to je proste tradičná podoba mena s dvomi M. S jedným je to len modny výstrelok. Možno časom rodičia budú dávať len jednopísmenkové mená deťom 😂
A PS Eva je pekné meno a kedže je tradičné naň som ani nemyslela, lebo tak ľudia nenazvú zviera, ale napríklad psov čo sa volia Max, Ela je plno a keby niekto namietal že to psíčkari poludšťujú psov a dávajú im ľudské mená, tak v naších končinách také mena ako Ela, Max pre psov sú trendom už aj 20 rokov, ale pre deti tak posledných 10 rokov. Teda rodičia "popsíčujú" skôr svoje deti...

talia16
6. mar 2026
@marsmykkok

@anonym_cbe3f5 Ja som myslela hlavne na tie novodobé ako Lea, Ela, Teo, Max a podobne lebo je fakt že proste pôsobí to jednoducho a dávajú sa také mená aj zvieratám. Zase napríklad veľmi dlhé ako Magdaléna, František, Drahoslava a podobne pôsobia príliš zložito. Mne sa pre ľudí najviac páčia tie 4 až 6 písmenkové mená, neznie to príliš jednoducho ako krátke ani príliš oficiálne ako tie 9-10 písmenkové. A okrem toho po slovensky je to Emma, keby mi niekto povie že sa volá Ema Nováková a mám jeho meno zapísať určite napíšem Emma Nováková. Sa čudujem tým názorom tu že práve s dvomi M bude problém. Lebo to je proste tradičná podoba mena s dvomi M. S jedným je to len modny výstrelok. Možno časom rodičia budú dávať len jednopísmenkové mená deťom 😂
A PS Eva je pekné meno a kedže je tradičné naň som ani nemyslela, lebo tak ľudia nenazvú zviera, ale napríklad psov čo sa volia Max, Ela je plno a keby niekto namietal že to psíčkari poludšťujú psov a dávajú im ľudské mená, tak v naších končinách také mena ako Ela, Max pre psov sú trendom už aj 20 rokov, ale pre deti tak posledných 10 rokov. Teda rodičia "popsíčujú" skôr svoje deti...

@marsmykkok Akože je to to isté ako Vanesa a Vanessa. Obe varianty sa u nás na Slovensku bežne používajú, ale v kalendári sú zapísané ako Vanesa a Ema, preto by som nazvala skôr Ema slovenským tvarom.

katuskamala1
6. mar 2026

Mame v rodine Emmu lebo ma nemecke priezvisko ale naozaj je s tym problem, ked niekomu povie ze je emma aby si to zapisal niekde tak musi ze s dvoma m vysvetlovat. Zbytocnost..

anonym_5c6828
6. mar 2026
@anonym_01a43d

Rozmyslala som nad niecim podobnym pri mene Stela/Stella a napadlo mi, ze to naozaj chcem vzdy diktovat Stella ale s dvomi l?😄 Ale to len taky moj postreh

@anonym_01a43d áno, ja som pre to dala Stela a nakoniec musím opravovať a diktovať,že ma iba jedno L 🙂

margotka17
6. mar 2026

@buduca_mamicka007 máme v rodine Emku a má 1 m. Napriek tomu, že má už 20, všetci jej hovoríme Emka. Nikto neriešil, či má 2 x m.

domix147
6. mar 2026

@buduca_mamicka007 ja mám Emu...
Emma veď to stal ako keby kokces.. ale daj ako chceš...viac fičí Ema...je to krajšie aj jednoduchšie...aj tak jej nebudes hovoriť Emma s dvomi m ale len Ema

dvanastka
6. mar 2026

Daj jedno, alebo 3m, nech si originál.

simonbrk
5. apr 2026

Ema, s jedným m.

anonym_736a23
5. apr 2026

@buduca_mamicka007 Tak to je skutočne nenormálna "dilema"🙈 Robíš z toho teátro, akoby si sa rozhodovala, či máš, alebo nemáš niekoho zabiť👎

anonym_e78a5c
5. apr 2026

My máme v rodine Emmu a stále každému vysvetľovať, že sa jej meno píše s dvomi m by sa mi nechcelo. Lebo to furt robila mama tej malej.

lenka.25
5. apr 2026
@anonym_e78a5c

My máme v rodine Emmu a stále každému vysvetľovať, že sa jej meno píše s dvomi m by sa mi nechcelo. Lebo to furt robila mama tej malej.

@anonym_e78a5c no ja mám zas Emu s jedným M a uz 20 rokov jej všade píšu 2

anonym_e78a5c
5. apr 2026
@lenka.25

@anonym_e78a5c no ja mám zas Emu s jedným M a uz 20 rokov jej všade píšu 2

@lenka.25 Tak vidíš 😀 By som nedala toto meno vôbec.

lenka.25
5. apr 2026
@anonym_e78a5c

@lenka.25 Tak vidíš 😀 By som nedala toto meno vôbec.

@anonym_e78a5c teraz už ani ja nie 🤣

Strana
z2