Je podľa vás meno Viliam pre chlapca ako za trest?
Ahojte, co myslite? Je to hrozne meno pre chlapca?
My máme 2-ročného Viliamka. Voláme ho Vili, Vilko, Viliamko, ale aj Viliam. A syn ho nedostal za trest, ale preto, že sa nám toto meno veľmi páčilo 🙂
@bilberryday filiam?omg... tak ako, aj nasho vilka volame kadejako🤭Vildo, vilibald,vildíňo😂
@bilberryday Nie každý sa pri výbere mena pre svoje dieťa zamýšľa nad tým, ako ho budú volať v nemecky hovoriacich krajinách. Takmer každé "slovenské" (rozumej u nás používané) meno sa v cudzích krajinách vyslovuje ináč.
Ja som spokojný, síce na základnej škole sa ma všetci pýtali kde mám včielku Maju , do 18 mi nik iný nepovedal ináč ako Vilko ale inak som veľmi spokojný. A v práci v Nemecku ma volajú Wiliem alebo Wili.
@bilberryday Ale prosím ťa. Ja som dala synovi meno Viliam práve preto, že s tým sa môže uplatniť vo svete oveľa lepšie, než keby sa volal napríklad Ľubomír. A konkrétne tu na koníku písala Zuzana, ako ju v Nemecku volajú Cucana a Veroniku zase Firónika. A bolo tam toho viac, len teda tieto dve si pamätám, lebo ma rozosmiali.
Je tu strašne veľa diskusií o menách, ale teda ešte som sa nestretla s tým, že treba zohľadniť budúcu možnú prácu v nadnárodnej spoločnosti. Keď sa my vieme naučiť kompletne cudzí jazyk, tak chcieť od cudzinca, aby vedel vysloviť správne aspoň to meno mi naozaj nepríde prehnané.
@bilberryday trochu to preháňaš, stačí len cudzinca poopraviť a bude ho tak volať , pripadne si jeho podobu prispôsobí do svojho jazyka, konkrétne v tomto prípade Guillermo a nič sa nedeje
@bilberryday som rozhľadený rodič, ovládam štyri cudzie jazyky, ale určite by som nedala podobu William
@bilberryday Tak buďme rozhľadení a zohľadnime, že možno pôjde do Číny, alebo do Indie, alebo do Fínska, alebo do Konžskej demokratickej republiky, alebo do Papuy Novej Guiney... Všetko je možné. 🤷🏻♀️
@bilberryday aha, cize sa mam prisposobovat komu, ked chcem, aby dieta slovenskych rodicov malo meno vyslovitelne vsade v zahranici? taka Alexandra je medzinarodna, ale napr v Turecku neexistuje, ziadne meno nebude uplne univerzalne. Ano v takom nemecku by ho volali Filiam a mna Cucana, ale narovinu, mne sa to v nemecku nestavalo, volali ma Zuzana
@bilberryday Čiže mám dať dieťaťu meno podľa smerovania ekonomiky, firiem na slovenskom trhu a obľúbených dovolenkových destinácií, ináč mi v dospelosti vynadá, čo som mu to dala za meno, že musí sústavne opravovať svojích zahraničných obchodných partnerov, ktorí sú úplne blbí, že sa nevedia to jeho meno naučiť na prvýkrát. 🤪 Čím ďalej lepšie. Radšej už nepokračuj, len sa strápňuješ, pani rozhľadená.
@bilberryday ja som Slavomíra a v Nemecku ma normálne oslovovali Slávka ako aj doma.a som si 100% istá, že to meno v Nemecku nepoznajú 🙈

Krásne meno, a hlavne ho nie je pocut na každom kroku.