Ktoré meno je krajšie: Jurko alebo Jonáš?
Ste s menom spokojne? Ktora mate syna jurka
Rozmyslame nad jurkom a jonašom …
Obe sú pekne. Napis a povedz si to s vašim priezviskom a čo viac sedi. Potom zdrobnenina respektíve možné variace z mena ak sa budeš dieťaťu prihovárať ale samozrejme aj nemusia byt. Niekto volá plným menom stále 😉
Jednoznačne Juraj, znie vznešene a slovensky. Jonáš brrr. skôr sa používa v Čechách.
Musi sa hodit k priezvisku. Taky Jonáš Tomáš asi nebude vhodna kombinacia asi tak ako Juraj Ďuraj. Obe mena su pekne ak sa vhodne použijú. Na Jurajovi sa mi akurat nepaci prezyvka Ďuro.
S Jonášmi sa roztrhlo vrece a to by mne vadilo, že zakričím a 6 sa obzrú. Jurajov je už menej. Takže keby som si mala vybrať výlučne z týchto dvoch, tak Juraj. Je to silné pekné meno.
vzhladom na to, ze nikdy nevieme, kde nase deti skoncia, by som pri vybere mena uvazovala "medzinarodne". juraj nevedia v zahranici precitat (eng - džuradž, potom si zvyknu na george, esp - churach - jorge). takze ja by som dala jonas bez dlzna a makcena, ked uz z tychto dvoch 🙂 ale inak sa mi pacia obe.
Ja mam problem s vyslovnostou u Juraja a este by sa nam nehodilo k priezvisku, ale viac sa mi paci ako Jonas.

Krásne obe mená.