Medzinárodne univerzálne chlapčenské meno
Prosím poradte. Tento týždeň mám termín a stále nevieme aké meno dať synčekovi. Chceme nejaké, ktoré by bolo univerzálne vo väčšine krajín, kedže my sami žijeme v zahraničí. Ďakujem
Nasi su Maximilian a Benjamin. V drvivej vacsine krajin tieto mena maju svoje ekvivalenty...
Adam,David,Daniel, Max,Alex,Tobias,Oliver, Michael, Martin, Samuel, Lucas, Richard, Leo,Teo, Artur, Alexander,Ben,Gabriel, Felix,Nicolas, Oskar,Marcel, Kamil
Ja mám Viliama. Pri výbere jeho mena zohralo úlohu aj to, že je to medzinarodne známe meno.
V podstate akékoľvek bez diakritiky (a aj tie majú mnohé v zahraničí ich ekvivalenty, ale už ich potom trocha pozmenia). Čiže napríklad: Patrik, Daniel, Dominik, Michal/Michael, Erik, Viktor, Oliver, Richard, Filip, Alex/Alexander, Peter, Martin, Lukas, Nikolas, Oskar...asi najznámejšie a najuniverzalnejsie Adam. Je ich veľa. Osobne by som sa vyhla menám ako Ľubomír, Branislav a také tie "naše", s tým majú v zahraničí celkom problém ich či už napísať alebo vysloviť.
Tiez som mala tuto podmienku a mam synov s menami:
Leonard, Gabriel, Viliam, stvrty mal byt Julian, nakoniec je to Juliana (bez dlzna)

Richard