Meno, ktoré nie je v kalendári
Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂
@kvoli Stary otec bol Romuald. Uz velmi vela rokov do zadu ho z kalendara odstranili.
@kvoli Ideme sa chytat za slovicka? Ja som tiez Mariana a nie Marianna ako je v slovenskom kalendari, ale nebudem tvrdit, ze moje tam nie je.
V nemocnici sa narodila mala Freya. Nasa 90rocna suseda je Školastika. Meno vraj vyberali krstni rodicia, ktori nemohli mat deti a chceli daco vynimocne. Kamoskina suseda ma Rubena. Vlastne kazde meno je krasne, ked si na neho clovek zvykne...
Mala som tetu Emerenciu. Môj otec sa volal Markus, dnes už v pohode meno, no pamätám, ako sme v škole diktovali mená a povolanie rodičov a celá trieda sa na tom mene smiala 🙈
@kvoli dcéra je Elizabeth Noemi. Tiež nie je v slovenskom kalendári. Ešte sa mi veľmi páči meno Skrolana
Mojej kolegine dcera sa volala Benedikta. Vzdy tvrdila, ze je jedina sa Slovensku 😆
@kvetinka75 severovýchod Slovenska. Ani ja som to meno nikdy pred tým ani potom nepočula.
Mám kamarátku Zdislavu, tiež som to meno vtedy, keď sme sa spoznali počula prvýkrát
V CR je teraz dost popularne ale na slovensku podla mna neni - Meda.
Ale inak zalezi do akeho kalendara nazres. Niesu vsade rovnake mena.
@ruzasipova to určite nie, len u nás sa Radka pokladá za akokeby zdrobneninu mena Radoslava alebo Radena a v CZ je to cele meno Radka.
@basska_b školastika?? wau, toto počujem prvý krát. zaujímalo by ma ako ju volali, prezývali 🙂 škola? :D