Najpodivnejšie reálne mená pre deti
aj ta najlepsia matka, dokaze znicit zivot detom ked im da nejake otrasne mena. a co este ak je zena hrozna matka? Ake mena dali vo vasom okoli zeny svojim detom, ktore podla vas su neni stastne ze ake meno dostali?
Jennifer - byvala spoluziacka, jej matka chcela byt cool v 90tych rokoch na Slovensku, dosiahla to, ze sa jej narodila maximalna introvertka a seda myska, z ktorej si na strednej robili srandu (mala slovenske priezvisko a dokopy to bolo ako past na oko).
Zlatko - podla mna hrozne muzske meno
@anonym_9d4bfc na strednej si z nej robili srandu kvôli menu Jennifer??? To nemyslis vážne 😢🙃🤔. A ako konkrétne si z nej tu srandu robili? Fakt nechápem. Tiež som študovala v 90 tych rokoch a mali sme na škole horšie mená, no nik si z nikoho srandu nerobil. Ešte v škôlke to pochopím smiať sa na mene, no pomaly dospelí ľudia a smejú sa z mena? Normálne neverím. Sorry
mala som spoluziacku co sa volala Emerencia
Autorka, za to, ze tebe sa nepaci nejake meno a zda sa ti byt "babkovske/dedkovske" (vies o tom, ze aj tie babky a dedkovia boli kedysik mladi??) neznamena, ze sa nepaci nikomu. Ziadny rodic predsa neda svojmu dietatu naschval blbe meno. Proste sa mu to tak paci a meno je vec vkusu. Nech si kazdy da meno ake chce ✌🏻
@anonym_f3ddd4 ale detom? starych ludi si viem predstavit s takym menom ale nie deti.
@anonym_autor Aj ti stari ludia kedysi boli detmi 😅.
Ja nechápem túto neustálu potrebu kritizovať a smiať sa z mien, ktoré si rodičia vybrali pre svoje deti. Obe svoje deti mám pomenované menami, ktoré sa na MK pravidelne zosmiešňujú, sú to obyčajné slovenské mená. A mne osobne je úplne u zadku, či sa niekomu páčia, alebo ich niekto považuje za ošklivé. Obe svoje deti som pomenovala s láskou a tak na nich aj volám. Smiať sa z mien detí a prevracať oči nad rodičmi, ktorí ich tak pomenovali z určitých dôvodov, môžu len jednoduchší ľudia.
@tatiana288 pomenovat deti menom, ktore vies ze pre vsetkych je smiesne .. Wau.. Zeby priklad prave tej zlej matky ktora musi byt po nej aj keby trpela cela jej rodina?
@anonym_9d4bfc na strednej si z nej robili srandu kvôli menu Jennifer??? To nemyslis vážne 😢🙃🤔. A ako konkrétne si z nej tu srandu robili? Fakt nechápem. Tiež som študovala v 90 tych rokoch a mali sme na škole horšie mená, no nik si z nikoho srandu nerobil. Ešte v škôlke to pochopím smiať sa na mene, no pomaly dospelí ľudia a smejú sa z mena? Normálne neverím. Sorry
@7miriam77 ano, predstav si, robili si z nej srandu chalani a jej to bolo extrem neprijemne, najlepsie bolo, ked sa jej parkrat ucitelky spytali, preco ma take zahranicne meno, to bolo tiez smiechu. Preco? Lebo pubertaci s IQ uhorky… ze neveris - zato ja nemozem, ludia su vselijaki, bud rada, ze takych primitivov si nezazila.
čo poviete na mena ako... Kara, Hortenzia, Žofia, Christopher, Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav, Bohumila, Ctibor, Svetlana, Leontína, Tadáš, Leon, Jerguš, Samanta, Taja, toto vsetko pribudlo nedavno iba v nasej obci ☹
@anonym_autor Poznám Svetlana 50 rokov, Jerguš 10 rokov. Tieto mená sa mi aj páčia.
@anonym_autor My sme mali zakaznika s menom Winetou a mne tak trahalo kutikmi ust,ked som si zapisovala jeho meno 😂
Mám meno, ktoré sa väčšine ľudí nepáči. Zničený život nemám
@tatiana288 pomenovat deti menom, ktore vies ze pre vsetkych je smiesne .. Wau.. Zeby priklad prave tej zlej matky ktora musi byt po nej aj keby trpela cela jej rodina?
@anonym_autor Ty si príklad čoho?
Ale pre koho "vsetkych" je to meno smiesne? Pre teba? Lebo ja poznam aj Silvestra, aj Ctibora, aj Zofiu a nikto sa im nesmeje a nemaju problem s menom.. trochu nevsedne mi prislo meno Tichomír, ale tak zvykla som si
Ale pre koho "vsetkych" je to meno smiesne? Pre teba? Lebo ja poznam aj Silvestra, aj Ctibora, aj Zofiu a nikto sa im nesmeje a nemaju problem s menom.. trochu nevsedne mi prislo meno Tichomír, ale tak zvykla som si
@anonym_1d4efe a co ostatne spomenute mena?
Ja mam v okoli strasne vela netradicnych mien, najma muzskych. Napr. poznam 3 deti do 10 rokov menom Mikulas, poznam aj 2 Robinov, Rubena, niekolkych Oskarov, Krystofa, Leona, viacero Alexandrov, Cyrila, Metoda, Radima, Libora, Alesa, niekolkych Vaclavov, Sergeja, Bohumila... co sa tyka zenskych mien, tak susedia maju Choe, inak teda este poznam Leontynu, Valentynu (ano, s Y, rovnako ako Krystof), niekolko Aneziek a Anastazii. Pamatam si, ze ked som bola dieta, v dedine zili babky s menom Piroska a este zila aj Olympia a Dubravka. Inak, pracujem s ludmi, a teda obcas sa stretnem s fakt uletenym menom, najma u istej mensiny.
Jaj a este jeden, teraz uz mlady muz Skender.
Ja poznám jednu Jessicu, z ktorej si ľudia robili žarty a naschvál to meno čítali s J a nie Dž, takže to vyznievalo komicky a bola na posmech. Tieto americké mená sa k našim priezviskám vôbec nehodia. To už skôr nejaké francúzske, grécke, talianske…určite to znie lepsie
Zeny, a Shawn Mendes vam nevadi? A Milan Piqué Mebarak, Shakirin syn? Co koho do toho, ake meno da rodic dietatu? Fakt nechapem, naco je dobre toto riesit.
Poznam jednu Pamelu a jednu Perlu ;)
@anonym_autor a uvedomuješ si, že tie deti prežiju snad vacsinu svojho života ako dospeli? A dat im dospelacke mena, ale doma ich volat nejakou prezivkou, je lepšie než im dávat preflaknute "moderne" mena?
U nás v rodine su 2 Kataríny, velká a mala. Tej malej roky inak nehovorili, len Lili. Teraz je normalne dospelá Katka.
K dotazu - na zápis k nám do 1.triedy prisiel Majk.
Učila som Gregora, skvely chalan. V škole sme mali Xeniu.
Inak v ČR je trend vytahovat skor staré tradične mena. Je ti vela Aničiek, Johanky, Vojtechovia, Vitovia. Bezne meno je Eliáš, Jonáš, Lada, Jáchym, Tadeáš, Pavlína. Rádoby zahranične mena česki rodičia dávaju minimálne.
čo poviete na mena ako... Kara, Hortenzia, Žofia, Christopher, Chváloslav, Milodar, Dobrohost, Prvoslav, Bohumila, Ctibor, Svetlana, Leontína, Tadáš, Leon, Jerguš, Samanta, Taja, toto vsetko pribudlo nedavno iba v nasej obci ☹
@anonym_autor Leon je napríklad podla mňa mega pekne meno. Každy mame iný vkus 🤷🏻♀️
Strašne debiliny píšeš. Tvoje deti sa volajú ako? Prezraď tie úžasne mena
@anonym_4ec805
Asi Janka a Danke - nic proti! Mam kamosky Janku urlz veru desatrocia 🙂 a Dannielu tiez.
Ake tak vies, ked je niekti tak tupy, ze Ma potrebu vysmievat SA z mein, s tym nic nenarobime. Tu krasne vidno IQ a hlavne EQ.
Ktovie co za mindraky Ma v zivote tato osoba, ked chce zhaduovat ludi za mena.
@anonym_autor Ako hovorím, si jednoduchšia, ale to nevadí, aj na takých svieti slnko 🙂 Nazývaš ma zlou matkou kvôli tomu, že som pomenovala svoje deti menom, ktoré ani nepoznáš. Kto ťa takto vychoval, ty naše naduté kozliatko? 😀
A este Bernadeta a Františka… to je podla mna meno ako za trest
@anonym_9d4bfc
Jednu Bernadetu poznam a je nauzasnejsi clovek akeho som kedy stretla. S menom je vekmi spokojna. A vies co? Pomaha ludom...
@anonym_autor z tvojho zoznamu som polku mien normalne stretla. A vobec zeny neznicili detom zivoty kvoli menam- to netusim podla akej logiky si na to dosla. Pre mna za mna, kludne nech si ludia daju aj adolf po pradedkovi. Jedinu vyhradu mam iba voci jednemu paradoxu, coby nemalo byt dovolene (ale ziadny zakon to nikde neriesi), ak sa druhe dieta vola rovnako ako prve -ci uz zive alebo mrtve. Toto je u mna absolutne no-go a mohlo by byt aj trestane....
@anonym_autor čo je také zvláštne na Žofii, Svetlane či Jergušovi?
@katica06 Vsak aj Robert Fico ma Svetlanu,Ci uz nie ?Nejak ich neni vidno spolu..A s kym to bol na dovci? vsak ho s nejakou aj odfotili.,,ale,,Svetlana to nebola,,,To meno Svetlana je pekne, aj ta Fickova Svetlanka je celkom pekna, a vraj a j bohata
@anonym_autor mne známa hovorila, že pozná dievča, čo sa volá Sidney, priezvisko slovenské k tomu ....
@anonym_autor Podľa mňa pekné mená, originálne a zaujímavé. Určite lepšie ako Ryan, Kevin, Kelly a podobné hrôzy
Tak mne osobne sa dvíha žalúdok z mien ako Mateo alebo Izabela, alebo čohokoľvek, čo je hrozne “moderné”. Pri menách ako Silvester, Gorazd, Bystrík, Svetlana, Cyril, Mojmír sa len usmejem. Aké krásne, že má niekto toľko odvahy vytiahnuť také meno!
A na tvoje že babka a dedko 😂 to si myslíš, že nejaká Sarah bude navždy ňuňu bábo v perinke alebo že Timon bude navždy rozkošný školkár? 🤦♀️to sú také sprostosti. Viac by som verila chlapovi čo sa volá Bystrík ako Timon. Timon je pre mňa surikata.
@anonym_b300e1 Izabela pažítková - normálne meno. Kedysi hlásateľka, ale to asi veľa ľudí ani nevie čo to bola za funkcia .
Izabela za mňa normálne meno.
@anonym_2387bd a myslis ze dieta sa tuzi volat zofia ?
@anonym_autor Ešte že ty vieš, ako sa chce volať tvoje dieťa pri zápise do rodného listu

Ja nechápem túto neustálu potrebu kritizovať a smiať sa z mien, ktoré si rodičia vybrali pre svoje deti. Obe svoje deti mám pomenované menami, ktoré sa na MK pravidelne zosmiešňujú, sú to obyčajné slovenské mená. A mne osobne je úplne u zadku, či sa niekomu páčia, alebo ich niekto považuje za ošklivé. Obe svoje deti som pomenovala s láskou a tak na nich aj volám. Smiať sa z mien detí a prevracať oči nad rodičmi, ktorí ich tak pomenovali z určitých dôvodov, môžu len jednoduchší ľudia.