icon

Názor na meno Armand

facingissues03
Včera o 20:02

Ahojte baby,

poradíte mi, prosím, aký máte názor na meno Armand? Mne sa veľmi páči, ale nie som si istá, nakoľko je na Slovensku známe, prípadne či sa tu vôbec používa. Nie som pôvodom zo Slovenska, no plánujeme tu s rodinkou žiť, preto nad tým viac rozmýšľam 🙂

Zaujíma ma, či je toto meno pre slovensky hovoriacich ľudí prirodzené na vyslovovanie, alebo s ním môžu byť problémy. Má niekto z vás realné skúsenosti s týmto menom? Páči sa vám toto meno?

Nechcela by som synovi dať meno, ktoré by musel všade hláskovať alebo viackrát opakovať, a práve preto trocha váham.

Budem vďačná za každý názor a skúsenosť. Ďakujem 💛

Strana
z2
anonym_63c5b4
Včera o 20:02

ak mas priezvisko Lakatos

klotildabazarik
Včera o 20:03

@facingissues03 armand neviem ale poznam jedného armanda, sak daj ake meno chces nam to moze byt jedno

elenajezova
Včera o 20:05

V živote som ho nepočula a nie, nepáči sa mne osobne.

anonym_3dee5d
Včera o 20:06

meno ako pre psa.
Jasné že budeš na úrade meno hláskovať aj všade inde.

anonym_77d734
Včera o 20:12

Je ťažké na výslovnosť

anonym_b0b78f
Včera o 20:15

Armandov je dosť... (Armando). Je pre nich typická čokoládová pleť a zvláštny prízvuk 😃

sisa_s
Včera o 20:46

Ak nemate priezvisko Duplantis, tak nie

7miriam77
Včera o 20:56

Mne sa nepáči, kde si také meno objavila?

kiki68
Včera o 20:58

Za mna ok, ak k tomu mate aj vhodne zahranicne priezvisko

olimuc
Včera o 21:03

No pokial nieste IT, ES alebo Juzna Amerika … tak to bude so Svk priezviskom zniet divne - Armando je v ES dost pouzivane meno u starsej generacie.malych deti s tymto menom nie je vela

beata_k
Včera o 21:07

Pekne meno. Priemerne inteligentny clovek ho vyslovi bez problemov. Hlupe komentare si nevsimaj.

parvinka0001
Včera o 21:10

V osade sa to meno stratí

talia16
Včera o 21:11

Tak píše sa rovnako, ako sa číta, s tým by nebol problém. Mne sa osobne nepáči, lebo sa mi veľmi podobá na meno (značku) Armani. Toto meno je známe tým, že ho dávajú Rómovia, a internet je plný takých meme, kde sa toto meno spomína. Keď vidím, že sa ostatní takému menu smejú, ja by som ho rozhodne nedala. 🫤

anonym_d41c5a
Včera o 21:17

@facingissues03 Armand môže byť. Dajú sa na to ľahko vymyslieť aj prezývky ako napr. Ari, Arko ...

anonym_1cc835
Včera o 21:19
@anonym_d41c5a

@facingissues03 Armand môže byť. Dajú sa na to ľahko vymyslieť aj prezývky ako napr. Ari, Arko ...

@anonym_d41c5a Ari,Ako aj bratov pes sa tak volá

anonym_63c5b4
Včera o 21:28

armando versace 😎😝

valria
Včera o 22:02

@facingissues03 Latino telenovely už neletia... aj keď tam chýba to o.

anonym_a2ffe8
Včera o 22:42

Tiež ma napadlo Armando 😁 Neviem odkiaľ pôvodne pochádzaš ale daj aké sa páči tebe. Dnes už nič nezvyčajné takéto mená len my slováci sme v tomto dosť konzervatívci ešte 😎

anonym_79b3c7
Dnes o 00:06
@anonym_1cc835

@anonym_d41c5a Ari,Ako aj bratov pes sa tak volá

@anonym_1cc835 ako aj pes Miro, Paťo a Lea, Sara, Zara

kristina2412
Dnes o 00:53

Armand nie, Armando znie lepšie, ale to len v prípade, že máte hispánske korene.

sisaka
Dnes o 01:28

@facingissues03 a odkiaľ si, keď máš takú dobrú slovenčinu a ešte používaš neformálne oslovenie ako sú “baby”?
Keď už viež tak dokonale po slovensky, tak by si mohla vedieť, že v slovenčine sa vyslovuje tak ako sa píše, takže nikto nebude mať problém vysloviť meno Armand, jedine, že by si trvala na francúzskej výslovnosti a potom stači povedať nevyslovovať s D a nebude problém ho ani napisať.

anonym_25d720
Dnes o 04:39

Armando,nebol z nejakej telenovely zase.Ja by som to ozaj nedala,ved to je styl mien osadnikov,ti davaju esmeraldu a pod.mena.

anonym_44e580
Dnes o 08:52

Raz som to meno počula, aj to u 🚬nov.

danica2711
Dnes o 10:06
@valria

@facingissues03 Latino telenovely už neletia... aj keď tam chýba to o.

@valria meno Armand (bez o) sa používa aj vo Francúzsku

amalka07
Dnes o 10:11

Za mňa strašne záleží od priezviska, vždy to u nás bude pre ľudí netypické ale pokiaľ to bude s vhodným priezviskom tak si z toho nikto nebude robiť srandu, zatiaľ čo pokiaľ bude mať nejaké fakt slovenské/slovanské priezvisko tak to bude ozaj skôr komické. Ale za mňa určite keď už tak skôr Armand ako Armando, Armando mi skôr dáva také komické pocity a Armand je také serióznejšie

anonym_561db1
Dnes o 10:12

Dievčatá, nejaký troll sa na vás dobre baví. 😁Dneska založený nick a už vypisuje hlúposti.

valria
Dnes o 10:57
@danica2711

@valria meno Armand (bez o) sa používa aj vo Francúzsku

@danica2711 Áno, aj v o Francúzsku;).

terina25
Dnes o 11:12
anonym_566e37
Dnes o 11:22

k priezvisku Facinissues ako stvorené

facingissues03
autor
Dnes o 12:32
@7miriam77

Mne sa nepáči, kde si také meno objavila?

@7miriam77 V Maďarsku je to celkom bežné.

Strana
z2