icon

Páči sa vám meno Arthemis?

18. jan 2026

No baby, poraďte mi. Neviem či je to tými hormónmi, ale posledný mesiac si neviem predstaviť, že by som dcérku pomenovala inak. Manžel si zase myslí, že mi šibe.

Strana
z5
saxana000
24. jan 2026
@anonym_320a36

@saxana000 a ako to čítajú? Emačelzí?

@anonym_320a36 Emka jej hovoria.

anonym_320a36
24. jan 2026
@saxana000

@anonym_320a36 Emka jej hovoria.

@saxana000 aha, no tak to v pohode moze dat akekolvek meno aj autorka, aj tak asi budu aj Artemis volat deti nejakou slovenskou obdobou a vsetci si budu mysliet, ze je to od Andrea alebo Alena.

misiak7777
24. jan 2026

@anonym_autor mne sa páči 🙂 a pre telce čo ti píšu že poznajú psa s takým menom, tak ja poznám kocúra Olivera, mačku Luciu, suku Emu, koňa Emila a môžem pokračovať. Čo mamičky, koľké tú máte dcéru s menom Ema🤣🤣🤣

seli4
24. jan 2026

Arthemis je pekné meno na hocičo len nie pre dievča 🤔 pripomína mi to latinský názov paliny, alebo grécku bohyňu, alebo nejaký hotel, značku .. inak ja som za netradičné a zahraničné mená 👍 malo by sa vám však páčiť obom meno tak skúste vyberať ďalej tých zahraničných mien je veeeeľa krásnych a ešte keď bude mať zahraničné priezvisko tak dajú sa ľahšie vyberať mená k priezvisku ako ku slovenským priezviskam 👍

adalee
Včera o 05:32
@lucopeda

@adalee presne tak, alebo take Elizabethy 🫣

@lucopeda máme v rodine Elizabeth, je to jej druhé meno, ale nikto ju tak nevolá. Ja celkom postrádam zmysel druhého mena 🙈

anonym_a7c82e
Včera o 05:45
@misiak7777

@anonym_autor mne sa páči 🙂 a pre telce čo ti píšu že poznajú psa s takým menom, tak ja poznám kocúra Olivera, mačku Luciu, suku Emu, koňa Emila a môžem pokračovať. Čo mamičky, koľké tú máte dcéru s menom Ema🤣🤣🤣

@misiak7777 Tie "telce" dokážu rozpoznať, ktoré meno je a priori bežne používané na pomenovanie ľudí a ktoré nie.;)

natalka13
Včera o 05:50

Preco nemas aj ty manzelovo priezvisko?
Mali sme psa Artemisa. U nas by teda pre dieta nepreslo, ale zas ked sa tebe paci?
Zdrobnelina by bola aka? Arťka? Arťuška?

anonym_320a36
Včera o 11:38

Inak, este je napr. aj meno Anessa, ma celkom fajn vyznam. A tiez je na a, dlhe, netradicne.

misiak7777
Včera o 18:24
@anonym_a7c82e

@misiak7777 Tie "telce" dokážu rozpoznať, ktoré meno je a priori bežne používané na pomenovanie ľudí a ktoré nie.;)

@anonym_a7c82e bežne používané slovenské mená sa dávajú kravam a sukam, takže Emka môže byť krásna sučka 😉😉 netradičné mená začínajú byť viac používané

evka258
Včera o 18:28

@anonym_autor suhlasim s manzelom ;)

Strana
z5