Populárne a tradičné chlapčenské mená pre rok 2024/2025
Ahojte,
S priateľom hľadáme meno pre nášho vytúženého synčeka. Žijeme v zahraničí ale časom sa možno vrátime domov. Nejakú predstavu máme a chceli by sme niečo tradičnejšie ( najlepšie v kalendári) ale niečo čo nie je veľmi používané aby ak sa raz vrátime aby nebolo v triede 5 chlapcov s rovnakým menom.
Aké mená často počujete a veľa ľudí ich používa v poslednom období?
Ďakujem
@froneet daj si najčastejšie používané mena 5 rokov dozadu a budes vidieť, ktoré určite nie….
Také tie basic mena - Jakub, David, Michal, Martin, Samuel, Daniel... A z tých "novších" Mateo, Mathias a Noel. Tí sú teraz všade mam pocit.
Okrem klasik hore spominanych (Adam, Jakub, Tomáš, Samuel atd), tak Tobias, Matias/Mateo a rozne obmeny, Timotej, Sebastian, Damian, Noel, Oliver a aj napriklad Richard je velmi popularne teraz.
Učím na ZŠ a v celej škole niet jediného Romana, Rudolfa, Milana, Ondreja či Erika.
Jakub, Matias, Samuel, Michal, Noel... Mam pocit ze su vsade kam pozriem 😁 (Tak ako Ema, Eliska a Sara, ale to uz na inu notu 😃 ).
Samuel, Filip, Jakub, a v triede má syn spolužiakov Thomas, Charlie.
a mám pocit že úplne vymizli mená ako Peter, Ján, Martin.
Môj mladší syn sa volá Radovan a za 14rokov nestretol v žiadnom kolektíve chlapca s týmto menom 😉.
@froneet a není to jedno ze ktoré sú populárne mená? Veď ty si vyber také, ktoré sa ti páči
Mená Peter, Martin, Michal, Radovan, Erik sú pekné a nevyskytujú sa často. A sú aj medzinárodné.
@bielasovicka tu nejde o to ze ktoré sú populárne a ktoré nie ale ze pomaly každé druhé dieťa sa vola rovnako. Každý je Samko, Jakub,Oliver atď. A keď matka zavolá na to dieťa na ihrisku tak sa otočí 5 deti
Mne sa paci aj Vilko a Jurko, doma mam Šimona a Elišku (Šimon za posledny rok v tabulke vybehol o 10 priecok hore, Eliška je druha uz velmi dlho ale v triede je jedina) ale mena sme nevyberali vobec podla tabuliek 🙂 kazdopadne Eliška mala byt Mateo 😀 a ja som tak rada ze to osud takto zaradil lebo by sa nam to vobec nehodilo k priezvisku, a tieto dve mena sedia perfektne. Cize aj na priezvisko treba pozerat.
Ja mám Gregora, v celej dedine je jeden chlapec s takým menom a v škôlke žiadny 🙌😅
@froneet daj mu meno Svetozár alebo Kvetoslav. 😀 To sa nemusíš báť ze by mal niekto rovnaké. Kým tvoj syn bude dospelý bude možno jediným nositeľom mena na Slovensku 😀
@froneet my máme Artura, je to krásne meno a pasuje aj k zahraničnému priezvisku. Voláme ho Artur, Arturko, Arturík 🙂
Mne včera napadlo, že poznám len 2 Marcelov. Jeden dospelý a jeden asi 10 ročný, ktorý je tuším jediný na celej škole.
Moj syn je Peter. Volame ho Petrík. Pekne ked je maly aj ked bude velky, medzinarodne, nadcasove, tradicne ale na dnesnu dobu vlastne netradicne 🙂

Mateo a Jakub - tak najcastejsie