icon

Poraďte vybrať meno pre chlapca - Adam alebo Max ?

5. dec 2019

Zdravím, vyberáme meno pre chlapca, už ma ide poraziť z toho ako mi to denne behá po rozume a stále sa neviem rozhodnúť.
Vyberáme úplne od začiatku len medzi týmito dvoma menami a stále sa to strieda 50:50.
Muž to isté. Obom sa nám páčia obe, len sa medzi nimi nevieme rozhodnúť.
K priezvisku pasujú obe. Dcéra je AMÁLKA. Takže:
AMÁLKA + ADAM
alebo
AMÁLKA + MAX.

Na Adamovi mi vadí že je ich veľa strašne a má meniny na vianoce.
Na Maxovi mi vadí (žiaden Alexander, ani Maxim), že ho si budú volať ako malého "Maxík" a to sa mi chlpy ježia, že to ako pes, by som potrebovala aby ho volali len Max.

kristina2412
5. dec 2019

Mne sa viac páči Max

lenicka777
5. dec 2019

Za mna tiez Max 🙂

lucyluv
5. dec 2019

Prašť jak uhoď, tak nejak sa to vravi 🙂 podla mne je to uplne jedno. Adamov je vela, ale uz aj Max zacina byt moderne 🙂

autor
5. dec 2019

Viete baby čo ma prekvapuje ? - koľko vás veľa napísalo že Max.
Ja keď som sem vkladala túto otázku, bola som presvedčená, že na MK vyhrá určite Adam. Z toho dôvodu, že Adam je veľmi rozšírené meno, posledné roky (aj viac ako 7) je stále na 1 priečkach najpoužívanejších mien na SK. Tak som myslela, že je rozšírenejšie a napíšete väčšina Adam.
Max mi prišlo tak nepoužívané, že som si pomaly myslela, že som to ja 😀 😀 😀 😀 😀 vymyslela. Pravdu povediac nepoznám žiadneho a dcére prišla krabica z lekárne Dr. MAX 😀 😀 😀 a na nej to bolo napísané, na lepiacej páske, tak vtedy ma to napadlo že Max keď som to videla.
Tak som fakt prekvapená, že sa Max zdá viacerým použiteľné 😀. Dokonca niektoré píšete že ich je tiež už veľa.

anjelicek26
5. dec 2019

Inak syn má meno a priezvisko keď zratam pismena dokopi 20 písmen a je s tým v pohode😆😆

mimka91
5. dec 2019

Za mna Max 🙂

mareka49
5. dec 2019

Bolo by mozne napisat aj priezvisko?

evka258
5. dec 2019

Ja som Eva a v pohode žijem. A na Vianoce sa tesim, lebo okrem darčekov som mala vždy menšinový bonus. Adam, Adamko je určite krajšie a viac sa hodí k Amalke.

zuzana76
5. dec 2019

Adam

miriam11
5. dec 2019

To vám naozaj majú pri vybere mena radiť a vybrať cudzí ľudia na fóre? Vyka.. t sa vieš bez mobilu?

autor
5. dec 2019

@miriam11 bez mobilu ani nie, stále si ho na WC nosím, dokonca tam máme naň aj špeciánu malú bielu poličku. Ale hlavne sa viem bez teba, stačí 🙂 ??? Ani tu ťa netreba dôležitá ženská.

sapetka
5. dec 2019

Max to je tak pre psa skor. Cize ked tak Adam👍

tiana5
5. dec 2019

Ja mám syna Maxa. Za mna teda Max 👍

marvin1234
5. dec 2019

Za mna Adam, Max je fakt ako pre psa..

zuzka102
5. dec 2019

Z týchto dvoch určite Adam.

evkamotka
5. dec 2019

Radsej meniny na vianoce nez sa volat blbo (ako pes)

annamaria4
5. dec 2019

jeeej Adamko je krasne meno, to by som isto zvolila 🙂

henriettak
5. dec 2019

Ja hlasujem za adamka 🙂

oli18
5. dec 2019

Neviem, ako komu, ale mne znie Maxik velmi neprirodzene. Ked bude velky bude Max, ale kym bude dieta, budete pouzivat zdrobnelinu. Za mna Adamko.

autor
5. dec 2019

@oli18 nie nebudeme používať zdrobnelinu v tomto tvare

autor
Autor odpoveď zmazal
fedka333
5. dec 2019

Za mňa Max a vôbec ma pri tom nenápadne pes.... To by ma muselo napadnúť pri každom 5tom mene keďže dnes dávajú ľudia psom ľudské mena...

renirv
5. dec 2019

Ja by som asi dala maxa? Aj ked osobne s ami to az tak nepaci lebo fakt je to trochu ako pre psika ale dam sa mi nepaci vobec takze je to volba mensieho zla :D

autor
5. dec 2019

@fedka333 Ale veď ani mna pri slove Max nenadne pes. Teda keby som videla psa Maxa tak by som si pomyslela že ake divne meno pre psa.
Nechapem co tu pisu stale o tom psovi. Mne Max teda nema ziaden suvis so psom.

sluchatka
5. dec 2019

jednoznacne Adam - a to ze ma meniny na vianoce, sa vzdy da vyriesit tak, ze budete oslavovat pred vianocami. ale tebe sa musi paci, ked sa ti paci Max - daj Max. Mne sa to tiez spaja so psom alebo s lekarnou, nemozem si pomoct ...

lenka2710
5. dec 2019

Ja čakám bábo a ak to bude chlapec,tak jednoznačne Adam 😊 pri prvom sme tiež nevedeli,čo to bude, tak sme mali mená Adam a Ema, máme Emu 😊
Teraz máme Adam a Alica

ave17
5. dec 2019

Ved Alexander sa vôbec neskracuje na Max, to kde ste na to prišli???

selema
5. dec 2019

Max ❤

barboraalexej
5. dec 2019

Ja ti nenapíšem, ktoré z týchto dvoch mien máš dať, napíšem ti ako som to mala ja. Som v 7 mesiaci tehotenstva a už nejaký ten mesiac riešim meno pre chlapca mala som 4, jedno som vyhodila a zostali mi 3.... Na každom z nich mi ale niečo vadilo presne ako tebe a každý deň som to menila (len v myšlienkach, s nikým som sa moc o tom nebavila) takže jeden deň som si povedala, že dám toto, druhý deň že nie radšej druhé a takto dookola... Jedného dňa prišiel manžel domov a hovorí mi (dovtedy meno neriešil a nechával to na mňa) že po ceste domov z práce ho zrazu napadlo meno pre nášho malého... Ja som sa nato musela vyspať lebo to neni úplne meno podľa môjho gusta, ale normálne som sa do neho zaľúbila a úplne mám taký pocit, že takto sa má volať, znie to super aj s priezviskom.... Týmto som ti len chcela napísať, že ak sa nevieš prikloniť k ani jednému, tak možno to nie je to správne meno a správne bude tretie 😉 veľa šťastia pri výbere

autor
5. dec 2019

@ave17 ale hej niekto to tak skracuje, aj keď mne tiež prirodzenejšie ide skrátiť na Alex.