Prezývky pre Markusa: Aké používate?
Maminy markusov ako ich voláte? Len Markus a Markusko? Alebo máte aj iné prezívky
@anonym_autor Marko, Marky, Markyno.
Keby som mala markusa tak by som ho aj tak volala. Načo treba vymýšľať zbytočne?
Dala si mu meno Markus. Tak ho volaj týmto menom. To už si ho rovno mohla pomenovať Marek, keď ho chceš volať Maro, Marko, Mari, Maro, Jean, Cecil.
Markus
@anonym_autor Marko, Marky, Markyno.
@biba_18
@anonym_277707 tak to potom môže mať rovno v rodnom liste meno Marko. Aká je logika v tom, že v rodnom liste bude Markus, budú ho volať Marko, pričom Marko existuje aj ako samostatné meno?
@anonym_autor ak sa má volať Markus, volajte ho Markus. Prečo vymýšľaš menáo ktoré sa ti nepáči, lebo už teraz hľadáš pre toto meno prezývku alebo jeho iný tvar?
Keby som mala markusa tak by som ho aj tak volala. Načo treba vymýšľať zbytočne?
@anonym_77789d súhlasím, tieto zdobneliny zahraničných mien, ako minule na ihrisku Kikuško,Kikušinko, Kikinko.....a nič žiadne dieťa sa neotočilo zrazu Keeeviiin a zrazu sa dieťa otočilo
@anonym_77789d súhlasím, tieto zdobneliny zahraničných mien, ako minule na ihrisku Kikuško,Kikušinko, Kikinko.....a nič žiadne dieťa sa neotočilo zrazu Keeeviiin a zrazu sa dieťa otočilo
@anonym_c7065e Kikinko 😀 to ako na psa 😀
@biba_18
@anonym_277707 tak to potom môže mať rovno v rodnom liste meno Marko. Aká je logika v tom, že v rodnom liste bude Markus, budú ho volať Marko, pričom Marko existuje aj ako samostatné meno?
@anonym_autor ak sa má volať Markus, volajte ho Markus. Prečo vymýšľaš menáo ktoré sa ti nepáči, lebo už teraz hľadáš pre toto meno prezývku alebo jeho iný tvar?
@doux Prezývky sú familiárne a vyjadrujú iný pocit z oslovenia, ani manžela nebudete volať celý život Stanislav alebo on vás Petra alebo Nikola. Poviete mu Stanko, Mirko,...to, že sa používajú zahraničné mená tomu sfamiliérneniu nezabráni.
@biba_18
@doux tak napríklad pre to isté prečo alexandra volajú alex alebo martina maroš… janu janka, danielu danka…
@doux tak napríklad pre to isté prečo alexandra volajú alex alebo martina maroš… janu janka, danielu danka…
@anonym_277707 Miroslavovi povieš Miro alebo Mirko, ale nepovieš mu Marko. Miro, Mirko, Miroslav sú obmeny toho istého mena. Ak budeš čítať s porozumením, pochopíš, že som narážala na to, že tak ako Markus, rovnako aj Marko sú v kalendári. Preto nevidím dôvod prezývky Marko pre človeka so zapísaným menom "Markus". To mu môžu potom rovno do RL dať zapísať "Marko", chapandes?
@biba_18 viď vysvetlenie vyššie. A teda s Martinom, ktorého volajú Maroš - to je to isté. Mohli mu dať rovno meno Maroš, keď ho tak volajú. Martin - Martinko - Maťko. Maroš - Maroško napr.
@anonym_c7065e Kikinko 😀 to ako na psa 😀
@doux podobne ako Kiko a Fifo... 😅 otrasne zdrobneniny. Až ma strhávalo, ked Kristiana Barana oslovovali v Let's dance Kiko.... 🤢
@anonym_277707 Miroslavovi povieš Miro alebo Mirko, ale nepovieš mu Marko. Miro, Mirko, Miroslav sú obmeny toho istého mena. Ak budeš čítať s porozumením, pochopíš, že som narážala na to, že tak ako Markus, rovnako aj Marko sú v kalendári. Preto nevidím dôvod prezývky Marko pre človeka so zapísaným menom "Markus". To mu môžu potom rovno do RL dať zapísať "Marko", chapandes?
@biba_18 viď vysvetlenie vyššie. A teda s Martinom, ktorého volajú Maroš - to je to isté. Mohli mu dať rovno meno Maroš, keď ho tak volajú. Martin - Martinko - Maťko. Maroš - Maroško napr.
@doux maroš je domácka podoba mena martin btw… teda keď miroslav je mirko, martin je aj maroš
@doux Filip
@biba_18 na slovensku sú to oficiálne dve rôzne krstné mená.
@andreakotesova prepána...
Jezis, Markusko je strasne 😵💫
@biba_18 na slovensku sú to oficiálne dve rôzne krstné mená.
@andreakotesova prepána...
@doux to že sa z maroša stalo oficiálne meno nič nemení na fakte že vzniklo z mena martin…
@biba_18 ani náhodou, poznám xy Martinov ale ani jednému nevravím nikto Maroš. Veď to sú 2 rôzne mená
@anonym_autor Marcus, Marcusco - žiadne iné "pomenovanie"
@luliu že ty nepoznáš neznamená že to tak nie je 😏 meno maroš spopulárnelo po vydaní knihy maroško a maroško študuje od martina rázusa v 1932 resp. 1933, a ešte viac po sfilmovaní v 60-tych rokoch, kedy sa začalo používať aj už ako samostatné meno… martina rázusa volali doma maroš a knižky napísal ako autobiografické knižky pre deti…
Najotrasnejšie, čo som kedy počula, je Markusko 🙈
@luliu že ty nepoznáš neznamená že to tak nie je 😏 meno maroš spopulárnelo po vydaní knihy maroško a maroško študuje od martina rázusa v 1932 resp. 1933, a ešte viac po sfilmovaní v 60-tych rokoch, kedy sa začalo používať aj už ako samostatné meno… martina rázusa volali doma maroš a knižky napísal ako autobiografické knižky pre deti…
@biba_18 áno, vzniklo z mena Martin. ALE, v súčasnosti už existuje ako samostatné meno a oficiálne sa píše do rodných listov. Preto volať v súčasnosti Mareka Maroš je rovnaká hlúposť ako Markusa Marko.
@anonym_autor Volam ho Markus. Ziadna prezyvka, ani ina skomolenina v pripade tohto mena sa mi nehodi. Napr. Marko je uplne ine meno. Preco by som ho mala volat inym menom, nez som mu dala? To nedava logiku.
@biba_18 áno, vzniklo z mena Martin. ALE, v súčasnosti už existuje ako samostatné meno a oficiálne sa píše do rodných listov. Preto volať v súčasnosti Mareka Maroš je rovnaká hlúposť ako Markusa Marko.
@anonym_906524
@doux tak nech sa páči: Mužské meno Markus odvodené z mena rímskeho boha vojny a ohňa, Marsa a priezviska významnej rímskej rodiny. Verzie tohto mena sú: Marcius, Martius, Marek, Marko.
tak možno preto 🤷♀️
a napriek hore uvedenému je aj tak fajn nechať na rodiča aké meno dá svojmu dieťaťu a ako ho volá a prečo…
@doux a čo ten alex? tiež sa už píše do rodných listov…
@biba_18 toto meno je zapeklité 😀 lebo tak volajú aj chlapca, aj dievča, aj v skratke, aj celým. Avšak predsa len: Alex je skrátené, že? Odstránili sme "-ander, -andra". Skráťme Markus: Mar alebo Mark. Tak nech ho volajú Mark, stále je to krajšie ako Markus. Neviem, kde ľudia chodia na niektoré mená... Ale Marko by som ho nevolala. Toto už nie je skratka z Markusa, je to samostatné meno. Alebo by som ho tak volala, ale dala zároveň takto aj zapísať na RL.

Maro, maťo, marčo