icon

Prezývky pre syna s menom Marek

4. mar 2026

Dievčatá ahojte🤗
Máte niektorá syna s menom Marek? Ak ano ako ich voláte pretože ja si neviem predstaviť vysloviť to meno inak ako Marek a prezívky typu Majo a Majko sa mi nepáčia

anonym_2bc3f0
4. mar 2026

@anonym_autor Ja mám Mareka a voláme ho normálne Marek a keď bol malý tak Mareček. Majo, Majko používame pri mene Mário.

anonym_e3353c
4. mar 2026

Majo, Majko som ja osobne nikdy pre Mareka nepočula, prvýkrát som to videla tu niekde v diskusii... syna Mareka nemám, ale poznám ich niekoľko, aj v rodine máme a je to proste Marek, občas Mareček...

helena1982
4. mar 2026

Marek je podla mna proste len Marek.

nasasa_1
4. mar 2026

Marek je jednoducho Marek, inak by som ho ani nevolala 🙂 Veď jemu sa ani škaredo povedať nedá, zdrobneninou maximálne Marečko a aj to mi príde celkom divné. 😀
Majo a Majko sú podľa mňa zdrobneniny mena Marián.

anonym_deb952
4. mar 2026

Keď počujem Majko, Mareček.. ide má šľahnúť. Ešte fajn znie Marko, ale to už by som mu dala meno Marco, nie Marek.

anika
4. mar 2026

@anonym_autor marenko, .mareno, marek

anonym_4a3450
4. mar 2026

Marek je Marek, Marko a Mari. Na vyslovovaní tohto mena nie je nič náročné a takisto ani v podstate prezývky nepotrebuje, keďže samo o sebe je to meno krátke. Prezývky Majko a Majo prislúchajú menu Marián, takisto ako aj jeho ženskej podobe mena Mariana, čiže Majka a Maja.

anika
4. mar 2026

@anonym_autor skor v skolke mali tendenciu ho volat Mareček, ale sam sa ozval, ze on sa tak nevola, ale je pravda, ze mne sa podarilo mi tu zdrobnelinu zveladit na Marečenko;)))

katarinaba
4. mar 2026

mam bratranca a aj ked je dospely, ja mu hovorim Marecek 😀 alebo Matko, vacsina ludi mu uz hovori len Mato

anonym_9da23a
4. mar 2026

Ach, ja ked vidim meno Marek hned ma napadne brat tej slahnutej co chcele jeho dom iba na 3 tyzdne 🤦‍♀️. Najprv som sa zlakla, ze niekto zalozil diskusii o nom 😀.

banika12
4. mar 2026

mam suseda a kamarata mareka, ale inak sme im ani nehovorili. neviem, mne majko, matko pridu skratky pre ine krstne mena.

anonym_858cfe
4. mar 2026

Ja už len nechápem diskusie okolo týchto mien. Mne to príde ako čisto príspevok z nudy.

ariannazara
4. mar 2026

Muza mam volaju ho majky 😁

bielasovicka
4. mar 2026

Nikdy som nepočula Mareka volať Majo, Majko. Mareka voláme Marek, Marecek.a to už je dospelý. Nikto ho nikdy ináč nevolal.

janikk54
4. mar 2026

moja kamoska ma brata Mareka a ked ju nastve, tak mu povie Maro 😀 ale to je asi jediny pripad, kedy som toto meno pocula v inom tvare. 😀

mamulienka0
4. mar 2026

@anonym_autor Marek ? Bežne meno a oslovovat Mareček... Majko a Majo je prezývka pre meno Marian

krasneleto
4. mar 2026

@anonym_autor Marek je Marek... Marecek, Marko max... Majo, Majko je Marian u nas

anonym_90c950
4. mar 2026

Majky/Majko, Marko, Marek

terezia74
4. mar 2026

@anonym_autor a nieje jedno kto ako koho oslovuje? Marek, Majko, Majo, počula som už aj Maroš

tanyan
4. mar 2026

Mareček, Maruško, Marunko...
A niekedy sa to zvrtne úplne a v niektorých kruhoch Mišo.
Oslovovanie v rámci rodiny alebo medzi blízkymi priateľmi vôbec nemusí mať koreň v oficiálnom krstnom mene, ani prvé písmeno nemusí byť spoločné.

anonym_971749
4. mar 2026

My máme Mareka - Marko, Marčo, Mareček, Maro, keď ma naštve. Určite nie Majko, to je úplne iné meno.

martul
4. mar 2026

@anonym_autor všetci mu hovoria Marko, jedine v škole Marek

anonym_a355f2
4. mar 2026

Mame v rodine Mareka, volali sme ho vždy Marek, aj keď bol úplne malý.

anonym_c6fe65
4. mar 2026

Marek alebo staršieho Maro 🙂

minenkaa
4. mar 2026

Marek je Marek

anonym_4585c4
4. mar 2026

@anonym_autor marko alebo maro

anonym_641a8f
4. mar 2026

@anonym_autor Marečku podejte mi pero ...tak sme hovorili nášmu nadriadenému 😃

margotka17
Včera o 23:01

@anonym_autor mala som suseda Mareka, odmalička sme ho volali Marek aj sa oženil a odsťahoval ako Marek.