Svokra rieši meno nášho ešte nenarodeného bábätka
ahojte mamicky idem si po radu lebo uz som na prasky. som v 7 mesiaci a svokra uz od zaciatku riesi len to ako sa bude maly volat. my s muzom sme sa dohodli na menovi Sebastian lebo sa nam to paci a hodi sa k priezvisku ale ona o tom nechce ani pocut. stale chodi za nami ze to musi byt po dedovi Jan a ze co si ludia na dedine pomyslia ked dame take moderne meno. minule mi normalne do oci povedala ze ona ho inak ako Janko volat nebude aj ked mu dame co chceme. muz je ticho on sa s nou nechce hadat ze sak ju poznam aka je. lenze mna to tak vytaca ze vzdy ked pride tak sa len pohadame a potom mi je zle a mam tvrde brucho. citim sa ako keba som to dieta ani nenosila ja ale ona. mam ustupit pre klud v rodine a dat to druhe meno ako prostredne alebo sa proste zatat a nech sa aj posere? mna strasne mrzi ze mi takto kazi cele tehotenstvo a muz ma vobec nepodrzi.
@anonym_autor veď sa s ňou o mene ani nerozprávaj, tvoje dieťa, ty vyberieš meno s manželom. Zbytočne sa nestresuj, nerob si nervy. Uvar jej kávu, preber to čo robila, čo varila, kedy bude prať....a šup, nech odkráča domov 👍.
Rodičia dávajú meno svojim deťom a starí rodičia už dali svojim deťom meno.. Skús premenovať jej syna, že sa ti nepáči jeho meno🙂
Meno dieťaťu majú vybrať rodičia. Nám sa svokra tiež snažila podsunúť svoje predstavy (chcela aby sa dcérka volala po jej mame. Ironicky, od švagrinej, svojej dcéry, ktorá v tej dobe tiež čakala dievča to nechcela), ale teda nerobila to až tak násilne, že by sme sa kvôli tomu hádali a nie, my sme neustupili. Prababka mala okrem toho tvrdé české meno, ktoré sa nám naozaj nepáčilo. Možno keby sa volala inak, tak by som aj dala, mala som ju rada, ale teda urobili sme si po svojom tak či tak.
@anonym_autor nenechaj sa sekírovať svojou svokrou. Ak ukážeš že jej budeš ustupovať, neskončí to len pri mene. Možno ti naordinuje meno aj pre ďalšie dieťa ak budete mať 😃. Ale teraz vážne máš plné právo rozhodnúť o mene svojho syna a je to drzosť čo robí. Keby vám to len slušne navrhla a nechala vás sa rozhodnúť, ale hádať sa s tehotnou ženou. Veď stres nerobí dobre ani tvojmu dieťatku. Nerob si kvôli nej nervy urob podľa seba a bez výčitiek.
@anonym_autor no mohla by sa aj na hlavu postaviť a na vlasoch stať, aj tak by si nevydobila svoje. Ani žiadne Sebastian Ján by som nedávala.
@anonym_autor veď keď bude mať ona dieťa,tak mu môže dať meno aj Santa Klaus 🤷🏻♀️. Toto by som jej povedala
tak mu dajte meno SebastiJan .. aj vlk syty aj ovca cela :P
@anonym_autor no mohla by sa aj na hlavu postaviť a na vlasoch stať, aj tak by si nevydobila svoje. Ani žiadne Sebastian Ján by som nedávala.
@kavasmliekom presne Sebastian Ján nedávaj je to divné není to pekné. Sebastián je pekné meno, dobre si vybrala.
Ved bude SebastiJan.
Ona ho bude volat Janko a vy Sebko.
Dala by som co sa mi paci...neries svokru..neskor si zvykne na meno Sebastian...vsak na konci mena je jan😄z muzom ste sa predsa dohodli a ked čuš ignoruj aj jeho....dnes sa uz v dedine neriesia take veci len svokra je ešte stara skola...muz sa vola Janko? Ak nie preco ona nedala vl.synovi
@anonym_autor SEBASTIAN KOVAC. Celkom to dobre znie
Čo si ľudia na dedine pomyslia🤣🙏 omg už to začína😀😀 ľuďom na dedine je vaše dieťa ukradnuté jej povedz
Daj meno podla svokry. Urcite sa potom upokoji a nebude ti az do vnukovej 18ky pizukat za zadkom, ze vsetko robis zle (sarkazmus).
Tu pomaha nerobit si deti s maminym ceckom, ale s dospelym chlapom, ale na to je uz pozde, pravda.
Ist supy- bomby, nepodvolit. Ale budes mat s touto pani este vela srandy v zivote.
@anonym_autor alebo jej prisveč a nehádaj sa s ňou, ale potom daj meno podľa seba... Prekvap ju.
@anonym_autor alebo jej prisveč a nehádaj sa s ňou, ale potom daj meno podľa seba... Prekvap ju.
@anonym_de6419 presne robit si nervy cele tehu. Poviem ano bude Jan. A nadiktujem si sandokana matrikarke
@anonym_autor keby mi raz stvrdlo brucho v tehu kvoli svokre, poslala by som ju do p… a povedala jej, ze este raz otvori tuto temu a svoje vnuca neuvidí. To iste sa stane ak mojho syna bude volat inym menom.
😀😀😀 musela by ma zabit aby som synovi dala meno Ján. Ja to meno neznasam ,priam mam averziu. Ona by ho inak nevolala len Ján ? Sila fakt. A nie nemas robit ziadny kompromis a hlavne si mas stáť za svojim ,je to vase dieta !!!!!!!
To teraz zakazdym budete skakat ako ona píska az do jeho dospelosti ? Lebo jej sa paci toto a tamto a bude to tak so vsetkym ? S obliekanim, jedenim, s vyletami, krstom atd atd atd. Varecha sa bude starat do vsetkeho, to uz teraz vidis. V ziadnom pripade neustupuj
@anonym_autor meno vyberaju rodicia a bodka….svokra svoje deti mala a tam mala moznost vybrat meno. Ja by som jej povedala, ze vzhladom na jej spravanie a ze ta hadky s nou rozrusuju, tak sa s nou ani stretavat nebudes, kym s tym neprestane.
Dnes je to meno, zajtra to bude nieco ine a pozajtra ti bude rozpravat este aj do toho ako sa o dieta starat.
😀😀😀 musela by ma zabit aby som synovi dala meno Ján. Ja to meno neznasam ,priam mam averziu. Ona by ho inak nevolala len Ján ? Sila fakt. A nie nemas robit ziadny kompromis a hlavne si mas stáť za svojim ,je to vase dieta !!!!!!!
To teraz zakazdym budete skakat ako ona píska az do jeho dospelosti ? Lebo jej sa paci toto a tamto a bude to tak so vsetkym ? S obliekanim, jedenim, s vyletami, krstom atd atd atd. Varecha sa bude starat do vsetkeho, to uz teraz vidis. V ziadnom pripade neustupuj
@ivik4 ináč teraz je Ján hlavne rómske meno. Každý druhý romák sa volá Jano.
@anonym_autor musíš sa obrnit, lebo keď sa dieťa narodí, rovnako ako teraz, bude sa cítiť byt opravnena kecať do všetkého. Nemusíš šáš nou hádať, iba určiť si svoje hranice a chrániť ich. Svokre s úsmevom povedať - ďakujem za nápad, zvážime to. Bodka. Nemá zmysel to ďalej rozvíjať, míňať na to svoju energiu. Alebo ako verklik opakovať dookola s kľudným tónom : my sme si už meno vybrali, bude Sebastian. Kľudne aj 20x to zopakovať. Raz pochopí, že ste neoblomni a nemá zmysel sa baviť o túto tému.
Rovnako postupovať, keď ti bude dávať "rady", čo ako robiť : ďakujem, zvážim to. Hotovo.
Musíš ale popracovať na sebavedomí, aby ta nezneisteli takéto veci.
Blahoželám k bábätku 🙂
Mimochodom, tvoj manžel prečo nie je Ján, keď svokre to meno je také dôležité?
Milá svokra, bude sa volať Sebastian a bodka. Vy ste už synovi meno dali. Ak budete volať naše dieťa Ján, nebudete vnuka vídávať. Bodka.
A nech aj dostane infarkt od zlosti. Celej dedine je meno nejakého ďalšieho dieťaťa u riti.
@enmery presne, viete si niekto predstaviť ako by doma pri nedeľnom obede celá rodina riešila, že suseda dala meno xy? Každému to je u zadku 😄
Presne pre toto sa rodina dozvedela meno v deň pôrodu keď sa mala narodila... Meno vedel len otec a nik iný... Každý dobiedzal ako sa bude volať a prečo také tajnosti.... No presne pre takéto chore svagrine svokry kamošky a pod. ktoré sa budú sparat v tom do čoho ich nič nie je...ja som spravila najlepšie rozhodnutie lebo uz keď bola. Mala na svete a v matrike zapísaná si každý mohol akurát tak trhnut 😄
@anonym_autor Ach jaj, ty este budes vela plakat do vankusa.... 🫤
Presne pre toto sa rodina dozvedela meno v deň pôrodu keď sa mala narodila... Meno vedel len otec a nik iný... Každý dobiedzal ako sa bude volať a prečo také tajnosti.... No presne pre takéto chore svagrine svokry kamošky a pod. ktoré sa budú sparat v tom do čoho ich nič nie je...ja som spravila najlepšie rozhodnutie lebo uz keď bola. Mala na svete a v matrike zapísaná si každý mohol akurát tak trhnut 😄
@anonym_f963ba sparat v mene sa da aj po narodeni dietata.
@anonym_autor ty nemáš problém so svokrou, ty máš problém s mužom, ktorý ju nevie upratať. Problém s menom je len vrcholom ľadovca problémov, ktoré u vás budu
@lienka.7 to bola prvá myšlienka, hneď ako som pred minútou začala čítať príspevok.
Milá autorka, úprac si muža, je to jeho matka, nech nie je onuca a alibista s rečami " veď vieš aka je".
A ty sa ukľudni, len raz jej povedz veľmi slušne a tvrdo, že dedinu a celý okres je 💩do toho ako sa bude volať vaše dieťa, že je stovky otrasných mien ktoré ľudia dávajú svojim deťom, kľudne mu dáš meno Sandokan alebo Vinetú lebo ty budeš rodiť, za tebou príde matrikarka po pôrode a ak neprestane a ešte raz začne vynukovať meno aké ona chce, tak nikdy svoje vnúča neuvidí a o to sa postaráš na 300%.
Je ok spomenúť, navrhnúť , porozprávať sa, spomenúť raz dva x, ale vnucovať je cez čiaru a neustále robiť nátlak je cez ///////////.
Ale hlavne uprac si muža!
PS. Nech skúsi toto robiť tvoja mama - zrkadlit, volať vám a aby si muž počul , chodiť k vám a vnucovať nejaké vaše rodinné meno, aj keď vymyslené len nech znie či najviac otrasne. Alojz, Izidor, Koloman, Dezidér,
Pridať sa môže aj sestra, brat, kamoška, nech sa tvojmu mužovi dobre hlava zatočí.
sa čudujem že sa s ňou vôbec bavíš. proste povedz dobre a basta. a malému dáte meno aké ste sa dohodli. ale na to bacha, aby to bolo jasné aj mužovi. nie že zapíše na matrike malého janka keď budeš ešte v pôrodnici…
ako ho bude volať svokra je jej vec. hoc aj poď sem…

@anonym_autor v prvom rade ju má upratať muž a ak toho nie je schopný, tak tam ani nechoď. Zbytočne sa rozčuľuješ. A ani neuvažuj, že by si to meno dala hoci len ako prostredné. Tvoje dieťa, tvoja voľba.
Ja tiež teraz končím šiesty mesiac a väčšine rodiny sme meno ani nehovorili. Z mužovej strany nikomu, lebo pri synovi mali nejaké blbé poznámky, čo som sa našťastie dozvedela až spätne, ale fakt nemám chuť o takejto veci s niekým debatovať. Každý nech si pomenuje svoje dieťa ako chce a do iných nech sa nestará, ak sa vyslovene nepýtali na názor.