Svokra rieši meno nášho ešte nenarodeného bábätka
ahojte mamicky idem si po radu lebo uz som na prasky. som v 7 mesiaci a svokra uz od zaciatku riesi len to ako sa bude maly volat. my s muzom sme sa dohodli na menovi Sebastian lebo sa nam to paci a hodi sa k priezvisku ale ona o tom nechce ani pocut. stale chodi za nami ze to musi byt po dedovi Jan a ze co si ludia na dedine pomyslia ked dame take moderne meno. minule mi normalne do oci povedala ze ona ho inak ako Janko volat nebude aj ked mu dame co chceme. muz je ticho on sa s nou nechce hadat ze sak ju poznam aka je. lenze mna to tak vytaca ze vzdy ked pride tak sa len pohadame a potom mi je zle a mam tvrde brucho. citim sa ako keba som to dieta ani nenosila ja ale ona. mam ustupit pre klud v rodine a dat to druhe meno ako prostredne alebo sa proste zatat a nech sa aj posere? mna strasne mrzi ze mi takto kazi cele tehotenstvo a muz ma vobec nepodrzi.
A čo tak urobiť kompromis? Môže mať druhé meno po dedovi, ale s tým, že ho bude volať po mene,čo bude používať. Teda Sebík.
@anonym_05711b ako pochopim, keby muz chce nejake meno a zena ine a v tomto pripade by sa snazili urobit kompromis. Ale z akeho dovodu ja mam robit kompromis v suvislosti so svokrou, ktora ma nerespektuje a este povie, ze ho bude volat menom ake si vybrala pre moje dieta ona?
Potom budem robit kompromis, lebo ona ho bude chciet dat krstit a budem ho krstit v kostole v akom ona chce a postavim sa kvoli nej aj na mihalnice lebo ona chce? Potom tu je milion diskusii, ze co mam robit a ked vidim ze KOMPROMIS alebo PRE POKOJ V RODINE.
NIE v tomto pripade nebude nikdy klud v rodine len na strane toho jedinca, ktory okolo seba kope nozickami, ked nie je po jeho.
Sorry, ale Sebastián Ján je hrozné ako sa tam dva krat opakuje to Jan. Dajte iba Sebastián je to pekne meno
Dajte meno podľa seba jednoznačne.
Inak by ma zaujímalo že kde žijete keď ľuďom pripadá meno Sebastian ako nezvyčajné. 😯😯😯
To je úplne bežné slovenské meno, naozaj veľa chlapov sa tak volá, bolo aj v zozname najpoužínejších mien na Slovensku.
Nie je to žiadne netradičné meno.
Tí ľudia ktorí hovoria že toto je veľmi netradičné meno majú obmedzené myslenie. Ich do toho nič nie je.
nazvite ho SebastiJAN a dedina sa bude mat dobre
@anonym_autor a keby date Sebastian Jan? Dve mena? Nas ma tiez meno po dedkovi ako druhe meno. Ma to tak aj v RL a pase
@anonym_autor uz by som jej na tu temu ani neodpovedala a asi by som tam co najmenej chodila. A muz sa ma postavit na stranu svojej manzelky a povedat mame, ze vie, ze je taka tradicia, ale nam sa paci ine meno a je to nase dieta, my o nom rozhodujeme.
Samozrejme, ze nemas co ustupovat. Ja zijem na dedine na vychode a cudujem sa, ze este je niekto taky, ze trva na tejto tradicii.
Svokra je síce je*nutá ale tvoj muž moc nezaostáva :D
Toto skúšala aj moja svokra. Raz som pretocila očami ako puberťák, k tomu si aj vzdychla a odvtedy bol pokoj 🤣
Dohodli ste sa na "menovi" ?? Odpadla som.
@anonym_a10838 poznám chlapca s menom Menno 😉. Tak sa možno dohodli na menovi
@anonym_autor tak na toto si dávaj velky pozor ako sa k tomu muž postaví.Nie, neustúpia by som.Nasa svokra tiež chcela ďalšieho Vladimíra už asi 4, keď sme povedali, že to bude Richard, tak povedala, že ak nebude vedieť vysloviť R všetci si budú myslieť, že je Miško a nie Riško🤣áno, momentálne sa už asi 8 r nestretávame a vnuk má 14 r pokračovalo to ďalej, lebo zaujal taký postoj ako tvoj muž, že mame sa neoponuje, takže sa starala do všetkého akú škôlku, školu, aké Lego kúpiť atď...vy ste rodičia by rozhodnete čím skôr jej to date najavo, tým skôr bude kľud
@anonym_996c0b Súhlasím. Je to pravda. Najlepšie je na začiatku vymedziť hranice. Môj manžel to tak nemal a veľa trápenia to prinieslo do nášho manželstva aj rodičovstva. Až po 15 rokoch manželstva to prišlo a teraz sme my tí "horší", ale vo väčšom pokoji žijeme, ako keď sa do všetkého starala a musela mať o všetkom prehľad. Manželov brat má manželku psychologičku a tá od začiatku vymedzila hranice a odstup, švagor vždy hovoril, že sa porozpráva s ňou a nič neriešil s rodičmi bez toho, aby o tom vedela (svokru išlo roztrhnúť). Bola samozrejme za tú zlú, ale mali pokojnejší život od začiatku až pokiaľ im deti nevyrástli a teraz je po tých rokoch (od nášho oddelenia) za "lepšiu", ale neprináša to vôbec pokoj a radosť do ich manželstva. Synov už majú dospelých. Tak je to s niektorými svokrami.
@detickyy súhlasím ja hlúpa som sa ju snažila tolerovať s jej vrtochmi.Cisty toxický človek, ktorému, ak niekto nevyhovie robí rozbroje.Ked jej vnuk povedal na akú chce ísť strednú školu založila rukami čo ho to napadlo?A chce ísť na gymnázium.
@anonym_autor tak sa s nou nehadaj, ked ti to nerobi dobre, meno nahlasite na porodnici vy a nie ona... a moze ti byt jedno co si hovori, a co v dedine povedia. Ja som chcela Jakuba a boli mi fuk ci lamentovali, ze take zidovske meno... :DD som sa zasmiala, ze si dam meno ake chcem a nebudem sa pytat. Nakoniec je dcera a cuduj sa svete tiez ma zidovske meno a nik neriesi :DDD
Vobec nevidim dovod aby sa chlap alebo ty s nou hadal.. na co? a uz vobec nie ze vy sa mate hadat. Mozete obmedzit kontakt, trosku byt dospeli, zaneprazneni ludia, ja som nemala cas tolko so svokrou ani mamou diskutovat o veciach :D potom je menej priestoru na nezhody, nevyziadane rady, navstevy a vylety sa potom vedu v prijemnom duchu, na blbosti nie je cas, len si chcu uzit vnucku :D
Cize ano, zatni sa ale s kludom, nerob si nervy a ona nech sa potom aj poserie, ked uz budete mat rodny list v ruke :DDD
@anonym_autor urcite neustupit. Je to vaše dieta a nie jej, tak by to mala rešpektovať.
Aj moja starka chcela aby moji rodicia dali meno podla jej výberu, nedali mi ho. A som im za to veľmi vďačná.
Milá svokra, bude sa volať Sebastian a bodka. Vy ste už synovi meno dali. Ak budete volať naše dieťa Ján, nebudete vnuka vídávať. Bodka.
A nech aj dostane infarkt od zlosti. Celej dedine je meno nejakého ďalšieho dieťaťa u riti.
@enmery presne tak!!!
A ked je taka otravna a nenecha si to vyhovorit po dobrom,tak ja by som jej to povedala uz raznejsie!!! Ale naozaj razne.normalne by som zvysila hlas a mala by som skutocne taky vyraz tvare,ze by isto pochopila,ze to myslim vazne.
A povedala by som jej aj to,ze nech to neberie osobne,ale nikomu nedovolim( ani svojej mame by som nedovolila) rozhodovat o takych veciach.
@detickyy súhlasím ja hlúpa som sa ju snažila tolerovať s jej vrtochmi.Cisty toxický človek, ktorému, ak niekto nevyhovie robí rozbroje.Ked jej vnuk povedal na akú chce ísť strednú školu založila rukami čo ho to napadlo?A chce ísť na gymnázium.
@anonym_70f336 Nemyslím si, že hlúpa, ale naivná - taká som bola aj ja, keď som bola mladučká. Tiež som sa snažila svokru pochopiť, robiť všetko len aby dobre bolo - a nakoniec aj tak nebolo. Neviem koľko máte rokov, ale zrelosťou by človek mnoho vecí urobil inak, ak by vedel čas vrátiť späť. Určite by som nešla s manželom bývať k jeho rodičom a určite by som určila hranice hneď na začiatku, aby som mala pokoj, lebo ak manželka a mamka má pokoj a je v pohode, tak je pokojná celá rodina 🙂. Kontakt a návštevy raz do mesiaca úplne stačí 😉. Treba sa poučiť z chýb iných a manžel by to mal čo najskôr pochopiť, že vás a vašu rodinu má chrániť (aj tým, že odfiltruje všetky neprajné reči) a zvlášť, keď pozná svoju mamku aká je.
@anonym_autor nehnevaj sa na mna ale je to tvoje dieťa. Svokru moze aj roztrhnúť. Raz by nazvala moje dieťa inak ako sa vola a už ho neuvidí.
Môj druhý má meno Alexander a každý jeeeej to bude šaňo. Každému som povedala že ak čo i len raz tak povedia tak skončili. A všetci to pochopili.
@anonym_autor nehnevaj sa na mna ale je to tvoje dieťa. Svokru moze aj roztrhnúť. Raz by nazvala moje dieťa inak ako sa vola a už ho neuvidí.
Môj druhý má meno Alexander a každý jeeeej to bude šaňo. Každému som povedala že ak čo i len raz tak povedia tak skončili. A všetci to pochopili.
@anonym_5280f8 nasmu tak nehovoria, ale nie sme na SK, vacsinou je Alex, ja ho volam Lex sem tam.
@anonym_autor moja robila to iste
Sebastian je krasne meno ❤️❤️❤️ urcite do toho chodte! 🙂 ale viem, toto nebola pointa prispevku, lenze vsetko podstatne uz baby napisali vyssie predo mnou, cize zbytocne by som sa opakovala 🙂 (dat babatku meno, co ste vybrali, nie, co vybrala ona - svoje deti, co si sama porodila, uz mala moznost pomenovat, teraz to pravo a moznost mate vy).
Konecne pekny vyber mena, chodte do toho a drzim palce.
Kontakt by som prerusila, ak by nedavala pokoj, nepotrebujes si nicit zdravie a ani malemu S. 🙂
Vela sil 🍀🍀🍀
(Neustup ani nahodou, presne, nech sa aj poserie, je to tvoje dieta, nie jej)
@anonym_autor no určite,nerob jej po vôli,muža nakop,načo si zakladal rodinu,keď sa za ňu nevie postaviť.A svokra keď bude chcieť vziať Janka na ruky,tak jej povedz,že jej nebránis,len takého nemáš.A ak sa dedina bude nad tým pohorsovat,čo je jasné,že nebude,vyhlás svokru za "slabomyselnu".Vyloz nohy ,ukľudní sa,ničiš si vlastné zdravie na cudzej,pardon,svokru nej blbosti.Nech aj salta robí,ona daká meno tvojmu mužovi,teraz si na rade ty.

@luccys Sebinko, Sebko, Sebik,Sebi......uplne bezne oslovenie. Sebastian - tak urcite nik kojenca neoslovuje.
Inak autorka sebastian uz je v prvej 20 oblubenosti a vymenil tam jana. Mas argument pre svokru.
@anonym_autor autorka, este ma napadlo jej skusit povedat, ze ked niekedy by ste sli na dovolenku do Ciech, tak by ho volali Honzo 😉 a to ze sa ti absolutne nepaci 😎 inak kto toto kedy vymyslel, ved to je uplne ine meno, nieze nepodarena zdrobnelina. To aj Sebulko a la Sebastian znie krasne oproti tomu.