icon

Výber mena pre dieťa: Jonatán alebo Jonathan?

facingissues03
30. mar 2026

Ahojte baby,

chcela by som sa vás opýtať na skúsenosti s menom Jonatán / Jonathan 🙂 veľmi sa nám páči, ale ešte váhame, ktorú verziu zvoliť. Ako ste si ho dali zapísať? Skôr slovenskú verziu alebo Jonathan? Trochu nad tým rozmýšľame a nevieme sa rozhodnúť, keďže sme aj internacionalna rodina.

Zaujímalo by ma, ako ste si ho dali zapísať vy. Ktorá verzia sa vám viac páči? Možno budem prekvapená a viac z vás si dalo verziu Jonathan 🙂

Tí ktorí máte Jonathan-a tiež by ma zaujímalo, či ľudia nemajú problém s výslovnosťou (školke, úradoch atď). Oslovujú ho intuitívne ako to je po slovenský i keď je medzinárodná verzia?

Ďakujem každému za názor 🙂

katkazatka
30. mar 2026

Je Slovák, budete bývať na Slovensku? Tak mu daj normálnu slovensku verziu,nie zahraničnu, lebo to znie zase ako od kolotáčarov z cigánské osady.

jaskolka
30. mar 2026

@facingissues03 ja poznám dvoch Jonatánov, meno sa obom píše tak,ako sa vyslovuje, čiže Jonatán.
Jeden je ešte malý chlapec,asi dvojročný a druhý je dospelý muž. Mne sa to meno veľmi páči,asi aj preto ,že dotyčný dospelý je úžasný človek a veľmi si ho vážim.

anonym_128689
30. mar 2026

A ako to chces vyslovovat? Lebo ta anglicka verzia sa podla mna vyslovuje "Džonatan" 🙈🤷

pr85
30. mar 2026

@facingissues03 Jonatan je pekne biblicke meno. Ak budete žiť na Slovensku, tak určite Jonatan. Ak v zahraničí, tak Jonathan.

lauriik
30. mar 2026

Tak zaleží či sa to má čítať jonatán alebo džonatan. Pokial je to pisane anglicky tak by som to aj anglicky citala.

januska12323
30. mar 2026

Anglickú verziu chceš čítať po slovensky? Či som len nepochopila lebo je to očividne anglické meno a tak sa aj číta, skôr budeš slabikovať ako vysvetľovať ako sa číta.

talia16
30. mar 2026

Ja poznám jedneho Jonatána a páci sa mi to viac napísane takto, ale z tvojho písania cítim, že sa ti viac páči Jonathan, tak ho daj. Hlavné je aby si sa citila ty a tvoj priadel spokojní so svojim rozhodnutím.

kacena4
30. mar 2026

máme Chiaru a ano neustale každému musíme opakovať že je to "Kiara" ale píše sa "chiara" takze th by som nedavala ak ste teda na sk

maryetta
30. mar 2026

Kamaratka ma Jonatána.

anonym_9cd3c4
30. mar 2026

Mach a Šebestová so svojím psom Jonatánom 🙂
Inak nepoznám žiadneho Jonatána. Ale dala by som Jonatán, keď bývaš na Slovensku.

iwesska
30. mar 2026

Jonatan,naco mu chces komplikovat zivot? Podla mna tieto navyse pismenka este nikomu nic pozitivne nepriniesli. To je ako Emma,ktora musi kazdemu cely zivot vysvetlovat : "Som Ema s 2 M " 🙄

anonym_6b6a6c
30. mar 2026

podla toho, ci chces, aby bolo jeho meno na J alebo na DŽ.. Jonathana by aj moja 70r mama vyslovila Džonatan

bleelka
30. mar 2026

K akému priezvisku? Aj to by som zohľadnila. Plus aj to, že keď bude diktovať meno, každému bude musieť vysvetľovať, že sa píše s th. Ale aj tak ho budú volať. Joni alebo Tony, nie? Krajšie je Jonathan, praktickejšie Jonatán. Dala by som slovenskú verziu bez dĺžňa. Jonatan.

anonym_57147c
30. mar 2026

Záleží aj na jeho priezvisku. Ak je slovanské, jednoznačne Jonatán.

sisska96
30. mar 2026

Mne jonatan pripomína jabloň 😂😂😂😂 https://www.zahradnici.sk/index.php?route=produ...

anonym_cde526
30. mar 2026

Môj syn sa volá Jonathan. Voláme ho Johny. Priezvisko mu pasuje k menu. Ľudia si zvykli a vyslovujú jeho meno správne. Veľa cudzích ľudí mi meno chválili a pýtali sa ma, odkiaľ ho mám. Ja som ho dala podľa filmu John wick, on bol celým menom Jonathan a mne sa to páčilo a plus milujem toho herca. Veľa detí má zahraničné mena a žijú na SVK.

anonym_4da1d5
30. mar 2026

Ak žijete na Slovensku tak Jonatán.

izalisa
31. mar 2026

Mne sa páči Jonathan aj keď ste na SK. Možno v dostelosti bude žiť niekde v zahraničí tak to bude pre každého jednoduchšie vyslovovať🙂