Adamko alebo Davidko: Ktoré meno je lepšie?
Autorka, čo je na tom zle, keby mal naraz sviatky? Moja dcéra má tak 3 dni po sebe (23.12. meniny, 25.12. narodeniny) a žijeme s tým v pohode už takmer 16 rokov 😉 Máme jedinú dcéru, ktorej sme sa rozhodli dať meno Naďa, mala sa narodiť začiatkom januára, prišlo to skôr, ale ani nám nenapadlo kvôli tomu vybrať iné meno… ak má nejaké prianie počas roka, dostane darček aj mimo tých dní, aspoň od nás rodičov a vybavené, netreba tie osobné sviatky tak preceňovať. Dajte synovi meno, aké sa vám páči, načo také špekulácie. Môj výber by bol Adam z týchto dvoch možností.
Obidva sú pekné...
@dzulli1980 Aj mne
@dzulli1980 ani jedno z tých dvoch mien sa mi nepáči
@deti95060810 chúďa sesternica 🙂
Nie je to zlé, ked su sviatky blizko seba, ale deti vnimaju cas inak. Im je lepsie napr.narodil sa na vianoce, meniny ma okolo leta alebo v lete, na jar ci jesen.
A termín pôrodu máš tiež v decembri? V tom prípade by som mu dala nejaké "letné" meno. Nech aspoň na meniny môže grilovať, či variť guláš vonku, keď bude dospelý. 😁 (Berte s rezervou, nepotrebujem tu čítať, že meno sa nevyberá podľa dátumu menín a že celý svet meniny neoslavuje...)
Ak má mať aj narodeniny v decembri, tak by som vybrala úplne iné meno.
Demko, co poviete?
Ja tak mám - narodeniny aj meniny v decembri. Ako dieťa som tým dosť trpela, že všetko naraz. Teraz mi je to už jedno.
Mám aj syna Dávidka. Mama sa smiala, že nech len nedávam Dávida, ona bola dlhoročná učiteľka v MŠ a čo Dávid, to šinter😀 ... mala pravdu 😂 ... ale nebanujem 🙂
Moj syn ma narodky a meniny 2dni po sebe 😂
Ale zas v septembri nie v decembri. To ozaj by som si uz rozmyslela.
Zase dalsi syn ma oktober narodky. November meniny. December vianoce 😂
Oliver alebo Gabriel, príp. Filip.
Poviem ti za môjho brata Adama že je vždy šťastný na Vianoce že dostane darčeky krát 2😂 lebo mu zagratuluju rano a večer dostane pod stromček. Alebo aj u tety starkej dostane viac. On sa nikdy na to nesťažoval narodeniny ma potom v marci
Mne sa nepáči ani jedno, také obyč mena. A čo sa týka menín, moje dieťa je februárové, meniny má v januári a v decembri sú Vianoce. Nikdy som nad tým nerozmýšľala, že nedám meno lebo bude mať všetko pri sebe. To co potrebuje a chce mu kupujem počas celého roka, ne len meniny, vianoce a narodky 🤭🤣
Autorka aj nám to tak vychádzalo ale vôbec som to neriešila. Proste keď sa mi to meno ako jedine páčilo tak som ho chcela.
Adam
Lukáško
Adamko
mne sa to Dávid zvláštne vyslovuje, DáviDko, DáviTko..neviem ktoré je správne
Ani jedno.
@esterlady preesne to som chcela napísať a len sa mi to potvrdilo už milión krát. Adam, David ... zaručený problém 😀
Takže ak sa autorka nechce nudiť, nech dá, alebo ešte Paťo 🙈
Mam oboch, len ich volame David a Adam, ziadne zdrobneniny. Plus meniny neoslavujeme.
@esterlady toto som mala citat pred 6 rokmi, vybrali by sme ine meno 🙆🏼♀️😀 mna vystrihali pred menom Filip 😁
@jablkovastrudla aj vaši sú takí šinteri ? 😀😀😀
@jablkovastrudla 😀
Mama vravela, že ešte Peter (to je môj brat) a Šimon (jeho synček) sú mená veľkých lapajov 😀 ... a tiež mala pravdu 😅
Adam

David