icon

Adamko alebo Davidko: Ktoré meno je lepšie?

5. sep 2024
luccija
5. sep 2024

David

drakvak
5. sep 2024

Autorka, čo je na tom zle, keby mal naraz sviatky? Moja dcéra má tak 3 dni po sebe (23.12. meniny, 25.12. narodeniny) a žijeme s tým v pohode už takmer 16 rokov 😉 Máme jedinú dcéru, ktorej sme sa rozhodli dať meno Naďa, mala sa narodiť začiatkom januára, prišlo to skôr, ale ani nám nenapadlo kvôli tomu vybrať iné meno… ak má nejaké prianie počas roka, dostane darček aj mimo tých dní, aspoň od nás rodičov a vybavené, netreba tie osobné sviatky tak preceňovať. Dajte synovi meno, aké sa vám páči, načo také špekulácie. Môj výber by bol Adam z týchto dvoch možností.

10jarka
5. sep 2024

Obidva sú pekné...

rosavia
5. sep 2024

@dzulli1980 Aj mne

bambieblue
6. sep 2024

@dzulli1980 ani jedno z tých dvoch mien sa mi nepáči

btus
6. sep 2024

@deti95060810 chúďa sesternica 🙂

opica_skorica
6. sep 2024

Nie je to zlé, ked su sviatky blizko seba, ale deti vnimaju cas inak. Im je lepsie napr.narodil sa na vianoce, meniny ma okolo leta alebo v lete, na jar ci jesen.

h2
6. sep 2024

A termín pôrodu máš tiež v decembri? V tom prípade by som mu dala nejaké "letné" meno. Nech aspoň na meniny môže grilovať, či variť guláš vonku, keď bude dospelý. 😁 (Berte s rezervou, nepotrebujem tu čítať, že meno sa nevyberá podľa dátumu menín a že celý svet meniny neoslavuje...)

markaterka
6. sep 2024

Ak má mať aj narodeniny v decembri, tak by som vybrala úplne iné meno.

opica_skorica
6. sep 2024

Demko, co poviete?

nika23t
6. sep 2024

@biba_18 mne napríklad to nevadilo nikdy, nejako som neriesila. Ale mala som spolužiačku Evu, narodenu 24.12.,a toto už bol extrém podľa mňa. Tá mala nervy celú základku pred zimnými prázdninami 😊

esterlady
6. sep 2024

Ja tak mám - narodeniny aj meniny v decembri. Ako dieťa som tým dosť trpela, že všetko naraz. Teraz mi je to už jedno.
Mám aj syna Dávidka. Mama sa smiala, že nech len nedávam Dávida, ona bola dlhoročná učiteľka v MŠ a čo Dávid, to šinter😀 ... mala pravdu 😂 ... ale nebanujem 🙂

biba_18
6. sep 2024

@drakvak vieš, ty to posudzuješ zo svojho pohľadu, možno dcéra o 20 rokov povie ako ju mrzelo že bola o niečo ochudobnená...

maryetta
6. sep 2024

Moj syn ma narodky a meniny 2dni po sebe 😂
Ale zas v septembri nie v decembri. To ozaj by som si uz rozmyslela.
Zase dalsi syn ma oktober narodky. November meniny. December vianoce 😂

gladiola25
6. sep 2024

Oliver alebo Gabriel, príp. Filip.

ninusa221
6. sep 2024

Poviem ti za môjho brata Adama že je vždy šťastný na Vianoce že dostane darčeky krát 2😂 lebo mu zagratuluju rano a večer dostane pod stromček. Alebo aj u tety starkej dostane viac. On sa nikdy na to nesťažoval narodeniny ma potom v marci

lucia13022023
6. sep 2024

Mne sa nepáči ani jedno, také obyč mena. A čo sa týka menín, moje dieťa je februárové, meniny má v januári a v decembri sú Vianoce. Nikdy som nad tým nerozmýšľala, že nedám meno lebo bude mať všetko pri sebe. To co potrebuje a chce mu kupujem počas celého roka, ne len meniny, vianoce a narodky 🤭🤣

2ivana5
6. sep 2024

Autorka aj nám to tak vychádzalo ale vôbec som to neriešila. Proste keď sa mi to meno ako jedine páčilo tak som ho chcela.

kvadrinkaaa
6. sep 2024

Adam

lienka.7
6. sep 2024

Lukáško

slovakboy
6. sep 2024

Adamko

cafelatte
6. sep 2024

mne sa to Dávid zvláštne vyslovuje, DáviDko, DáviTko..neviem ktoré je správne

hrabovo
6. sep 2024

@cafelatte tak je to David, takže Davidko 🙂

doriiis
6. sep 2024

@cafelatte ...alebo ako u nás David.Syn nemá rád,keď ho volajú zdrobneninou.A dcéra zas má rada,keď ju volajú zdrobneninou

simona20201309
6. sep 2024

Ani jedno.

simona20201309
6. sep 2024

@esterlady preesne to som chcela napísať a len sa mi to potvrdilo už milión krát. Adam, David ... zaručený problém 😀
Takže ak sa autorka nechce nudiť, nech dá, alebo ešte Paťo 🙈

jablkovastrudla
6. sep 2024

Mam oboch, len ich volame David a Adam, ziadne zdrobneniny. Plus meniny neoslavujeme.
@esterlady toto som mala citat pred 6 rokmi, vybrali by sme ine meno 🙆🏼‍♀️😀 mna vystrihali pred menom Filip 😁

autor
6. sep 2024

@jablkovastrudla aj vaši sú takí šinteri ? 😀😀😀

esterlady
6. sep 2024

@jablkovastrudla 😀
Mama vravela, že ešte Peter (to je môj brat) a Šimon (jeho synček) sú mená veľkých lapajov 😀 ... a tiež mala pravdu 😅

rorino
6. sep 2024

Adam