Aké birmovné mená ste si vybrali?
Ahojte, len tak zo zvedavosti, sa pýtam, aké birmovné mená ste si dávali🙂 ďakujem každému za odpoveď
Barbora povedal mi že som si zvolila veľmi dobré meno
Perpetua
Netusim :D
Ja som si sama vybrala Bianka ❤️
Celestína
Alžbeta, podľa Alžbety Uhorskej 😊
na dedkovu pamiatku Ján
Perpetua 🙂
Anastázia🙂
Klara
Môj manžel je Cyril a ja som chcela Veronika a mám Mária
Nikdy som nepočula aby sa vyberalo meno po birmovnom rodicovi. Inak mne je birmovna mama je moja naj kamoška a mali sme birmovku v jeden deň 😄 a meno som si vybrala podľa starej sv knihy kde bola Barbara ale prepísali mi to na Barboru. Je to patrónka všetkých trpiacich a delostrelcov.
@anickaaa6aaa ski ti mohla byť birmovnou keď mala vtedy aj ona birmovku? Není podmienka pokrstený pobirmovany?
Hedviga - po svätej poľskej kráľovnej, pôvodom z Uhorska
Klaudia.
@hortenziaj obirmovali ju a potom sa ona postavila za mňa.
Kristína
Mária-po birmovenej mame. Teraz keby som sa mala rozhodnúť tak by som si asi tiež zvolila toto meno, možno Magdaléna po mame 🙂
Rita z Cassie 😘
Katarína 😊
Ja mam meno Ester, vybrala som si ho sama. My sme museli napisat na jednu A4 sloh preco sme si vybrali svoje meno a co vieme o patronovi.
Dokonca viem aj o vyzname mena aj o tom kto bola v starom zakone Ester 😉
Tereza
Anastazia Maria
Dominika 😂
@nevenka ja som mala 12 keď som mala birmovku a rozhodovala som sa sama. Moje birmovne meno je Veronika. A vyberala som si hlavne kvôli významu. Tiež počujem prvý krát ze podla toho aké meno mala moja krstná ci birmovna.. Taktiez, nepoznám nikoho komu vyberal meno niekto iný ako on sám.
Lucia
Sara, ale krby vyberám teraz, tak dám iné. Birmovna sa vola tiež Lucia, takze u mna by to ani oo birmovnej neslo 😀
Juliana

@aaadkaaa Klara je krasna svata 🙂 Milovala Boha celym srdcom ❤️