Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
Moje sa volaju CINDY 🙂 MARCO 😉 SARAH 😵
my mame PETRÍKA a kedze dava kazdy exoticke mena, tak pocitam, ze nas Petrik bude jediny v Peto v skolke, skole atd., lebo pomaly sa obyacjne mena uplne vytracaju, cize zacinaju byt exoticke 😉
nase dievcatko sa vola Christiana, keby cakame chlapca bol by to Christian.
My sme sa rozhodovali medzi Nicom a Mateom a mame Matea, a kebyze mame dievcatko tak by sa volalo Lilien 🙂
no my mame Matyaska- chcela som Matusa ale tych je vela , potom ze co tam Mathias? hmm to mi nesedelo tak som si "vymyslela" Matyas je to zvycajne, nezvycajne, historicke a strasne sa mi paci tam to Y a tak sme sa s mm dohodli ze vsetly deti budu mat Y v mene- napr.chceme Zoyu (nie Zoju) 😅
adela76 na matrice ti uznají jakékoliv jméno, jenž je prokazatelně jménem (a je jedno zda jménem čínským, tureckým, mongolským, nebo jakýmkoliv jiným), pokud oni ho nebudou mít v evidenci, tak buď musíš doložit původ a platnost jména (vyžádat si potvrzení z dané krajiny o tom že jméno tam opravdu existuje), nebo si zaplatit 200€ a oni ti dovolí prakticky cokoliv 😉 Matyáše ti uznají bez problémů, u méně jasných jmen doporučuji zajít se zeptat na matriku, zda jméno uznají, my jsme dávali jméno které je opravdu jménem, jen s dvěma T, dokonce jsme našli v záznamech o jménech že na SR žije jeden člověk s touto podobou jména, ale matrika nám to neuznala a právě nám nabídli že pokud chceme TT, tak za 200€ 😎 Tak jsme se dohodli že to "té" za ty peníze nestojí, tak malej má v republice tři jmenovatele, ne jen jednoho 😀 😀 Ale ve škole se asi nesejdou 😵 No a starší má pro ČR, taky celkem neobvyklé jméno, přesto že na Slovensku je časté, tak jsem ráda že jsme zas v ČR a pravděpodobně se ve třídě dva taky nesejdou 🙂 No a třetí klučík taky bude mít jen velmi málo jmenovců 😵
Jináč k zastáncům klasiky, já jsem Marie a čert mi byl dlužný toto jméno, když mi někdo řekne Maruška, tak mě jde trefit šlak 😠
No a když se někdo ptal jak budeme děti volat, tak jsem říkala že je to možná neuvěřitelné, ale jménem... Nedávám jméno které se mi líbí, aby mi ho někdo prasil zdrobnělinami, nedej bůh šišláním 😝 A vesměs jsem toho názoru, že každé jméno může být pěkné, když se pěkně řekne a v určitém věku děti nesnáší své jméno a je jedno jestli je to Anna, nebo Samantha Monika 😉 A co je komu do toho jak si kdo pojmenuje děti?? Některé názory tu jsou nejen mimo dotaz, ale ještě mimo svobodu názoru 😎
My máme Sandru a Nika
Mne sa paci pre dievcatko nelinka a pre chlapca meno marko.
mne sa paci mia, laura, alebo karin. neviem sa rozhodnut.
Ja mam Alicu , dlho sme hladali ako ju budeme doma volat,lebo ALicka ma ani dnes neberie, tak bola Ľaľa, deti ju volaju Ali
sestra je Anabela, zije v Grecku a tam maju take krasne mena , ze Georgia ta ma dceru Triandafiľa po grecky-ale v preklade 300lista ruža, švagrová Mária ma dcéru Chrizanti /Alica na nu kričala ,pod sem chryzantéma/ , druha švagrova je Antonia
chlapcov maju Prodromo a Apostoli, fajne meno ze Nektarios .
jej muz je Anastazios /Taso/, deti menuju prve po rodicoch /st. rodicoch/ Tak chlapec je Jany a dcera Anna / inak by bola dalsia Chriazanti,alebo Stavrula/
Sienna, Christopher su moje naj🙂
Dali sme Artur...mozno nie nezvycajne, ale minimalne ich nebude 5 v jednej triede 🙂
ja mam Lukáša a Mathiasa 🙂 Mali sme obavy ako budu Mathiasa volat ostatni,ale ci doma ci v skolke.....kazdy ho vola pekne Mathias,alebo Mathiasko 🙂
My mame dceru -Angelina Timea a druhe je na ceste ...prekvapko v tomto pripade;) ale mam mena aj pre Ch aj pre D vymyslene;) ale este neprezradim ;)
Nám sa onedlho narodí Nicolas.Neviem či je nezvyčajné ale určite nie je také rozšírené ako Samko,Jakub a pod.Najviac ma vytočila reakcia mojej kamošky ktorá povedala,že ho môžme volať aj Mikuláš-na Mikuláša má Nicolas meniny ale tak sna ho nikto Mikuláš volať nebude.Teda možno nejaký blbec áno 🙂
je to pekne meno ja mam krsniatko nikolas a mam krsniatko aj nikola a k tomu su surodenci.zaleži od vás ako ho budete volať musite dať najavo že on sa volá nikolas a nie mikulaš.ja mam dievčatko a volá sa anna žiadna anička a každy ju volá anna...
Ked niekto zije v zahranici, nech si da zahranicné meno, preco nie, ale ja osobne pohrdam (a nehanbim sa za to) ak niekto bez nejakých važnejších rodinných dovodov dá slovenskému dieťatu, rodičov zijucich na slovensku (z euforie tehotenstva, z modnej vlny.atd) krkolomné meno, alebo dokonca dve krstne mena..............Pohrdam preto, lebo nedokazali uniest svoju narodnu prislusnost a zachovat tradicie dávania obvyklých mien. Myslím, že čím je intelekt plytkejší (a myslím tym IQ, EQ aj XQ spolu) tým je žena viac ovplyvniteľná okolitými vplyvmi, masážami masmédií, tlakom kozmopolitizmu...... a tým viac sa bojí byť "obyčajnou" a dať "obyčajné meno s tradiciou".....Slabé, ovplyvnitelné, jednoduché ženy, prílis mlade a duchovne nevyzreté žiju v imaginarite, že čím akože vznešenejšie meno dieťatu dajú, tým viac mu ulahčia cestu životom, tým krajšie a uspešnejšie, výnimočnejšie bude- a to je blud. Takéto ženy sa potom nemožu diviť, že stále je na Slovensku a vo svete dosť žien, ktoré sa v duchu uškrnu, vlastne nie, uskrnut nie je dobrý výraz, si v duchu pomyslia o dotyčnej mamicke svoje. Isteže, isteže, mamičkám Marioty Alainy Kotlíkovej, Phillippa Kračúna, Deborah-Elle Ovseníkovej, Briana Grgoľa je to jedno.......... samozrejme, je ešte aj nižší level: Rescátor Oláh, Winetou Lakatoš, Onur Biháry či Millágros-Rosanella Rigová................(na SVK je dlhá tradícia dávania povodom gréckych, latinských, ruských, francuzskych, nemeckých ci hebrejských mien, ktoré sa hlboko udomácnili... je z coho vyberať; starých slovanských mien je pomenej a preto si vážim každého Rastislava a Milostava....).
Sme povahovo slabý národ, čo ma nesmierne mrzí...... takí nemci (ak nejde o dostahovaného turka ci iného auslandera) alebo japonci, skrátka povahovo a mentálne silné národy si nenechaju od USA.judaistickej lobby natlačovať vplyv
.............vzdy platilo a bude platit NOMEN-OMEN a preto s menami opatrne......................
no ja ked vidim tie zahranicne mena a priezviska slovenkse tak mi je vzdy z toho do smiechu ...asi najviac ma doterz rozosmial Kevin Oravec ....strasne ..a este Nicolas Pavol Kovac .... cisty zabijak 😀 😀 😀
ja mam chlapceka a vola sa nadim meno vyberal muz
kedze je arab a s priezviskom to sedi perfektne a ked bude
sestricka bude lealy tiez arabske
ja mam chlapceka a vola sa Samuel pre mna je to najkrajsie meno a strasne mu pristane mojmu krasavcovi rozmyslali sme este nad Dominikom,Damianom,Tobiasom pre kocku sme mali meno Liliana........teraz cakame kocku a planujeme meno Elizabeth,Isabelle alebo Lilly
My mame Tatianu Maritte...a ked bude druhe chlapec bude Jan Michael a ked dievca tak to bude problem 🙂 ale paci sa mi Tamarka...
Ja mám Sophiu 🙂 Keď som zistila,že som tehotná,hneď ma napadlo toto meno ako prvé,a preto som ho aj nechala.Nie preto,že je to momentálne dosť časté meno (o tom som nevedela kým som bola tehotná,neriešila som aké mená sú "IN" ).
Ja mam doma lubomira michala. A kazdy na nas v porodnici aj u lekarov ze lubomir ze take dieta dlho nemali 🙂 takze na dnesok dost netradicne a michal lebo sa nam to meno velmi paci a s priezviskom vyznie meno uplne genialne 🙂 takze preto
Náš chlapček sa volá Miško a teraz budeme mať Elu 🙂
my máme Maroška 🙂
môj syn je William a dcéra Zorah-Scottia 🙂 museli sme to vybavovať cez britskú matriku aby nám to tu povolili 🙂
JA som Elizabeth, sestra Diana, čo bolo v čase kedy sa narodila tiež nie veľmi frekventované meno, a bráško je Leon (po ockovi, a okrem nich dvoch poznám už len jedného). Mamka veľmi túžila po Miriam a ocko po Mercedes. Čiže netradičných mien pokope až až. Kamarátka je Jolana Sniežka a jej sestra Vesna Ema, tretia sestrička Larisa. Ja som zaľúbená do mena Damián a Dárius, z dievčenských Ester, Tamara či Abigail, ale napríklad aj Lucka je pre mňa veľmi nádherné meno. A nemyslím si, že by niekto mal hovoriť, či je dobré alebo nie dávať deťom netradičné mená. Na každého to môže vplývať inak. Ja by som svoje meno nevymenila za nijaké iné. Osobne nepoznám nikoho s takým menom, iba kamarátku, ukrajinku Jelizavetu, a som spokojná. Áno, s mojím menom boli komplikácie, už pri zápise do matriky, kedy mi napísali Elizabeta, čo vlastne rodičia nikdy neprijali a každý inteligentný človek tiež nie (aj pas mi vydali na "th", nikoho nenapadlo písať "ta"). Keď sme to po rokoch na úrade zmenili, problémy prestali.Už len také detaily, že sa v mojom mene dá urobiť miliarda chýb, čo ma neteší, ale vždy to s úsmevom zvládam dať na pravú mieru. A k tomu či sa to hodí alebo nie, raz sa aj tak vydám a nikto mi nezaručí, že by sa tradičné slovenské meno hodilo aj naďalej. A dôležitá je aj tak povaha a osobnosť dieťatka viac ako to či sa hodí meno a prizvisko dohromady. 🙂
MIchael a kvoli tomu ,ze tatko sa vola Michal a chceli sme ich nejako odlisit, bo tiez sa volame s mamou rovnako a ked nam chodila posta sme nevedeli ktorej to posielaju 😅
Ja mam doma Lauru a dvojiciky David a Dominik, vsetky mena sa daju vyslovit v zakladnych jazykoch a krasne spolu ladia..mam typicko-netypicke mena, ale som rada...citala som vsetky prispevky, akoze niektore tazko predychavam, ani neviete ako ublizujete svojim detom niektorymi menami...v dnesnej dobe sa niektori zblaznili...uz teraz lutujem vase deti za to ponizovanie v skolach a vysmechy...Anabell Mrkvickova 😀

my mame dcerku Lejlu.