Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
mne sa páčia trochu nezvyčajné mená ale na slovensku by som nejakú ťažkú exotiku asi nedala, už len kvoli rodine /nemyslím preto že by ma trápilo či sa im to páči ale z okolia viem, že potom napr. starí rodičia nevedia kolkokrát ani meno vnúčaťa vysloviť 😝 / Moj syn je Lukas. Ešte sa mi páčilo Nikolas a pre dievča Sandra.
Ja mam najmladšieho s netradičným menom.....Tristan 🙂 staršie deti majú často používané mená. Skrátene mu vravíme Tristi.
ahojte......my sme si dali Nikolasa ale hrozne sa mi pacili aj mena ako Tobias alebo Damian....
My máme Tatianu,Jakuba a Vratka 🙂
naša najmenšia je Mária Terézia, lebo sme sa nevedeli s mužom dohodnuť (každý chcel jedno z tychto mien) ...druhykrat by som si to s tym menom určite rozmyslela, má veľmi panovačné sklony 😀
My máme 9roč. Andreaska a mladší sa volá Alex Adrián. 😝 Pri mladšom sme sa nevedeli dohodnúť tak má nakoniec dva mená...
my mame Matildu - Annu, Matilda preto lebo sa mi pacila ta rozpravka o dievcatku Matilde, ktore bolo velmi mudre, sikovne, a ako 4 rocny citala encyklopedie 🙂, a asi to nejako funguje, kedze aj nasa Matilda je velmi sikovna
Ahojte 🙂 no tak ja zatial mamickou niesom a ani tehotna ale mam take vysnivane mena🙂 strasne sa mi paci ked ma dieta 2 mena ako napr. Aylin Jane,Elizabeth Jane, alebo Martin Anthony,Maxwell. Ale keby mam dceru tak urcite ma aspon jedno meno Jane,ja sama som Jana a aj moja mamina. A nikdy ma nevolali inak ako Jane aj ked som bola mala takze to su moji favority. Mozno ras sa tak moje deti budu volat a mozno nie 🙂
ja neviem ci mame nezvycajne, no kazdopadne este nie prilis caste- JASMINA 🙂
ja mam dcerku Sashu.. neviem ci je nezvycajne ,ale skor je len ine troska pretoze zijeme v Anglicku, a vzdy sa mi pacilo Saska ale nie Aleandra..tak ma anglicke meno Sasha... 🙂
Ja mam Elissu. A vela chvaly som uz pocula na nas vyber 🙂
Ja mam Krispinka.
stretla som asi 2 - rocneho chlapceka , ktory sa volal Svatopluk
My mame Jakubka a dievčatko sa vola Nelly 🙂))
Rebeka, ale v rodine mame aj mena ako Zoja, Elisabeth, Reno (nie René), Sebastian a Vendelín 🙂
no a náš škriatok má pracovné meno Režeta, lebo tak volal môj tatúšik všetky cigánky 😀
a zatiaľ sme sa teda nerozhodli, ale vyberá manžel. ale myslím si, že on jej vyberie meno Anjelik, Princeznička, Zajačik, či iné nezvyčajné meno 😉 😀
v porodnici mal môj malý suseda, ktorý sa volal ZOMBOR !!! dosť dlho som naťahovala uši, či dobre počujem!!!
ja mám Marciku
my mame dvojicky Sebastiana a Tobiasa 🙂)
Ja mam Savannah Michelle zijeme v usa tak prve meno je americke a middle name po tatikovi.
Moja dcérka má 2mená jedno je anglické a druhé slovenské aj keď pôsobí zahranične 🙂 Pekne sa to k sebe hodí a aj s priezviskom no nekričí.. Prečo som dala 2mená? Moja mama jej jedno vybrala, niekoľko mesiacov sme jej tak v brušku hovorili, no tesne pred pôrodom som sa zamilovala do jej druhého mena a nechcela som mamu sklamať tým, že jej meno zmením, rozmýšľala som ktoré bude prvé a ktoré druhé niekoľkokrát sme to vyslovovali tak aj onak a nakoniec som si povedala, že keď bude mať 2mená sama si neskôr vyberie ako ju budú kamarátky volať či prvým, alebo druhým... Keď som bola malá, chcela som sa volať inak.. moja dcéra má teraz tú možnosť vybrať si, kto chce vedieť nech mi napíše IP zverejňovať to tu nebudem ... Znie to podľa mňa umelecky, takže sa to hodí aj ku jej prípadnej kariére, ktorú začala ako bábo, keď hrala v seriáli 🙂 a nakoniec, keď som si túto kombináciu našla na nete, dala do google, vyhodilo mi asi len 3-4 iné žienky, ktoré sa takto volajú. Na SVK pravdepodobne nikto iný čo ma na jednej strane teší, tým pádom je moje dieťa niečim iné, výnimočné - pre mňa už len tým, že je moja 🙂 a nie nevolá sa ani Šeherezáda ani z inej telenovely 😎 😀 😝
Nasa princezna ma meno Sherilyn. Volame ju Sheri alebo Sherinka.
no my sme dali tuna v USA nezvycajne 🙂)) Alexandra ale volame ju Saska,Sasenka,Sasulik,Sasik.... ale ludia si tuna zvykli, inac mena Sasa poznaju podla herca Sasha Baron Anglicky herec co hral a nakrutil film Borat 😎 😀 😉 sestra dala dcere Emilie - volame ju Emilka a moji drobci jej dali "nick name" Akka - tak ju teraz skoro cela rodina vola Akka, mojej sestre - vola sa Margret sa meno sa jej nepacilo tak si to zmenila na Margo a moje deti jej tiez dali prezyvku a volaju ju Gaga 🙂
Každý nech si dá aké chce, len by sa mohli rodičia zamyslieť nad tým, že ak dá nezvyčajné, tak nech sa nezdrobňuje, a to neplatí len pre okolie. Zaruška, Miuška, Marcinka, Eliska...znie to dosť divne, niektoré až komicky🙂)))))))ako napr. Xavierko🙂))...Veď nikde sa to takto nerobí.
pri prvej dcerke sme uvazovali nezvycajne, strasne sme chceli Mahulienku alebo Vesnu. nakoniec sme skoncili pri Alexandre a druhej Natasi. ale kedze chceme deti 4, mozno to nakoniec dame 😉
mi mame Tiborka,kazdy sa divil ze preco take meno, ved to sa uz nepouziva,a prave preto sme take dali.Je najmladsi Tiborkko v dedine..🙂
dlhy rad mien.. ale ak som dobre videla... este nepadlo meno, ake ma nas syn.. Aurel 🙂 . Na jednej strane v slovenskom kalendari.. ale uz skor archaicke... ako nezvycajne.
ale je tych mien.niekedy problem si zapamatat,ja mam doma TAJANU,volam ju Tajka,Tajuska,Tajik.je tu niekto s takymto menom?
Ja dam hlavne sväte meno, aby mali moje deti patronov 🙂 Filip, Ester, Klara....

Moja dcerka je Dianka. A co sa nezvycajnych mien tyka, ja len poviem, ludia majte rozum 😖 kto z tych rodicov, ktori dali svojmu dietatu megaexoticke meno, by sa sam tak chcel volat?? A argument,, ze meno nemusi pasovat k priezvisku, lebo ved dievcatko sa raz vyda? Mozno, ale tu divnu kombinaciu mena a priezviska nosi dieta cele detstvo, nosi ju v case, kedy su deti najviac vystavovane posmeskom svojich rovesnikov a okolia, nosi ju v case ked je najzranitelnejsie. V dospelosti sa uz na to moze vykaslat, tam uz samo moze zmenit co len chce. Mam kamaratku, ktora robi na matrike.. hovori, ze sa mnozia pripady teenagerov, ktori prichadzaju ziadat o zmenu mena 😅 Takze baby, ruku na srdce, ktora z vas by sa chcela volat Thea Wilhelmina Zobakova??