icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

burina111
24. jún 2013

Markus, Mia 🙂

rukjatko
24. jún 2013

my mame eduarda, podla nas krasne meno, ktore kedysi bolo viac zastupene. chceli sme meno, ktore bude dobre zniet aj v zahranici, ale je zaroven aj domestikovane. keby sa synak rozhodol nezit na slovensku, nech nema problemy ako napr. horoslav alebo pod. 😉

motyliky
24. jún 2013

My čakáme dievčatko a v septembri sa nám narodí JOHANKA. Manžel mal prababičku Johanku, na ktorú má krásne spomienky z detstva pre jej dobrotu a je presvedčený že to ona zariadila aby sme sa my dvaja stretli a boli spolu. V rodnom liste bude mať zapísané Johanka, ja ju skratkou budem volať Hanka. V manželovej rodine sú z toho všetci namäko (vraj to bola taká výnimočná žena)

zuzkanik
24. jún 2013

My máme Pavlínku a Adelku. Ako čítam príspevky, tie naše sú úplne obyčajné mená, ale naším babám sadli ako uliate. 😉 V rodine sa teraz narodil chlapček a rodičia mu vybrali meno Aurel, má aj sestričku Laru. Celá rodina sa posmievala, až bola maminka detí na nervy. Ale ja si myslím, že rodičia majú právo vybrať meno, aké chcú a nikto nemá do toho zasahovať a robiť reči. Samozrejme, pokiaľ to nie je nejak dehonestujúce meno, za ktoré by sa dieťa neskôr mohlo hanbiť. Ale myslím si, že žiadny rodič by takto úmyselne vlastnému dieťaťu neublížil.

syslica
24. jún 2013

Tu sú odpovede podľa toho, čo mamy pokladajú za nezvyčajné. Teda uvádzate zvláštne cudzokrajné mená... ale aj dávno zabudnuté mená slovenské (Dobroslava, Mojmír...). Syslíci sa volajú Jerguš, Ondrej a Bystrík, pričom minimálne Bystrík je aj na Slovensku určite nezvyčajné, pretože v ružinovskej matrike za pol roka zapísali len toho nášho 😉 - ale nám sa všetkým páčia, hodia sa k priezvisku a navyše dokonale sa hodia aj k svojim nositeľom. A tak to má byť. 😵

pripinacka
25. jún 2013

ahoj.chcem sa opýtať nemá niekto náhodou Abigail? že či sa dá zapísať

cimika222
2. aug 2013

Já mám dvoch synov Tobias a Matias

valerko2004
2. aug 2013

mi mame VALER a KLARA

ita78
2. aug 2013

BRONISLAVA- v širokom okolí vtedy nebolo dievčatko s takým menom,a preto sa mi to páčilo. 😀
MICHELLE- MIšel,ani neviem...,páčilo sa mi,tak som si ho presadila. 😉
A syn je PATRIK- páčilo sa mi. 😉

jankamgr
2. aug 2013

No my máme Janíka 😀 v nemocnici sa ma dvakrát spýtali, či to myslím vážne 😀 že za posledných pár mesiacov také meno nemali 😀 a je krásne a neuveriteľne mu sadlo ;-D

pstroska1984
2. aug 2013

amoj priatel je Thajcan a zijeme v Rakusku a ked som bola pred 10rokmi vo svajciarsku aupair tak ten maly sa volal Liam a ked som zostala tehotna som vedela ze nase bude Liam,to meno znie vzdy dobre ..sice sme rozmyslali nad Liam Luis ale nakoniec vyhralo ze zostane pri jednom mene a dievca Lara alebo Bonvoyage 🙂 stastna cesta 🙂

puchic
18. sep 2013

ja budem mat syna wolverina 😉 😎

bambibam
18. sep 2013

🙂 ,Prvá má meno Veronika ,lebo vždy som po nej túžila, druhá sa mala volať Daniela ,ale 2dni pred pôrodom ,som zmenila názor a ráno som vstala a povedala ,že čakám Stellu - a perfektne sa jej to meno hodí aj k povahe ,ked som otehotnela po tretie chcela som Šarlotku ,ale osud rozhodol a bol chlapec a kedže bol prvý v rodine ,tak je po mojom otcovi Michal.

siska53
30. sep 2013

Ako to bolo v Anne zo Zeleneho domu? Ze clovek moze okraslit svoje meno??

kalifa28
1. okt 2013

ja mám doma baby: Alex, Mia, Sheri 🙂

krpcek001
2. okt 2013

Mi máme vybrate Tobias a Lilly Ann ale neviem nájsť kedy ma Lilly Ann meniny tak bude asi jednoducho Liliana

hankasar
2. okt 2013

Niektoré sú naozaj až veľmi nezvyčajné, len, prosím Vás, pri výbere mena myslite aj na to dieťa. My máme Miroslavu a Adama. Keď som synovi vybrala meno, moja svokra povedala, že ho budú volať Adam Šangala. Vôbec nikto mu tak nehovorí a to meno mu sedí. Ešte sa mi páči Šimon, ale už žiadny nebude.

mojitka333
13. okt 2013

Ja mám doma 4-mesačnú Alexiu, chceli sme meno Alexandra, ale môj starší syr Lukáš povedal, že to je dlhé, tak sme to skrátili na Alexia. Nám sa to páči, meniny má tiež v kalendári, tak čo.

mathias2009
13. okt 2013

ja mam Mathiaska

marcelaaaa
26. okt 2013

My mame Alicku a druhe meno pre dievca by som dala Gretku 🙂

lilianka10
26. okt 2013

Naše deti majú mená Nikolas a Liliana a je mi jedno či sa niekomu páčia alebo nie.Mne a manželovi sa páčia a druhých názor ma nezaujíma 🙂

mauceuka7
26. okt 2013

my máme Zaru a voláme ju teraz Zarinka 🙂 😉 😲 😀 a veeľa kamarátok mi povedalo, že som im ukradla meno 😀

dejna20
26. okt 2013

Mne sa chlapcenske meno pacilo aj paci len jedno takze,ked sme sa dozvedeli, ze bude chlapec, bolo to jasne. Je to roman. Sice muz ma presviedcal na romea 😀
Aspon ich v triede nebude desat.

janick
26. okt 2013

My mame Alexeia (páčia sa mi aj cezhraničné mená), ak by sme mali dievčatko uvažovali sme o Tania, Natália, Nataly, Tatiana,
Tamara, Zina, z chlapčenských sme vyberali aj z Mathias, Matej, Slavo, Simon, Lukas, Ian, Janick 🙂

erickam
26. okt 2013

Matúš, Diana, Liliana

zewa11
26. okt 2013

My máme Tadeáša -Tado a Nikolasa - Niky,Niko....keby to je teraz tak by som nemenila a Tadeáš je u nás v celom meste len ten náš 😉

roxy
26. okt 2013

Moj syn sa vola Teodor. Ked sme sa dozvedeli ze cakame chlapca ostali sme bez mena lebo sme ocakavali Dorotku. Dlho sme nevedeli ake meno mu dat az ma nakoniec osvietilo.Teodor totiz znamena to iste. Bohom darovani. Vtedy mi vobec nenapadlo ze je to nezvycajne meno. Az teraz ked sa ludia pozastavuju nad tym preco sa vola ako vola mi doslo ze nie je tak uplne typicke. No co. Hadam ich aspon nebude v skolke 5 a kazdy bude vediet kto je ten Teodor 😉

mama55
26. okt 2013

Moje vysnivane meno pre nasho syna bolo ,aj mame Timoteja.Este sa mi paci aj Emmanuel- Manu, Nico.
A dievcenske mena Tamara-Tara, Ester, Tereza-Tesa.

karin9991
13. nov 2013

Ja ked budem mať dám dievčatku Bianka a chlapčeku Tobias moja sestra sa volá Lillien a ja Karin ale aj ine mena sa mi pacia nielen Bianka a tobias a Bianka ma meniny spolu s Blankou ale Blank asa mi nepaci meniny by mala 16.6 na den otcov

martina646
13. nov 2013

Kamrátka má syna -TADDEO a dcérku- TIARA. Najma to dievcenske sa mi paci, je to vlastne korunka pre princeznu 🙂