icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

eframka
13. nov 2013

My máme Dáriusa a Matiasa 🙂

bobi3
13. nov 2013

naša dcérka je HEIDI 🙂 z nemeckého ADELHEID šľachetná, po našom Adelka 😉

maminka202
13. nov 2013

Neviem či je nezvyčajné ale ja mám doma Eliáša,keď som pri pôrode povedala sestričke že to bude Eliáš,tak mi prekvapene povedala,že fíha tak také meno sme tu hádam ešte ani nemali...Takže v Poprade je asi len jeden Eliáš a to je ten náš,a práve preto sme mu dali toto meno.A dievčatko máme Lianu. 😎 😅

nicolette1974
14. dec 2013

Ja sa volám Nicolette mam 40 rokov v okrese som bola prvá a v tej dobe nechceli povoliť toto meno tak na Matrike povolili Nikoleta aj ked som mala byt Nicolette Môj syncek má 11 a vola sa Tristan chcela som aj dievčatko ona by sa volala Tiffany alebo Yasmine.

pavlis35
22. jan 2014

my mame Timoteja a Tobiasa keby bola este dcera bola by to Tatiana a chlapec by bol Teo 🙂

cindyy
7. feb 2014

Moja dcerka je Cindy, cita sa Sindy a hovorievame jej sisi.

svetluska4
7. feb 2014

My mame Samuela a Lilianu, Samko bol dilema a to bolo jedine na com sme sa s mm zhodli 🙂. A Lili bol moj sen od mala lebo v preklade je to laliova a moje meno je v preklade laliovy / lotosovy kvet 🙂

sparocka
8. feb 2014

My mame dvoch synov 🙂 Alexander a Saimon

leanax
8. feb 2014

naša dcérka sa volá Ela a synček Timo (nie Timotej,len tak Timo) Svokra sa do dnes nezmierila s menom Ela, ale mne to je jedno je to naše dieťa a vybrala som si ho z nášho slovenského kalendára hneď ako som sa dozvedela, že som tehotná a nevedela som ešte či to bude dievča alebo chlapec a Tima si vybral môj manžel 😀

ria01
10. feb 2014

Ja mám dcérku Chloe (Kloe)- toto meno pochádza z gréčťiny a znamená mladé dievča,mladý výhonok.Má tri mesiace a voláme ju Klojka,Klojuška a Kloe...je to náš smejko!!!

slnieckoelias
11. feb 2014

Ja som rozhodnutá, že môj syn bude Eliáš. Dôvod je príliš osobný, nebudem ho tu zverejňovať.

tinus27
16. feb 2014

Moja dcerka sa vola Sophie a teraz cakame v aprili prirastok ak to bude chlapcek jednoznacne damian 🙂 a ak dievcatko yasmine...))

majuschka76
16. feb 2014

Naše dcérky sa volajú Timea a Bianka 🙂 a synčeka máme Patrika 😉 ...

atrami
16. feb 2014

Patrik Samuel, Natanael Pavol, Libor Gabriel, dôvody osobné,

zuzu101
16. feb 2014

My máme Borisa, jeho meno znamená "malý".aj mu to pasuje, pretože sa malý narodil a na svoj vek je dosť malý.dcérka je Alexandra, jej vybral meno synček.Keby bola chlapec, tak chcel aby bol Bruno (banani😀).

mira_mff
16. feb 2014

Ja mam dcerku Leu (volame ju Lejka, Leuska a susedi aniekedy Leontinka) a syna Miska. Mame madarske priezvisko, takze som vyberala podla toho, aby to k sebe pasovalo, aby sanam to pacilo a aby to bolo medzinarodne (idelane bez makcenov a dlznov). Ak budem mat este dievcatko, paci sa mi Ela a Mia (ale Elu dat nemozem, vraj by to bol riadny jazykolam mat doma Leu a Elu 🙂)

titulienka
16. feb 2014

My mame 3dcery : Radka , Viktoria , Melania a syn je Jan Stefan 😉

atomica87
16. feb 2014

nemalo ist o nezvycajne mena? podla mna Ela, Samko, Sofia su momentalne take tuctove mena, ze za nezvycajne ich urcite nepokladam. My mame maleho Jožina /Jozef/ meno ma po tatovi, ten ho ma po svojom tatovi....mne pride uplne bezne, rovesnikov mam Jozefov ako maku, ale ked s nim niekde dojdem, na plavania, alebo k lekarke, a oslovim ho, tak vsetci hikaju, ze ake nezvycajne meno...nechapacka

majanet
17. feb 2014

mne sa paci Valentino a Vivien 🙂

lucia20
17. feb 2014

ja osobne si myslim, ze v dnesnej dobe su nezvycajnymi menami, nase slovenske, klasicke mena.... ale my budeme mat natašu...

charlie1980
17. feb 2014

Neviem preco, ale chlapcenske mena sa mi pacia len na dve slabiky 😀 @briketa Vybrali ste pekne mena 🙂 Nas je Joel Michele, druhe meno kvoli tradicii, kedze sme tiez zo zmiesaneho manzelstva.

jana_eyre
17. feb 2014

My mame Edgara (volame ho Edi) a Elmu (Elmuska).. Nezvycajne meno som davala kvoli tomu, ze sama ho mam nezvycajne (Dobromira) a paci sa mi byt originalna (viac, ci menej)

Mena boli vymyslene preto, aby sa ludia vedeli od seba odlisit a tym, ze je v okoli 30 samkov a 50 zuzaniek sa odlisit moc neda.. (ked sa na ulici povie edi, vsetci vedia o koho ide, ked sa povie anka, musime sa pytat ktora 🙂)

ivanapetrasova
17. feb 2014

Moj muz sa vola Cyprián. Kym som ho nestretla ani som nevedela ze existuje v svk kalendari take meno 🙂 synovi sme dali meno Oliver a keby bol druhy tak sa nam paci Eliáš. A dievcatko by bola Ina alebo Linda.

zara0201
17. feb 2014

Nenad. Srbochorvatsky znamena "neocakavany"- tak trochu symbolicky, dlho sme nemohli pocat. Meno ma stredoveky povod, ked sa narodili dvojcata (vtedy asi netusili ze budu dvojcata), tak prvy dostal meno Predrag (prelubezny) a druhy narodeny Nenad (neocakavany, znenazdani). Takze nasho volame Neno, Nenusko, Nenadin.

janagavalcova
17. feb 2014

Ako čítam tak som sa nedočítala. Takže moja dcérka ANETKA má asi tiež netradičné meno 🙂 a prečo? Jej pradedkovi sa strašne páči hlásateľka Aneta Parišková, tak sme s s manželom povedali,že Anetka je pekné meno,nie je časté ani neobviklé. A synček sa volá TOMÁŠKO- vyberala meno sestrička Anetka 😉

xkittikex
17. feb 2014

moja dcéra je Lilien a syncek Márton Mihály 🙂

riarey
17. feb 2014

Dievčatko sa volá Tori, podla mojej oblubenej speváčky Tori Amos a chlapček Kryštof, na oboch menách sme sa zhodli 🙂 a obom deťom super sedia ...

sacharin
17. feb 2014

Ja mám Martin,Michal, Tatiana, ale poznám chlapčeka s menom Kyril - ruská obdoba Cyrila, v obci odkiaľ pochádzam poznám detičky s menami Sarah, Sandra, Kevin, Damián,Ingrid ,Jozef Cyril Metod ( to vážne), Angelika, Ryan,Bernardeta

engie35
17. feb 2014

Ja mám Ninku a Tobiaska, ale páči sa mi aj Beatrix, 🙂

ulzana
17. feb 2014

My sme boli typicky babska rodina a ja som meno pre syna ani nevyberala. Len som prikyvovala tatinovi ano bude po tebe ano bude po dedovi.bola som si ista dcerou.a tak mame jozefa.v porodnici to nechapali a ja som naozaj nebola pripravena na syna.po 11rokoch sa mi narodila judita.to meno som milovala odkedy som chodila ako decko ku lekarkke s tymto menom.mala je s tymto menom jedina v okoli a pristane jej a okolie ju miluje.