icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

linibini
18. feb 2014

máme Dominika a Patrika, dievčatko by bolo Lea Charlotte 🙂

atunko
18. feb 2014

Zarka a Mia 🙂

amadea3
18. feb 2014

byvala kolegynka ma dcerku s menom Gaudia 🙂

izabella2586
25. feb 2014

ja ked budem mat dieta bude sa volat Renesmé

maddalenka
26. feb 2014

My mame chlapca vola sa Evan. priatel je francuz a toto nam padlo do oka. lahko sa vyslovuje aj pre Slovakov 🙂

stastenka42
26. feb 2014

My cakame Tamaru.. 🙂

robertf
26. feb 2014

My máme doma princeznicku Aimée,original francuzske meno,vyslovuje sa Em,Emy,znaci Milovana

lucinka2811
26. feb 2014

my sme rozmyslali nad Oliviou a Emou, nakoniec vyhrala Ema ale iba s tym ze druhe bude Olivia 🙂) volame ju Emka, Emuska ... 🙂 keby bola chlapcek bola by Oliver 🙂

guinevre
27. mar 2014

Ja mam korene aj v Chorvatsku, nejaky cas som tam aj byvala, a strasne sa mi paci meno Saňa, aj ked vraj nema nic spolocne so snivanim, mne to aj tak pripomina sen, ze pekna ako sen 🙂

sunshineka
27. mar 2014

Moj syn bude Hugo a pre dievca sa mi paci Abigail,neviem ako presne sa pise.sice nebudem mat odvahu dat dcere taketo meno,ale je pekne.Uvazovala by som nad jasminkou aj sarlotka je pekne meno.znamej syn sa vola Josue vyslovuje sa jozue

lenush33
27. mar 2014

Ja chcem dievcatko Megan, a ak chlapec, tak Marcus... Megan mi u priatela presla, uvidime, co Marcus... 🙂

vishka
27. mar 2014

Ja este sice nemam deti, ale 23 rokov na mna volaju ze Mercedes 🙂 Zdrobneninu mam Merci.
Otec vraj velmi tuzil aby som sa tak volala (pretoze najprv bolo dievca s tymto menom az potom bolo pomenovane auto)
Sedi mi to aj s priezviskom.
Kazdopadne, rok som nebola zapisana na matrike pretoze vsetky zenske slovenske mena sa sklonuju a tak som sa mala volat MercedesA 😀
Rodicia zabojovali a tak ostava moje meno nesklonne 🙂 Moji surodenci nemaju ziadne nezvycajne mena a moje deti planujem pomenovat vyznamovo 🙂 Avsak u chlapca sa mi velmi paci meno Silvio a u dievcata Tamia. Zatial su to len moje plany :D

manka
27. mar 2014

my sme mali pre druheho chlapca pripravene Frederik. Teraz sa mi zapacili mena Valentina, Jasmina, Mendy.

aniko31
1. apr 2014

My máme synčeka a dali sme mu meno Nathan bol to môj detský sen mať syna menom Nathaniel podľa hlavného hrdinu z filmu Posledný mohikan a keď som stretla priateľa a povedal mi že by chcel mať Nathana bolo rozhodnuté a kompromis v podobe kratšieho mena sa mi páčil pôvodom je to hebrejské meno a znamená Boží dar

nektar_inka
1. apr 2014

Moj manzel sa v porodnici rozhodol,ze nas syn sa bude volat Dejan...a kedze som nemala silu hadat sa s nim, tak mame synceka s nezvycajmym menom na ktore sme si vsetci zvykli a ja by som ho za ine nevymenila!

skiwia
1. apr 2014

My mame dvoch chlapcov Gregora a Fedora. Volame ich Gregorko a Feďko a velmi im tieto mena pristanu 🙂 Kedze mame typicke slovenske priezvisko, vyberali sme slovenske mena - ktore nie su az tak zauzivane a pritom su silne a daju sa vyslovit aj cudzincom....Keby sme mali dievca, bola by Margareta.

zlatarybka29
5. apr 2014

Malcolm chlapec ak budeme mat holku tak Melisa akebo Melania 🙂

bosulka
5. apr 2014

Mi máme doma naše šidielko Zoe je to meno gréckeho pôvodu. V preklade znamená život 🙂.

jelsi
11. apr 2014

Jedna známa dala dcére meno Princess Thamina, čo sa mi zdá už choré...
My budeme mať Daniela 🙂

lennka2
11. apr 2014

Dárius, široko - ďaleko žiadny (poznám len 2 z TV a toho hokejistu) a rodinka si zvykla 🙂

katyajen
16. apr 2014

Ahojte holky když mě se tak líbí slovenské jména a Timea mi leží v hlavě již dlouho. takové krásné jméno. U první mi to neprošlo máme ZOE - Zojku, Zojču, Zojinku, Zoui, tak asi se budu snažit a´t mi to výjde na podruhé. Manžel mi dovolil jméno z českého i slovenského kalendáře když už má tu Slovenku doma (já vím nevypadá to, ale nebudu se strapňovat slovenskou gramatikou když v ČR žiji už 32 let) pá Katarína

natalieperez
18. apr 2014

my budeme mat Lucasa, budeme ho volať Luky a nestrati sa s takym menom ani v zahranici..je to bezne meno v taliansku a nemecku, ale zname je vsade na svete..

veriiii
21. apr 2014

nech si dava mena kazdy ake chce,ja sa len zacudujem nad tymi co sa inak pisu a inak sa vysvetluju,napr Chloe na Slovensku vacsina povie ako sa to pise ,ale v anglicky hovoriacej krajine to napr vyslovia kloui ,francuzky kloe..poodbne Zoe..Moja sa vola Nellie,zijem v UK, a poznala som Nellie, plus to znie velmi jemne a makko🙂

roamers
21. apr 2014

Ja som vzdy chcela Leonarda a Reymonda - Leo a Rey, no nepreslo mi to u ziadneho partnera, ako ich potencialneho otca 😁. V praxi to nakonic skoncilo tak, ze nas syn sa vola John Max, John po otcovi, ale volame ho Max. Nakoniec mu vziklo krasne meno v spojeni s priezviskom. Ak bude dalsie dievcatko, bude Elizabeta Anna a budem ju volat Lilly 😀, chlapec Alex Andrew. A mena som volila tak, aby boli pouzite mena z rodiny A taktiez pouzitelne aj u nas aj v amerike. No a na Lea a Reya si musim pockat do dalsieho zivota 😁😁😁😁😁

michaela1711
22. apr 2014

Náš syn sa volá Dominik

tinika
27. apr 2014

my máme asi celkom obyčajné mená Patrik a Riško, hoci páčia sa mi aj menej slovenske, ale to by manzel nesuhlasil, som zvedava ake vyberieme teraz, hlavne ked to bude chalan, lebo sa mi uz pači asi len jedno :( čo by schvalil. A poznam Fabiolu Rachel Kováčovú to mi stači :D:D:D a vzdy som chcela Lauru a Samuela, kym som bola mlada, ale preslo ma to

mmattulik1
27. apr 2014

My budeme mať Molly ,Ritu alebo Oliviu 🙂

tinamatka
27. apr 2014

My máme syna Ryana (v preklade malý kráľ). Pred šiestimi rokmi, keď sa narodil som túžila mať jednoduché, ale zároveň unikátne meno pre svoje dieťa.
A ak k nemu pribudne sestrička, v tomto snáď dva roky máme jasno, bude to Naomi Ellie 🙂 Keď sme sa spoznali s mojim partnerom, používala som parfum Naomi Campbell, preto NAOMI a obaja sme boli blázni do rozprávky "Up" a tam sa tá žena z rozprávky, čo potratila bábätko volala Ellie, čiže preto druhé meno ELLIE. Takže to meno nie je len tak z brucha, pre nás bude nosiť príbeh 🙂
No ak by to bol chlapček, to by sme ešte trošku podumali ...

zuzickaaak
27. apr 2014

My mame Lindu. Volame je Lilka,Liluska atd.. vyberali sme tak,aby pasovalo v priezvisku. Cize mame L.L. Dalsie dieta bude tiez na L. Lucka,Lara,Livia,Laura..neviem sa este rozhodnut..uvidime. Horsie je,ze chlapcenske na L som zatial neobjavila..Laco,Lukas,Lubomir atd sa mi nepacia..poradte ;))

pincsike
27. apr 2014

Laurel,Leo.Leonard.Lucián ???