icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

mpg
4. máj 2014

Je veľa pekných mien. Sesternica dala dievčaťu meno Margaréta a volá ho Grétka, celkom to dobre znie a nie je to ani veľmi rozšírené, najprv chcela Sarah. Ak by bol syn plánovali meno Henrich, hovorila, že to znie kráľovsky.
K slovenskému priezvisku sa celkom nezvyčajné mená nehodia, ale doba ide dopredu a menia sa aj mená, ktoré prináša.

lucifera
4. máj 2014

Ja mam dceru Sofia Diana....a maly ma tiez dve mena-ale slovenske-Marek Kristián.

daniela1983
4. máj 2014

máme Tobiasa (Hospodin je dobrý), nechceli smi Tobiáša, lebo so s sa nám páčilo viac. navyše je to podla nemeckych priatelov co maju syna tobiasa. a tiez som to chcela preto ze sa narodili na uzemi byvalych Sudetov, takze taka pripomienka miesta narodenia

luuubik
5. máj 2014

Náš maličký sa volá Ľubomír. Tradičné slovenské meno a pritom v dnešnej dobe nezvyčajné, lebo je málo frekventované. Škoda. Drobčeka doma voláme Ľubko, Ľubinko, Ľubik a veľmi sa mi to k babätku hodi, znie mi to mäkko a nežne... A kamoši v škole a neskôr chlapi na pivku ho tiež raz budu môcť osloviť bez toho aby si polámali jazyk jednoducho Ľubo.

katkau252
14. máj 2014

Náš synček sa volá Tristan...ešte nemá ani rôčik.... voláme ho Tristanko, Trisťo 🙂

petruska1212
14. máj 2014

my mame Rebeku. keby sme mali druhu dcerku, tak urcite dam meno Debora, brzdilo ma ze ako ju budu volat Debbie . Debil, ale myslim si ze ku kazdemu menu dokazu ludia pridat prezyvky obyc meno Lenka . plenka atd
Debora je moj favorit, Rebeku chcel manzel, ale aj to sa mi pacilo.

joasha
14. máj 2014

My sme dali synovi meno Quido. Strašne sa mu hodí 😀

olivka26
16. máj 2014

my mame oliviu,mali sme vybrane meno pre chlapceka Oliver,verili sme ze to bude chlapcek ale ako moznu alternativu sme si zvolili Oliviu ak by naaahodou nevisiel chlapec 🙂 A MAME OLIVIU A VOLAME JU OLI,ALEBO JA ESTE VIA

eraa
16. máj 2014

My mame dvojicky Adelu a Amáliu

janka_mamka
1. jún 2014

jedna tu píše že ma doma stellu, kráásne meno nadherne tak ako sa mi pači aj Sanja, Evelyn, Debora alebo Manuela, Nadina, pači sa mi Leon, Anej, ale doma mam ADAMKA 🙂 takže všetky mana maju svoje čaro a akžda maminka vie prečo to zvolila a teraaz som spoznala jednu Zojku tiež faavorit!!!!
ale zas sa mi nepači meno ako z telenovely alebo tak, no asi Onura by som doma nemala 🙂ani šeherazadu 🙂

katkanem
2. jún 2014

Ja mam Klaudiu,Adriana a Stellu

gromkaver
2. jún 2014

My mame doma dvoch chlapcov, Arthurka a Mathiaska (ešte bol v hre aj Henrich, Bruno, Aron), ked by sme mali dievca, zrejme by to bola Karolina alebo Teresa (pripadne Emma, Amy). Tym, ze mame nemecke priezvisko, tak sa nam take mena hodia a velmi vystihuju nase deti 🙂, ak by som ale mala slovenke meno, rozmyslala by som nad (Marekom, Petrom, Henrichom, Romanom, Lukasom, Tomasom)...

dimitra
18. jún 2014

Ja mam 3 deti, Tomasa, Alzbetu a teraz malinku Zoi Dimitra. A preco?Chlapcenske sa mi pacilo, Alzbeta je po mojej prababke a malinka je Zoi, pretoze to znamena po grecky zivot a dimitra preto, lebo sa tak vola jej otec ktory je grek. Ale tu mi do rodneho listu napisali Zoe, petoze mi to zle prelozili z greckeho rodneho listu, tak som si este aj cvakla ako za zmenu mena a to vymenili len e na i. Hruza 😠

meindzi2
12. júl 2014

Dcérka sa volá Amalia. Do porôdu som nevedela pohlavie a s partnerom sme sa o menách nerozprávali až do ôsmeho mesiaca. Tých 6 týždňov pred pôrodom mi začalo chodiť toto meno po rozume, ani neviem prečo. Keď mi partner oznámil, že vybral pre deti mená, pre chlapca Jonáš a pre dievča Amálie - je Čech, tak bolo rozhodnuté. A už som bola presvedčená, že sa narodí dievča. To, či sa krstné meno hodí k priezvisku som skutočne neriešila, lebo dcérka do roka minimálne raz priezvisko zmení. A na otázky, ako malú volám, odpovedám, že Amalia, keď ju chcem osloviť veľmi pekne, tak Amalka. S rodinou som výber mena neriešila, proste po jej narodení som oznámila, že sa tak volá a basta. Zvykli si. 🙂 Inak, bratrancovi sa narodil Emil. Zhodou náhod máme rovnakú detskú lekárku, ktorá má v celom obvode len jedného Emila a jednu Amaliu, takže mená sú to teraz asi už neobvyklé. 🙂

lady511
12. júl 2014

ahoj my máme také klasické Paulínku,,chcela som aby to pekne znelo ak priezvisku,, a minule sme rozmýšlali ako by sa volalo druhé,,ja som skor za tradičnejšie ale zase nie tak obyčajné,,pre chlapca sa mi páči Roderick alebo Patrik a pre dievča...Eliška

kikushka2386
12. júl 2014

Mena mame normalne netreba nam nezvycajne 🙂 Natalia,Kristina a Diana.mame este v plane jedno mimi tak mame zatial vybrane pre chlapca:David,Tomas,Samuel,Richard a dievcenske sme minuli 😀 ale ak nahodou jednoznacne Adriana

mirka414
12. júl 2014

Moja dcerka sa vola Leonie poprosil ma o to moj svokor,lebo sa tak volala aj jeho žena a tak som mu to prianie splnila a k menu Leonie doplnila este pri krste aj Mária.

l3yla
12. júl 2014

V dnešnej dobe nezvyčajné a napriek tomu tak krásne a výnimočné.
Pre mňa najdôležitejšie kritérium harmónia a zvučnosť mena, 😉 takisto meno reprezentuje osobu po celý život a verím ,že má hlbší význam.
Anton (latinský pôvod)- znamená popredný, vynikajúci.
Anna (hebrejský pôvod) . znamená milosť, milá, milostná
Marína (slovanský pôvod) - silná osobnosť.
Lilien (latinský pôvod) -lilium = ľalia.

ajinta68
12. júl 2014

pri dcérke som sa rozhodovala medzi Nelou a Diankou,nakoniec je Dianka,a syn sa volá Jakubko (manželov vysnívaný),inak sa mi páčilo Lukáško 🙂 ale nemohla som to urobiť mužovi,keďže o Jakubovi sníval už pri staršej dcére :D keby bolo druhé dievčatko,bola by Mia alebo Liana-Liliana 🙂 kamoška má dcéru menom Lilli Amanda-volajú ju Lilli 🙂

domi1911
18. júl 2014

Ja mam chlapceka - Timur - velmi sa mi zapacilo ked som ho pocula tak som bola hned rozhodnuta a dcerka je Saša - alexandru sme nechceli lebo ma dlhe priezvisko tak sme to trocha skratili 🙂

lucinkab
18. júl 2014

Sarah 🙂

ankakovacova
18. júl 2014

Tak my máme syna Gabriela a keď bude druhé bábo mam v menách jasno dcéra Agátka a syn Damián 🙂

mamartinka
18. júl 2014

ankakovacova ze waw ake krasne mena.A ten Gabriel 🙂 😉 Uzasneeeee.

babulita
24. júl 2014

Pracujem s malými deťmi už roky (ročne okolo 250 nových) a mohli by sme robiť naozaj top rebríčky. V posledných rokoch sme mali veľa mamičiek JANA - už kočia, ale len jedno dievčatko s týmto menom. Ja som tu ešte nenašla moju dcéru MAGDALÉNU a voláme ju Magdalénka. Neskracujeme. Druhá dcérka mala byť JELA, ale narodila sa s príveskom medzi nôžkami, tak je VILIAM. Sestry majú ALENKU - tiež sme sa s tým menom v práci za posledné roky stretli len raz, NORU - voláme ju Noruška, KATARÍNU, voláme ju Katarínka a naši rodinní chalani sú bežní dnes ockovia ale nie synovia: PETER a PAVOL, MIROSLAV,
Škoda, že si nemôžeme dovoliť toľko detí, koľko mien sa mi páči: VILMA, SERGEJ, ŽIVA,.... 🙂

majkapatko
28. júl 2014

My mame Patricka a teraz cakame Biancu 😉

patricja
28. júl 2014

Ahoj,
ja mám doma Luciu a Mareka. Som za klasické mená, zdá sa mi to čudné, ak sa povie o pár rokov napr. babka Chloé, alebo dedko Damián..... 😖 Páčili sa mi mená Alica, Mariana - veľmi pekné , alebo pri synovi som chcela dievčenské Zina. 😀

evik4
28. júl 2014

Mame Svena a Lorianu 🙂

drakvak
30. júl 2014

My máme Naďu a Jonatána, Naďa bol môj výber, Jonatán manželov 😉

mariannan
3. aug 2014

U nas vyberal dievčenske meno tatino a vybral Lilianu...krstny ju vola Lilu ako z piateho element 🙂
Ja som vyberala pre chlapca a bol by Leonid

maltinta100
3. aug 2014

Mame Ninku a ked niekedy by bola dalsia baba volala by sa Zoja.