Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
My máme Norberta a Terezu 🙂
Tak mi máme Mareka a Peťku. Keby bol druhý chlapec, tak je Silvo(Silvester). Nie sú to mená nezvyčajné, ale skôr klasika hodiaca sa aj k priezvisku. Treba zabudnúť na vrtochy módy a špecialitky, a nechať to na chladnú hlavu alebo na muža. Treba si uvedomiť, že meno s dieťaťom pôjde celý život. Muž špekuľoval dať aj po mne,Iveta no ja som moc nechcela. Hneď by bola z malej mladá a zo mňa na stálo stará-hahaha. 🙂 🙂 🙂 🙂
my budeme mať nakoniec "klasickú" Michaelu, ale keby bol chalan, tak by bol Nino 🙂
My mame adamka 🙂 rozmyslali sme nad adamom, michalom a jakubom. Od jakuba sme upustili, lebo sa ich rodi akosi vela, misinko bol drobec, ked bol v brusku a v porodnici v porodnych dobach stale nevedeli, ale ked sme ho uvideli, tak sme vedeli, ze to bude nase male adamciatko 🙂 a aj je! 😵
Mne sa este paci henrich, bruno, vincent. Ale manzelovi nie 🙂. A ak by este bolo bejbi, tak dievcatko bolo dosial stela, anna, maria, monika, zuzana, chvilu aj bianka. Ale posledne by sa mi pacila evicka 🙂 a dievcenske este aj vanda a zora a emilia (po manzelovej starkej). 🙂 joooj, ale ktovie, co bude. Je vela krasnych mien.
My mame Lenku a Oliviu 🙂
Tu v zahranici, my zmiesany par mame nezvycajne mena deti: Samuel Jan, Amalia Marta
skoro ziaden Samuel tu nie je, v porovnani so SR, Amalia Marta uz vobec....
volame ich: Samuel a Amalia .)
my budeme mat chlapceka mareka- klasika, pre babu sme mali vybrate meno marína, tiez uz v dnesnej dobe nezvycajne, priklanam sa k tradicnym slovanskym menam, aj ked mne sa velmi velmi paci aj meno pre babu berenika, ale iba paci, dcerke by som ho urcite nedala, ale paci sa mi velmi🙂
Keď som čakala pred 15 rokmi prvú dcérku tak som jej chcela dat meno Gloria (naštastie moj exmanžel nesúhlasil tak sa vola Silvia po mne). Druhé dievčatko mam teraz a vola sa Anna - na dnešnú dobu nezvyčajne meno a je po mojej mamičke, ktorá sa žiaľ malej Aničky nedožila..☹
Chlapcenske meno Lenny, dievcenske Lina ...
my mame dve cucoriedky prva Lea a druha Mia, najprv sme chceli Leu a Melaniu ale nakoniec sme si povedali ze aby mali obe kratke mena,a aj sa nam lubili,nemali sme problem.......chlapcenske sme mali vybrate tie iste pri oboch tehotenstvach Timotej, Matias ale nikdy sme sa s nimi nevedeli stotoznit ,asi sme vedeli v podvedomy ze to budu dievcatka,pre tie to bolo na 100%.....
Dcérka je Liliana - mám však pocit, že je ich čoraz viac:D A pre chlapca by som chcela Goran alebo Sergeji, prípadne pre dievčatko Milica (Lili a Mili🙂 alebo Lana
no mam dosť ked tu čitam niektore mena.... ale každeho osobna vec.... som rada že som tu nenašla ONura a Šeherezádu :D :D my máme Romanku,a volám ju Miška 🙂 ....ale niektore mená čo ste tu popisali su tiež krásne..
Moje dcerky maju 2 mena a aj priezviska po mne a manzelovi a aj ked sa vydaju prizvisko sa im uz nezmeni a nikdy som neriesila ci sa hodi k priezvisku ci nie. Ked som otehotnela este som ani nevedela , ze to bude dievcatko som hovorila bude to Sophia del Carmen a pri druhej tiez sme hned videli Sarah de los Angeles.... Ja si myslim. Ze je to kazdeho osobna vec ake da dietatu meno ,pretoze pre kazdeho meno dietata má svoj osobny vyznam.
Prvy syn je Denis-klasika,druhy ak bude chlapec,bude Jonáš,ak dievcatko Elisa
My budeme mať Františka 🙂 Je to sice uplne klasicke slovesnke meno, ale všetci naookolo sa tvaria, že aka exotika 😲
Tak my mame dceru Petronelu meno ma po tatovi lebo on ma na Petronelu narodeniny. 🙂 ak by bola chlapcek chcela som Niko 🙂 a u našich je to tiež sranda 🙂. Ja som Miroslava a sestra je Slavomira obe mame mena po ocinovi ktory je Miroslav🙂 mam este 2 bratov- Emanuel a Natanael 🙂 mame sestricku z domova Jasminu ale tej sa meno tak hodi ze sme ho ani menit nechceli 🙂. Zda sa mi hrozna hlupost ak niekto povie ze treba davat slovenske mena ako jan a maria... Clovek by mal potom pocit ze sa Bibilia odohravala na Slovensku 🙂. A ake mena sa tu usadili nie je dvolezite ved o par rokov sa tu usadia dalsie 🙂 kazdy nech da meno ake sa mu paci🙂
Náš malý sa volá Ryan
Hyacinta 😉 Španielske meno podľa detí ktorým sa vo Fatime zjavila Panna Mária
u nás má starší syn meno po tatovi : Peter a ten mladší sa volá Oliver. Obom tie ich mená sedia nielek k priezvisku ale aj k ich povahe.
ja som mala pre dievca vybrate mena Anastasia....Anabella....Barbara, pre chlapca mena Romeo...Adrian....Mateo. Priatel mi ich vsetky zatrhol a ja som zas zatrhla vsetky jeho :D..nakoniec budeme mat Lucku o tri tyzdne 😝
My mame AYLIN, nie je to take caste meno, je pekne, kazda zdrobnenina vyznie smiesno, takze ju vsetci volaju Aylin, a v zahranici tak ci tak zdrobneniny nie su...a toto meno som pocula kedysi pred cca 12rokmi a odvtedy mi z hlavy nevyfucalo a prve co som chlapovi povedala ze ak to bude dievca musi to byt Aylin ziadne ine do uvahy nepripada a chlapca si moze nazvat ako chce.... 😀 😀 😀 😀 😀
My cakame chlapca.No mi sme sa rozhodli s priatelom pre meno Leonard.On chcel Matthew ale som mu to zatrhla.Ale ked sa drobec narodi tak tatovi urobim prekvapenie a bude sa volat Leonard Matthew.Priatelova starka sa volala Maria Magdalena a moj stary otec sa volal Mikulas Matej.Tak drobec bude mat dva mena tak ako jeho pradedo a prababka.A pre dievca sme mali vybrate Charlotte.Mozno druhy krat ak sa postasti 🙂
Ja som Petronela, manžel Peter...našim deťom sme dali krásne biblické staroslovanské ci zidovske mená..,..dcera Ester Petrana Petrikova a syn Prokop Peter Petrik. Nase priezvisko udavalo smer PPPPPPP. 🙂
My máme Abbie, ale hodí sa nám priezvisko k tomu a chlapec mal byť Etien
Mne sa veľmi páči Olívia ....ja dcérku už určite nebudem mať...ale keby miesto syna sa mi narodila dcérka, tak by to bola Olívia....synček sa volá Filip 🙂)
Henrieta 🙂
Kedze otecko je bulhar ja slovenka tak sme vybrali medzinarodne aby sme boli spokojni obaja nas syncek bude mat mna vianoce 2 rocky a vola sa ENRIK🙂
Cudzie mená v našej krajine ( ak sa nenarodili v zahraničí a nežili tam) mi pripadajú ako opicenie sa po niecom ... vynimocni mozme byť aj inak! Potom zvyknú byť tie deti na smiech v spojení so slovenkym priezviskom... ako v tom zarte, že Avatar Varga, Armani Lakatoš, Onur Horváth .... ale ako to vidím už teraz to nie je nič vinimocne, už sa to stava normalne. Donedávna sa to vyskytovalo len v romskych komoditach, a teraz sa to prenieslo aj medzi ostatných, takže sa nám stali vzorom 🙂 Všetko nenormálne sa stáva normalnym , škaredé pekným... no ďakujem pekne za taký vývoj ( aj v porodniciach tvrdia, že už sú presyteni tymi cudzimi menami )
My sme vybrali Olíviu a Teodora :3 ale páči sa mi aj Stela, Hana, Ivana. Ale nechcem, aby sa dcéra volala po mne tak asi bude Olívia. Už sme si s mužom na to aj ťapli 😵 len ešte by sa nám mohlo aj podariť bábo 😅

moj prvy syn (1991) sa volal filip,vtedy to bolo nezvycajne meno ,dostal ho po mojom dedovi,ktoreho som mala velmi rada. druhy syn sa mi narodil uz v cudzine a hladala som meno,ktore by bolo prijatelne pre obe krajiny a kedze som sa nevedela rozhodnut medzi dvoma ,tak je jakob jonathan ,jakob vtedy v rakusku (1995) bolo totalne nezvykle meno ,kazdy sa cudoval ,ale dnes je uz pomerne popularne. no a dcera je clara elise ,prve meno jej vybral syn a druhe manzel -je z nejakej pesnicky jeho oblubenej skupiny. clara je tu tiez dost ojedinele meno a dcere sa velmi hodi.