icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

ajana1
6. okt 2014

popravde mi pride trapne ked sa ku slovenskym priezviskam davaju zahranicne mena a vznikaju z toho kadejake nezmysly. Aj slovenske mena su krasne a urcite sa da najst take co sa nepouziva casto

milotaa
6. okt 2014

svagrovci dali synovi meno Damien. Ono je to celkom pekne francuzske meno, akurat musia skoro kazdemu vysvetlovat, ze je DamiEn a nie DamiAn. No a druhy sa vola Dorien, k tomu nemam co dodat 🙂 Ja by som chlapcom dala ine mena, ale dnes to uz nie je ziadna tragedia, je tu kopa bizarnych mien.

Nasa dcerka je Hanka. Haniek je dnes uz kopa, akurat ja som to meno mala vymyslene uz dobrych 15 rokov, tak som trosku nakrknuta, ze v poslednych rokoch kopa maminiek toto meno znovuobjavila. Ale aby sme neboli taki tuctovi, tak aj jej oficialna verzia v rodnom liste je Hanka a nie Hana.

sylvia217
17. okt 2014

My mame, ze Sylvester.. 🙂 volame ho Sylvo.. Druhy je Timotei a toho zas Timo.. 🙂

jana1411
17. okt 2014

Tara a Aron ☺

sonia1712
27. okt 2014

Ahojte všetci, náš synček sa volá po ockovi Peter a zároveň preto lebo to znamená silný ako skala a ja by som veľmi chcela aby bol v živote silný a vedel čeliť všetkému čo ho v živote postihne. Tiež sa mi zdá, že malý Peťko ( Petrík, Peťulo ko mu hovoria babky ) sa raz za svoje meno hanbiť nebude. Píšem to do tejto diskusie lebo v tejto dobe je to naozaj nezvyčajné meno, povedala by som až raritné 😀 keď sa ma opýtajú na ulici, že ako sa volá náš synček a poviem, že Peťko tak sa pozastavia a povedia "hmm to asi po ockovi, že?" a pritom je to nádherné meno, ktoré má obrovský význam a tradíciu

katushka16
28. okt 2014

my máme 3 princezničky Terezku - Tereza, Valentínku a Adelku 🙂

lamianka
27. nov 2014

Ja cakam 6-te dietatko ( o par tyzdnov alebo dni 🙂 ) a vybrali sme "Bartolomej". Deti chceli sice Kuba 🙂, ale mne osobne sa Bartolomej velmi zapacil. Bude to prvy Bartolomej v okoli a celkom sa na to tesim 🙂 Podla mna to vobec nie je nezvycajne meno, len sa nim zrejme stane 🙂
Doma mame:
Anna Maria
Katarina
Filip Jan
Maria Lujza
Peter - kedze bolo u nas vela Simonov, oprasili sme klasiku - podla mna skvely napad, ktory nelutujem 🙂

Velmi sa mi vsak paci meno Alzbeta v Aj ako Elisabeth ( neviem, ci som to napisala spravne ) - znie krasne, vznesene a aj skratene meno Elis mi znie pekne. Nad tymto menom by som uvazovala, ak by to bolo dievcatko. I ked manzelovi sa pacila viac Klara 🙂

oladuna
27. nov 2014

My mame 10 mesacne dvojicky-dievcatka.jedna sa vola Florence Tanisha. Florence po babke mm a Tanisha znamena ze sa narodila v pondelok. Mladsia dvojicka sa vola Caitlin Adelana. Caitlin sa mi velmi paci, je to Irske meno a Adelana znamena ze s nou prislo aj bohatstvo.

yanatom
23. dec 2014

Svetlanka 🙂

jersey333
4. jan 2015

ja mam Aggelosa/ zijem v zahranici ,..meno je greckeho povodu a znamena "aniel" a na neho to doslova sedi je to taky moj anielik

p_etrisha
4. jan 2015

Ja neviem, ci netradicne, ale ked poviem, ako sa dcera vola, vzdy sa mi vrati- "ako?" alebo "liliana?"...Ludia sa s nim stretavaju malo, alebo vobec. Ja som ho nasla tu, na MK. Ale v sucasnosti je vela Elí (Ela), ja mam Elianu a tvrdo idem po tom, aby ju volali Eliana, Elianka, nie Eli, Ela...To uz sa potom straca caro...Ale volali na nu uz aj Lili, co mna teda dviha zo stolicky a som velmi nepríjemná... 🙄 😅

katkakon
4. jan 2015

No ja mám doma Jonasa aj keď teraz by som dala Jonáš,ale páči sa m,že sa to nedá nijako inak povedať 🙂

deli06
5. jan 2015

My máme Paulínku,, po manželovej babke, síce je menej používané, u nás v ulici je jedna o rok staršia Paulínka, a keď som povedala mojej babke,že bude Paulínka,tak že prečo také "starodávne" meno 🙂

babatkoo
20. jan 2015

V brusku mi rastie chlapcek s menom Niko Arthur 😉

denisqaa
28. jan 2015

nas syn sa vola Yuksel . Tatko je z Turecka a maly ma meno po manzelovom otcovi , 🙂 Yuksel znamena vzostup 🙂

maminkaocinko2015
Odpoveď bola odstránená
melindacicusik
13. feb 2015

Salome meno dcerky

drobcek89
13. feb 2015

Ja som Otìlia a moj synator bude Anton 🙂

teplakova
19. feb 2015

My sme chceli nejaké meno, ktoré sa nedá komoliť - zdrobňovať, ktoré nemá interpunkciu, nie je príliš dlhé a trochu nech je aj medzinárodné..
Zobrali sme kalendár, a každý z nás si vybral svoje TOP mená, a v tomto jedinom mene sme sa nezávisle od seba zhodli, a tak bolo rozhodnuté. Naša malá sa volá Pia 🙂
Síce zakaždým, keď sa ma pýtajú na meno dcéry a ja poviem Pia - tak prvá reakcia je: "Ako??" (a pritom je to z nášho kalendára, oslavujeme 5.5. 🙂
Priezvisko máme tiež medzinárodné (nie teplakova!), a nedali sme jej ani koncovku -ova, tak to dokopy znie tak pekne 🙂

evina313
20. feb 2015

Ja mám Erik a Michal. Obaja boli ja sú jediní v školke aj v škole 😉 / myslim v triede /
nepáči sa mi vsak, ked davaju do rodneho listu mena v zdrobneline, napr. Miluška, Janka, Kristínka...ako rodičia by sa mali zamysliet, že meno ide s tým dietatom celý život a teda predstavovat sa ako Miluška Nováková v 30,40,50...hm...pre mňa čudné.Jasne, že inak to meno pristane 3 ročnej copatej slečne, inak žene v rokoch... 😒

angelika88
8. mar 2015

My sa chystame na Jazminku alebo Dorotku , ak to bude dievca a ak to bude chlapec, tak bude Matej, po manzelovi 🙂

erikadodo
8. mar 2015

My máme 9 mesačnú Nelly Sofiu...voláme ju Nellynka malinká a potom bude Nellka veľká...🙂

ellenie
8. mar 2015

My mame staršiu Šarlotu a mladšiu Améliu 🙂

jessica1996
14. mar 2015

My cakame Elisabeth Sarah. Preco? Ja sa volam Jessica Elisabeth a priatelovi sa moje druhe meno strasne paci az tak ze si to uz nedal vyhovorit, a tak som povedala ze ok, ale v tom pripade dve mena, a druhe davam ja, a ja som vybrala Sarah... Po pravde keby to bol chlapcek tak by mal tiez dve mena a volal by sa Michal Richard po svojich starych otcoch... 🙂 aj ja so, sa tak mala volat keby som chlapec :D

lucinkaboz
22. mar 2015

Hanka, Anička, Katka, Lucka, Alžbetka, Kristinka, Elena...nemam rada zahranične mená, opičenie

mimax222
22. mar 2015

My mame doma Kvetku 😉

merlinmurovic
9. apr 2015

Gabriel je nas synacik, dcerka bude Zoja, je jedno ci je meno tradicne ci nie, hlavne nech dietatku sadne 🙂

tomiholjubavi
9. apr 2015

Mojmu muzovi sa velmi paci meno Jadranka, po jeho babicke. ked som to prvy raz pocula, vsetky vlasy dupkom sa mi postavili 😀 hned som si predstavila tu nasu spevacku a to, ako nas rodicia cele detstvo mučili jej hitmi... počas kazdej cesty autom 😀 ale teraz, vzdy ked robime test, tak mm sa pyta, ci uz je tam mala Jadranka a tak nejak som si na tu predstavu zvykla. takze u nas, ked sa zadari, tak bude definitivne Jadranka 🙂

pralinka25
9. apr 2015

celkom zaujimava tema. skoda ze si polovica mamiciek neprecitala poriadne nazov alebo maju zatmenie.
neviem naco sa dokola riesi ci netradicne meno ano alebo nie ked to v hlavnej otazke vobec nieje.

zakladatelka sa nepyta ci netradicne meno ma alebo nema dat.
nahodou ako tema je to celkom zaujimave. kazda doba aj ta pred sto rokmi mala svoje netradicne mena. raz aj meno Petrik a Martinka boli netradicne.

chcela som si precitat ake netradicne mena ste podavali a nakoniec som vlastne neprecitala dokopy nic len handrkovanie o tom ci netradicne vobec davat alebo nie.

my sme dali kalendarove mena nic netradicne v dnesnej dobe bezne pouzivane ale vobec ma nikdy nenapadlo riesit ci nejake meno je tradicne alebo nie. tradicie si vytvaraju ludia v urcitej dobe a kulture a ta sa sustavne meni. pozrite si stare matricne knihy, su dostupne aj na internete kopie tychto zaznamov a precitajte si ake mena frcali na nasom uzemi pred 100 - 150 rokmi. je tam kopec aj takych co dnes povazujeme za "netradicne"

je uplne odveci ze clovek otvori nejaku temu s nadpisom a nakoniec sa v nej riesi uplne nieco ine. kedy tu konecne zacnu ludia reagovat k teme. ved ak chce niekto diskutovat o vhodnosti netradicnych mien tak nech zalozi inu temu a pomenuje ju vystizne k tomu. rada si precitam aj tu.

lubicazoe
9. apr 2015

My máme doma malú Zoe (život) pre niekoho možno nezvyčajné meno, no pre nás to najkrajšie na svete. Naša Zoe je totiž trošku exotická z daddyho strany 😉