Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
@ebi88 pri niečom takom ma vždy napadne : "Keď nemôžeš mať kabelku od Armaniho, tak Armani bude mať tvoju kabelku" neviem či v roku 2015 alebo tento rok to letelo na nete v súvislosti s narodením chlapca menom : Armani Lakatoš.
@rebeka7501 hej.. Ja si spomeniem ako chodila seherezada v telke, a spoluobcania davali zas toto meno s oblubou avsak ho nevedeli ani poriadne vyslovit, tak vznikla serezada :D
Vinetou, Sandokan, Herkules, Esmeralda, Manuela a mnoho podobných mien samozrejme k priezvisku Lakatoš, Stojka, Oláh, Bihary........
Okrem toho uvazovat ze dieta ked bude v zahranici studovat a pracovat bude to mat lahsie je pre mna nepochopitelne, teraz majme deti s tym ze automaticky pojdu do zahranicia zit, na co by niekto vobec ostaval doma. To fakt si uz niekto planuje ako mu decko odide? A neviem kam pojdu, eu sa rozpadne, nikde sa nebude dat ist, uz len na nas cakaju vsade..
@stolvertka no Ty si dala nádherné mena, no deti už trochu netradičné , hlavne ten Sedrik, ani som nepočula o takom
@ebi88 slovenske mena ako Martin, Tomáš, David, Jakub, Peter, Matuš....dokazu vyslovit bez problémov aj cudzinci pripadne maju ekvivalenty tých mien ako je napr. Katka - Kate atd. Zase taku tragediu by som v tom nevidela. Myslím si, ze meno j epri ,,presadení,, sa najmenší problém. Keby uz vaše deti boli taky fest top uspešny a meno by im bolo na prekaku, tak sa premenuju aj sami 😀 Napr. Hanka Zaňáková alias Lucie bílá alebo Vladimír Štencl alias Michal David... 😝 a X celebrít o ktorých ani neviete ako sa volaju oficiálne.
@mijo53 ja som stretla na Cypre čašnika s menom ,,Cedric,, a bol povodom zo Senegalu.
Nasa bude Emily
@mijo53 dakujem..ale mena som nedavala ja, ale syn s nevestou, a Misku ma moja dcera..🙂..tiez som kukala, ze co to za meno Sedrik, ale potom som videla Harryho Pottera, a tam jeden bol..🙂..a meniny ma 18.6.
@sardinka336 ivan varga alias martin maxa..🙂
@stolvertka vidiš, som nevedela tak uz viem... 😀
@rebeka7501 my máme Emanuellku ☺☺☺Gabr
@aber výber mena je len na jeho rodičoch.
@sardinka336 ani jedno z tych mien, ktore si vymenovala, nie je slovenske 🙂
u nás majú Eitán-neviem, ako sa píše 😉
@alaguema pozri, neriešim kde vznikli ani ako, latinčina, grečtina či z ,,kerej marhy,, je to odvodene je tu asi zbytočne riešiť. Tieto mená sa bezne používali u našich predkov.
@katka708 aj moj je MILAN 🙂
Moja dcéra sa volá Radka a syn Radek, potrebovala som dať mená neokukané a tiež také, ktoré nie sú moderné, keďže učím v škôlke a tristokrát za deň vyslovím mená Emka, Jakubko, Natálka, Sárka, Ninka, sú to pekné mená, ale už je toho príliš veľa. Stretla som sa však v práci s menom Ashley - bola to krásna malá mulatka, veľmi jej to sedelo
@sardinka336 ved ano...a o 30 rokov budu bezne zas tie, ktore su dnes "ine". Aby bolo jasne, ja nie som za ziadne exoticke mena. Len podotykam, ze kedysi bol aj Peter nezvycajne meno a dnes je Peto v nasej generacii kazdy treti 🙂
Ja mam doma Arthura Viliama 😆
ale a naco sa vela z vas ohana tym, ze ked pojdu niekam studovat alebo sa vydaju, ozenia...ako budu vyslovovat ich mena? no ako, normalne..preco by mse si nemohli zachovat aj nase slovenske mena a dalej ich posuvat o generacie...niekto tu napisal, ze uz vidim ako si dava francuz a american nejake slovenske meno...nikto sa nemusi nikomu prisposobovat...kto chce, nech si da medzinarodne, kto nechce nech si necha nase...a vela je aj tak vo vela krajinach sveta podobnych...aj ked len s malymi obmenami...kralovna alzbeta je tiez len nasa betka, mariah carey je tie len nasa marienka, sv.jozef je tiez aj u nas, my sme mali u nas v dedine prizeneneho pana z afriky, a s dievkou od nas ma syna a vola sa richard...dali svetove meno, aj napriek tomu, ze v afrike nemali o tom ani paru...a nas as vola daniel...je to sice ze vraj v tejto dobe moderne meno, ale nema ho kvoli dobe...zdedil ho po svojom pradedovi a aj napriek tomu, ze sme ho nepoznali...zomrel pred 40timi rokmi, tak ho dostal na jeho pocest...a doma ho volame po nasom, ked sme v nemecku, tak aj tam pasuje, sice to vyslovujjeme bez mäkcena na n, ale vsade sa da..
a 100 ludi 100chuti...takze vitajte vsetci, ci nasi, ci svetovi, vsetci 🙂
ja milujem stare slovenske mena, a ked niekomu poviem tak len kruti ocami, pritom su neni ani smiesne ani hanlive, uz take exoticke mena su bezne a klasicke stare slovenske su divne, budeme mat chlapceka a stale sa rozhodujeme medzi vavrom, urbanom moricom, jonášom, osvaldom a ernestom 🙂
@ebi88 existujú pôvodné slovanské mená predsa. Slavomír, Jaroslava, Dobromila, Bohuslav, Ľubomír...je ich x. To len ako fakt. Netvrdím, že ľudia majú dávať také, alebo nejaké iné. Mne osobne je to jedno 🙂 Len sa často stretávam s tým, že ľudia tvrdia o menách ako Mária, Anna, alebo Peter, že to sú "naše" 🙂 No, sú asi tak naše, ako budú Niny a Laury naše o 20-30 rokov 😎
@rebeka7501 u nás by sa slovenske ani nehodilo 😂😂😂😂

@denkatn ja by som lem chcela vidiet ako dava cudzinec anglican american francuz slovenske meno. To len my sa trepeme do zadku stale niekomu a mame pocit ze vsetko hlavne na zapad je krasne a super a originalne. Tu nejde o globalizaciu ale o trocha hrdosti.