Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?
@alice.jant tak teda dedukujem, ze meno obce San Zeno di Montagna vlastne znamena nieco ako Svaty Zeno z hor? (boli sme tam na kratkej dovolenke, krasna lokalita 🙂 )
@bmuller ano ako preklad slov by bol taky keby si išla slovo po slove, ale nedáva to veľmi význam... Lebo San zeno teda iste nebol odtiaľto z hôr, bol to černoch 😁 Sme si to išli teraz pozrieť s mužom že historicky pôvod aký má, tak zo zvedavosti, a ze je to pocta pre patróna a di montagna prebralo z ca' montagna. Tých miest co majú nejak san zeno v mene zakomponované je tu viac.
A inak hej, tam je krásne... Všade tu naokolo 😍
@ave17 mačka je Linda a pes Emma a druhá je Ella 🙂Áno dávame zvieratám ľudské mená a potom keď dám dcérke "staré" meno (mimochodom je to ženská verzia mena Cyril) tak sú ľudia na tom ako vy 😲 a meniny má 13.3 😘
A keď bude staršia a bude mať s tým menom problém môže sa premenovať 🙂
A Vaše deti sa ako volajú????
@ivanapetrasova Ďakujem 🙂
Moja dcéra sa volá Deana. Pôvod je anglický..a tiež ich poznám asi 2 na SR a ČR. Syn je Adam.
@nicoleee vôbec nemáš za čo. Ja z duše neznášam posmešky. A špeciálne kvoli menám.
Teraz som videla v regionálnych novinách že nedávno sa v jednej porodnici narodila Chanella Cicková.
@ivanapetrasova ja tiež, preto by som toto dieťatu neurobila 🙂
@matazirafa u nás jedna dala Maurus neviem to meno mi príde divne 😂 ťažko sa aj vyslovuje 🤷♀️
@ariannazara co ja viem. Asi čokoľvek je lepšie ako Chanella 🤔
@matazirafa Šanel 😂 no mne sa zdá ze po niektorý už nevedia co by vymysleli 🙈 mne sa páčia slovenské mena v kalendári ale tie ktoré niesu tak časté 🤣 dnes som máme povedala ze keď budem mať chlapca tam mu meno Teodor skoro dostala infarkt. Ze nech sa neopovazim😂🙈
@ave17 prepáč ale vôbec mi tvoj komentár neprišiel vhodný a meno Kira je krásne a v živote by som ho ja osobne nedala do súvislosti so psom či mačkou ... posmešky môžu byť aj kôli obycajnemu menu a keď nemáš ich rada tak to nerob sama veď si sa vysmiala...
@ariannazara ja som chcela vždy Karola ale manžel keď zistil ze chlapec tak sa musel volať po ňom.. Ked zase zistil ze druhé bude dcéra tak ze sa musí volať po mne.. Ale ja som nechcela, len mala som planovanu sekciu a ked sa ma sestricka začala pýtať do papierov údaje a pýta meno, som myslela ze moje a ked som sla na sálu na druhý deň už to mali v papieroch ako sa bude volať 🙆♀️ tak už som nechala tak 😂 a tretie už asi nedám ale ak by sa podarilo tak to bude Karolko a dievča nemám vôbec potuchy
@matazirafa mne ani manželovi sa našťastie naše mena nepáčia 😂 takže to nehrozí, ale aspoň máš načo spomínať a meniny oslavujete vo veľkom 💋
Naša dcéra má dnes meniny. Oslavovala meniny ešte niekoho dcéra dnes? Lebo rovesníčku žiadnu nemá menovkyňu.
Suseda má Oliviu a Shaskiu
@ariannazara našťastie je tam pol roka rozdiel jedny v marci jedny v septembri takze to máme po 2x vybavené naraz a mame pokoj
@dadica Kvetoslava? Jedna pani u nás v dedine sa tak volá sa mi zdá Kvetka ju volajú. Ale tak inak nikoho nepoznám
@ariannazara Áno Kvetinku máme 🙂 Keď hnevá, tak Kvetina 🙂
Za mňa chlapec Dimitrij a Sergej 😉 dievčatá mám Zoja (povodne mala byť Zoe, ale rozmyslela som si to) a Zara (tá mala byť pôvodne Zina) 😄 do tretice mám otrepané meno Nina. Vymýšľať meno bolo naozaj hrozné a tak sme nevymysleli nič originálne 😋😂 a tak máme Zoju, Zaru a Ninu 🙂
Tak moj syn sa vola Branko ( nie Branislav) . Muž je Branislav a chcel meno po sebe , tak sme sa zhodli na skrátenej verzii aj v rodnom liste . Dcera je Sofia .
K nezvyčajným menám.
Minule som v mestských novinách čítala rubriku NARODILI SA a tam mena dvojičiek Metod a Tytus .
Nám sa dnes do Rodiny narodila Uršula 🙂.( nie mne )
@romcha zoja u nás dominuje aj barborka a olivia tak uvidíme
My máme Timon-ka syna, lebo sa nám to meno obom hneď zapáčilo a okamžite sme sa na ňom zhodli, takže nebolo čo riešiť. A aj moji rodičia majú netypické mena - Antónia a Bohumír.

Ja mam syna David a dcéra Jessica