Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?
My sme mali v skolke Helidora, Kajetana, Veronu a Ritu. Skakali sme nadsenim ked ich rodicia prisli prihlasit. Pretoze v skolke uz bol Oliver I, Oliver II, kuceravy Olik a maly Olik a dievcata boli Sofi I, Sofi II a Sofi od Petra 🙂 Bolo to niekedy aj frustrujuce ked sme povedali Oli ... a otocili sa 4 male hlavy 😅
@kittykat22 toto je ináč sranda lebo keď som ja dala môjmu meno oliver tak bol v okolí len on a ešte jeden starší. A teraz po 6 rokoch mám pocit že kam prídeme tam je 7 oliverov 😁😁😁 tak uz len čakám ako to dopadne s "Lindami" lebo tak sa volá dcéra 😁
@alionka1 tiež mám malú dcérku Živku (narodená v auguste tohto roku). Babka to skoro nerozdychala, ale to som tušila, preto som jej meno povedala až po pôrode. 😎 Vtipné je, ked niekde poviem jej meno, všetci sa hneď spýtaju "Ako?" 😂
Najlepšia bola jedna pani v lekárni, ktorá stála v rade za mnou. Keď započula meno Živa, prišla ku mne "Prepáčte, aké meno ste dali?" 😁
Ale je to úžasné meno a našej malej sa ozaj hodí. Ma síce len 2 a pol mesiaca, ale je plná života a aj doktorka mi povedala, že mám akčné dieťa. 😊
@didaa tak s týmto by som veru nesúhlasila.
Sara a Mia 💗
Známi majú Jeremiáša. Krásne, biblické... dievčenské Ráchel..
@tanyac mne sa to meno veľmi páči, ale dali sme jej dve mená, žijeme v AT, a tu to nevedia vysloviť, tak má prvé Anna, to je také medzinárodné a druhé Živa, my ju voláme všetci Živka, ale ľudia tiež reagujú všeliak, keď poviem, že sa volá Anna Živa, tak vacšinou všetci tiež povedia, čo? Živa? Ale veď je Živá...
už bude mať teraz rok 30.10...:heart_eyes:
som rada, že máte Živku, a ako ju voláte vy? A čo babka?
my sme dali jozefa a jedna znama mi povedala ze "exoticke meno ste vybali" 😀 cize mozno budu casom slovenske mena vynimkou
Ja mam 13rocneho syna Nicolas,a teraz malu Lillien,ale som rozmyslala este nad Amy.
@nefertiti7 Deana je moje vysnivane meno pre dceru uz od malicka. Ale nikto v mojom okoli toto moje nadsenie nezdiela... na ostatnych sa mozem vykaslat, len manzela musim nejako presvedcit ze je to krasne meno 🙂
@minutka haha aj ja mam jozefa a ked sa ma pytali tesne po porode ze ako sa bude volat a ja ze jozeeef tak vsetci udivene ze akoo???? A ja ze jozeeef..ze jeeeeej "joška" sme tu tak dlhoo nemali ;)
@poplanucha urob vždy tak ako to cítiš ty. Je to pekné meno, nezvyčajné a nedá sa škaredo povedať. Všetci si na to zvyknú, aj tak ju niektorí volajú ak dobre nepočujú Danka alebo Dianka, a ona je Deanka 🙂
@poplanucha nám sa aj hodí k priezvisku 🙂 Deana Cieslar
my sme dali meno Alexander, voláme ho Alex, Alexík... ide ma rozdrapiť, keď niekto povie sašo alebo šaňo 😈 a v okolí som vôbec nepočula meno alex....teraz? všaaaaaaade samý alex.... katastrofa! už len dúfam, že oni sú alex a nie alexander 😲🙊
Včera sa nám do rodiny narodila Uršuľa, tiež sme boli zaskočení , lebo mamina nikomu meno nepovedala , takže si zvykáme celá širšia rodina.
@brigitte93 krásne, také vznešené 🙂
@eliniatko mozno trocha od veci moj koment ale neda mi to.. minule som bola na prechádzke s malou išli sme po pri škole a moja malá miluje deti tak sme sa pristavili pri nich tak sa decka (dievčatá piatačky) co boli pri plote hned vypytovali kolko ma mala a ako sa volá, hneď mi referovali svoje mená a jedna sa volala Tea hneď sa jej vysmievali že ona je čaj a podobné posmešky kvoli jej menu, hneď som ich upozornila ze nie je to pekné sa jej vysmievat vsak ma krásne meno.. v tedy som si uvedomila ze niektoré mamičky chcu byt extra moderné chcú dať zahraničné meno no neuvedomuju si že keď dieťa pôjde do školy škôlky môže byt vystavené posmeskom 😠... svokra mi robí v škôlke a sama mi hovorila že deti v tomto dokážu byt hnusne ...
@alionka1 voláme ju Živka, Živuška, Živulienka. :D Babke som volala, ze ma vnucku a ze sme obe zdrave. Spytala sa na meno, vravim Živa a jej reakcia: "no, meno sa mi nepaci! Davajte si pozor! Lubim Ta." :D Este prvu navstevu v porodnici to riesila, potom jej vravim, že už stacilo a prestala. ;)
@myj aj my mame Lillien a na matrike pred 6 rokmi nebol s tym ziadny problem.Vam ho nechceli zapisat?
My máme Melániu a Tobiáša. Ak raz pride tretie tak to bude Kornélia alebo Teodor 🙂 a este sa mi paci aj Olívia a Tadeáš ....

My mame doma Lesanku a Teodora 🙂