icon

Aké prezývky sú bežné pre Olívia?

8. mar 2024

Ahojte. Rozmyslam nad menom Olivia, nakolko sa snad ako jedine hodi k mojmu priezvisku 😀 paci sa mi to meno len v tomto tvare... tak sa chcem opytat, tie co ste Olivie alebo mate Olivie, ako ich volate/volaju najcastejsie?

autor
8. mar 2024

@kate_cs suhlas. Mam jedno meno, ktore sa mi velmi paci, ale asi to nie je vhodna volba k priezvisku, tak preto stale hladam este nieco ine 🙄

wewuliatko174
8. mar 2024

My mame druhorodenu Olíviu..meno nam vnukla prvorodena a velmi sa mi zapáčilo..Naj sa mi páči Olívia,kym je taky drobec najčastejšie ju volame Oli...tak sa ju snažíme na učit jej meno..napriklad Olivka sa mi dako nepači

bosorkabb
8. mar 2024

Oli, Olinka, Olívia. Mám dcéru Oliviu.

wewuliatko174
8. mar 2024

@1ryba joooj ze Oliva to neeeee..

wewuliatko174
8. mar 2024

Ono je pravda že ked sa vybera meno je fajn to spojit s priezviskom či to vobec ide k sebe..

ninakajka
Autor odpoveď zmazal
ninakajka
8. mar 2024

Lara, ale to z dovodu ze som nechcela aby okolie vedelo ake meno chceme dat a moj manzel sa prekecol pred svojou mamou. Tak sme to zmenili. Pritom meno Olivia som mala vybrate uz davno este ked som bola tehotna so synom.

mamamasama
8. mar 2024

Liv, Livka, Oli

michaela329
8. mar 2024

Z pohľadu učiteľky - mala zatiaľ 3. Nemali rady tvar Olívia, bolo im ľúto, že Emma je Emmka a Juraj Jurko a ony Olívie. Ja som sa k tvaru Olívinka nikdy neprinutila, znelo mi to príšerne. Jednu sme volali Oli - sama sa tak predstavovala, rešpektovalu sme. S Olivou som sa fakt nestretla. Ale pamätám škôlkarku s množstvom recovych vad, ktora sa nevedela predstaviť na zapise ..(Oívija). Treba občas aj na to myslieť...

kakakina
8. mar 2024

@kate_cs Pár ľudí som zo začiatku upozornila,a nik ho ( ma 15)inak ako Oliver nevolá .A áno, išla a upozornila by som.Triednu v piatej triede volala ho Olik,som upozornila .

zuzuliennka1
8. mar 2024

kamaratka ma Oliviu, volaju ju Lia, Liv, Ola

danieli
8. mar 2024

Olivia patri momentalne medzi top oblubene mena, ja mam Liviu a rovnako sa mi paci meno ako take, Livia, myslela som si, ze bude jednoducho iba Livia, dnes ma uz 9 a v telefone mam ulozene hadaj co, no Livuška😂lebo na Liviu este musi dorast a mne sa este aj ta skomolenina paci, lebo jej to pasuje, tolko k mojim idealom o mene😂

lucia147852
8. mar 2024

@bosorkabb ja keď počujem, že mojej niekto povie Olinka zjezia sa mi všetky chlpy

thoughtfulweirdo
8. mar 2024

Mala som v detstve kamošku Olíviu, každý ju volal len Olívia. Ale ono sa ti kľudne môže pri každom mene stať, že dieťa si samé vymyslí prezývku, ktorá sa rodičom nebude páčiť, a bude na nej trvať 😜😅

bosorkabb
8. mar 2024

@lucia147852 tak nám sa to páči.

ankare
8. mar 2024

Ake máš priezvisko?

ankare
8. mar 2024

@durisovamichaela1
@simsalabim
Prečo ste nedali meno Livia?

ankare
8. mar 2024

Oliva, Olivka, Ola je otras.

wanduska327
8. mar 2024

Máme v rodine voláme Lif ako zo seriálu Fringe

simsalabim
8. mar 2024

@ankare zaujimava otazka. Co myslis, preco?

ankare
8. mar 2024

@simsalabim vieš, keď dám dcere meno Olívia a volám ju Livka, tak sa mi k nej viac hodí meno Livia. 🙂

simsalabim
8. mar 2024

@ankare ved som napisala, ze ju volame Olivia 🤷‍♀️ Ano, aj Livka, ked bola mensia. Co je na tom divne? Danica aj Daniela su Danka, Anna aj Hana su Hanka…

ankare
8. mar 2024

@simsalabim ja som Anna a keby mi niekto povie Hanka, opravím ho. Je to úplne iné meno. Tak sa nevolam.🤷
Oki,je to Vaša vec.🙂

simsalabim
8. mar 2024

@ankare vies co? Liv mozno preto, lebo sme par rokov zili v anglicky hovoriacich krajinach, v mene Olivia je prizvuk na Liv. Moze byt? A k tej Anne - moja starka bola Anna a vsetci ju volali Hanka. Moja sesternica je Anna - volaju ju Hanka (s makcenom na n). A suseda je tiez Hanka - Anna. Myslim, ze je to pri tomto mene bezne. Ak ty preferujes Anna, je to ok. A rovnako je ok to, ako clovek oslovuje svoje dieta…

mirka_z
8. mar 2024

My máme ročnú Olíviu. Voláme ju Olívia, trojrocný braček ju tiež takto volá. Niekedy jej povie Livča alebo Liv, keď sa bijú.😆 Ale takmer všetci ju voláme Olívia, sem tam Livi. Ale to málokedy.

maminkadeticiek
8. mar 2024

Olivia je krasne.Ale Olivka a Oliva naozaj hrozne.To je ako ked Karolinu niekto dodrbe na Kaja.Nikdy to nepochopim.

jana_eyre_2
8. mar 2024

Ja by som ju volala Oli.. ja tak volám aj svoje deti, edi, elmi, eli.. 🙂 príde mi to také milé..

nwnw
8. mar 2024

Mala som vybrate ako dievcenske a volali by sme ju Liv.

autor
9. mar 2024

@ankare napisala som ti spravu; nechcem ho pisat sem do fora.

kristiii
9. mar 2024

Dala by som skôr Lívia. A skrátila keď tak na Liv. Oliva a Olivka znie fakt hrozne. A ak sa k priezvisku hodí Olívia, hodí sa snáď aj Lívia. Inak mne sa aj viac páči.