Ako hodnotíte dievčenské meno Hedviga?
Ahojte, páči sa vám toto meno pre dievča, príp. poznáte máte alebo poznáte nejaké dieťa s takýmto menom?
@tykat mňa tiež vždy prezývali Aneta - špageta😅 a proste kto chce si nájde prezývku na kade co😅
Heduš.... Helena Růžičková
Ja si neviem pomoct. Mne vzdy napadne Malinova 😐
Hedviga - krásne historické meno. Volala sa tak dcéra nášho Ľudovíta Veľkého (z Anjou), ktorá zdedila poľskú kráľovskú korunu a jej sobášom s litovským veľkokniežaťom vznikol jeden obrovský štátny útvar. Poliaci ju veľmi uznávajú ako sv. Jadvigu.
@h2 ty si Hedviga? Ako ťa volajú?
Kamosku polku mam...mne sa to meno tak tvrdo vyslovovalo..svojmu dietatu by som ho nedala
Veľmi pekne meno .a k nemu ešte chlapca Huga 🙂
@zmrzlinka2021 veď to píše ďalej🙂
My máme v rodine Hedvigu má po 70 tke volajú ju Heďka Heda vtedy to bolo veľmi moderné meno, ale na mňa pôsobí strašne tvrdo
@zmrzlinka2021 Viď str. č. 1, posledný príspevok. 😉
@zuzanka.zuzu Ďakujem, ale to meno je všetko možné, len nie krásne.
Normalne,nehodnotim ludi podla mena,ale charakteru. Ten,kto sa pohorsuje nad menami,by skor mal o sebe porozmyslat.
moja šéfka sa tak volá 😉 väčšinou ju volajú Heda, mne to znie veľmi tvrdo, oslovujem ju 'Hedi' - mäkko
mamina sa tak vola a veru v mladosti bola strasne na rodicov nastvana, uz si zvykla. Ja si pamatam na hodine RJ som sa hanbila hovorit mena rodinnych prislusnikov. Rusi nepoznaju H takze bola Gedviga, doteraz sa pamatam ako sa spoluziaci smiali. No to uz teraz asi nehrozi. Este sa tak volala logopedicka co sme k nej so synom chodili. Myslim, ze davaju aj horsie mena
Nepaci sa mi, tvrde, gaga
To meno znamená víťaziaca v boji. Kto by také niečo nechcel. Ale viem, že deti vedia byť kruté. Zrejme by sa jej posmievali.
spoluziacka mala sestru Hedvigu, k nej to pasovalo, ona bola taka vysoka sošna pekna ciernovlaska, ako z filmu o starych germanoch. Neviem ci bola spokojna s menom, ale bola sebavedoma a oblubena.
Henrieta sa mi ale viac paci, je to take kralovske meno. Kamaratku Henrietu sme volali Henika.
k tym menam pasuje chlapcenske aj Henrich, Henrik
@bloger Ahoj, viem, čo to meno znamená. A vieš, prečo? Lebo som o ňom musela robiť na strednej škole referát a čítať ho pred celou triedou. Až do tej miery zaujalo ešte aj môjho vyučujúceho. Samozrejme, že nikto iný referát o svojom mene robiť nemusel. ☹️ Toto je hlavný problém môjho mena. Nespomínam si, že by sa mi niekto vyslovene vysmieval. Skôr tie redakcie, také prekvapeno-zdesené: "Čože? Ako? To čo je za meno? A ako ťa volajú? A ako ťa máme volať?..."

@h2