icon

Ako hodnotíte dievčenské meno Hedviga?

1. apr 2023

Ahojte, páči sa vám toto meno pre dievča, príp. poznáte máte alebo poznáte nejaké dieťa s takýmto menom?

pribinak
1. apr 2023
ariannazara
1. apr 2023

@tykat mňa tiež vždy prezývali Aneta - špageta😅 a proste kto chce si nájde prezývku na kade co😅

zuzanka.zuzu
1. apr 2023

@heeedka
@h2 obidve máte krásne meno 🙂

daniela2202
1. apr 2023

Heduš.... Helena Růžičková

beata_k
1. apr 2023

Ja si neviem pomoct. Mne vzdy napadne Malinova 😐

aniele
1. apr 2023

Hedviga - krásne historické meno. Volala sa tak dcéra nášho Ľudovíta Veľkého (z Anjou), ktorá zdedila poľskú kráľovskú korunu a jej sobášom s litovským veľkokniežaťom vznikol jeden obrovský štátny útvar. Poliaci ju veľmi uznávajú ako sv. Jadvigu.

zmrzlinka2021
1. apr 2023

@h2 ty si Hedviga? Ako ťa volajú?

slavomira236
1. apr 2023

Kamosku polku mam...mne sa to meno tak tvrdo vyslovovalo..svojmu dietatu by som ho nedala

kristinapetronela
1. apr 2023

Veľmi pekne meno .a k nemu ešte chlapca Huga 🙂

luccija
1. apr 2023

@zmrzlinka2021 veď to píše ďalej🙂
My máme v rodine Hedvigu má po 70 tke volajú ju Heďka Heda vtedy to bolo veľmi moderné meno, ale na mňa pôsobí strašne tvrdo

h2
1. apr 2023

@zmrzlinka2021 Viď str. č. 1, posledný príspevok. 😉

h2
1. apr 2023

@zuzanka.zuzu Ďakujem, ale to meno je všetko možné, len nie krásne.

marca12
1. apr 2023

Normalne,nehodnotim ludi podla mena,ale charakteru. Ten,kto sa pohorsuje nad menami,by skor mal o sebe porozmyslat.

nikaeli
1. apr 2023

moja šéfka sa tak volá 😉 väčšinou ju volajú Heda, mne to znie veľmi tvrdo, oslovujem ju 'Hedi' - mäkko

h2
1. apr 2023

@marca12 Otázka neznie, ako hodnotíš ľudí s týmto menom, ale ako hodnotíš (vnímaš) meno samotné, ako na teba pôsobí.

marca12
1. apr 2023

@h2 ved pisem,ze na mna mena neposobia. Ja nevnimam mena

h2
1. apr 2023

@marca12 Nie, to sa nenapísala. Písala si, že nehodnotíš ľudí podľa mena, ale podľa charakteru. To, že nevnímaš mená, je úplne niečo iné.

marca12
1. apr 2023

@h2 sprosto som sa vyjadrila,to je pravda. Ako tatar 🤣

vamajka
1. apr 2023

mamina sa tak vola a veru v mladosti bola strasne na rodicov nastvana, uz si zvykla. Ja si pamatam na hodine RJ som sa hanbila hovorit mena rodinnych prislusnikov. Rusi nepoznaju H takze bola Gedviga, doteraz sa pamatam ako sa spoluziaci smiali. No to uz teraz asi nehrozi. Este sa tak volala logopedicka co sme k nej so synom chodili. Myslim, ze davaju aj horsie mena

janetinka27
2. apr 2023

Nepaci sa mi, tvrde, gaga

marquisse
2. apr 2023

@heeedka tak veru🙂

bloger
2. apr 2023

To meno znamená víťaziaca v boji. Kto by také niečo nechcel. Ale viem, že deti vedia byť kruté. Zrejme by sa jej posmievali.

negymama
2. apr 2023

spoluziacka mala sestru Hedvigu, k nej to pasovalo, ona bola taka vysoka sošna pekna ciernovlaska, ako z filmu o starych germanoch. Neviem ci bola spokojna s menom, ale bola sebavedoma a oblubena.

negymama
2. apr 2023

Henrieta sa mi ale viac paci, je to take kralovske meno. Kamaratku Henrietu sme volali Henika.

negymama
2. apr 2023

k tym menam pasuje chlapcenske aj Henrich, Henrik

h2
2. apr 2023

@bloger Ahoj, viem, čo to meno znamená. A vieš, prečo? Lebo som o ňom musela robiť na strednej škole referát a čítať ho pred celou triedou. Až do tej miery zaujalo ešte aj môjho vyučujúceho. Samozrejme, že nikto iný referát o svojom mene robiť nemusel. ☹️ Toto je hlavný problém môjho mena. Nespomínam si, že by sa mi niekto vyslovene vysmieval. Skôr tie redakcie, také prekvapeno-zdesené: "Čože? Ako? To čo je za meno? A ako ťa volajú? A ako ťa máme volať?..."

negymama
2. apr 2023

@h2 fakt? referat? Moja dcera sa vola Johana, a asi nemusis tri x hadat, z coho robila referat na dejepise 😅 A to pritom prave preberali slovenske dejiny, ale ona mala vynimku.

h2
2. apr 2023

@negymama Že by o Johanke z Arku??? 😃
Ja som robila ten referát na Občianskej náuke, náš vyučujúci sa krstným menom volal Dionýz. Človek by od niekoho s takým menom čakal viac pochopenia, ale práve naopak.

negymama
2. apr 2023

@h2 Dionyz? oooh. tak ty si dopadla lepsie
ako ho volaju Dio? ci Nyzko? 😲

h2
2. apr 2023

@negymama To netuším, on už vtedy bol starý dedko, teraz už určite ani nežije. Ktovie, ako ho volali rodičia, keď bol malý.