icon

Ako nazývate Evelyn, keď sa vám zdrobneniny nepáčia?

12. jan 2025

Ahojte dievčata chcela by som sa vás spýtať či poznáte niekoho s menom Evelyn alebo malé dievčatko a ako ich voláte alebo aj okolie pretože mne sa toto meno veľmi páči ale vadila by mi zdrobnenina Evi alebo Eva pretože je to podľa mna úplne iné meno ktoré sa mi vôbec nepáči

tundra
12. jan 2025

Toto meno sa spaja s internetovou osobou a mne osobne sa hned da do spojenia ona🙈.Ja osobne, by som vybral ine meno...

barka1
13. jan 2025

Zdrobnenine a skratke mena nezabránis. Ale chápem, obyčajna Eva nie je dost "ina a vynimocna", že?
Nie, nepoznám nikoho,okrem už spomenutej Eveliny Kramerovej. Ktora je aj tak Eva. A tak by som to urobila aj ja - dala dcere meno Eva, aby som jej ulahcila život (nakonie Eva je medzi detmi extremne vzácne meno) a volala ju Evelyn. Mam kámošku, co má Emu, a s láskou ju volá Emulina.

mauduska
13. jan 2025

Ja poznám jednu Evelyn, volali ju Eve. Ale nebola to čistá slovenka, mala rodinu v zahraničí, myslím že ani priezvisko nemala slovenské, ale to si už nepamätám.

tim23
13. jan 2025

Daj meno Evelyn ak sa ti páči, každému povieš aby ju volali tak ako si ju pomenovala (žiadna Eva, Evi atď).. No a potom časom sa ona sama rozhodne či ju okolie bude môcť volať Eva.. Aj keď neviem prečo by ju volali Eva keď je Evelyn. Mám jednu známu a volá sa Jessica.. Každý ju volá Jessica.. Žiadne zdrobneniny ani skratky a skomoleniny...

eternity24
13. jan 2025

Ja poznám dve Evelyn, ked boli malé oslovovali ich Evelynka. Podľa mňa v pohode meno.

ssimusska
13. jan 2025

Ano poznám, no je to kamarátka z Poľska. Tam je to dosť bežné meno. A asi nikdy jej nikto nepovedal inak ako Evelyn.

terezkaarthuramax
13. jan 2025

Kamaratka ma sestru Evelyn.

natalusiiik
13. jan 2025

Evelyn by som nedala ale Evelina je nadherne meno

slavomira236
13. jan 2025

@ssimusska tiez poznam 2polky..len oni sa pisu s dvojitym w.

talia16
13. jan 2025

Podla mňa neni problém keby ju kamarati volali čisto iba Evelyn. A keby ju rychlo zhánali tak iba Eve, inak pre vás by mohla byť Evelynka

petracandle
13. jan 2025

Mne sa to meno vždy veľmi páčilo, ale odkedy sa mi spája s tou "komičkou" tak sa mi páčiť prestalo 😃

petracandle
13. jan 2025

@barka1 prečo by to malo byť, lebo "je málo výnimočná"? 😃 Eva a Evelyn sú 2 odlišné mená. Mne sa napríklad meno Eva absolútne nepáči, zatiaľčo Evelyn áno (aj keď nedala by som také meno)

prdolatanacestach
13. jan 2025

Mame v škôlke 4 rocnu Evelyn 🙂 nerieš čo povedia alebo myslia si iný. Nikdy nebudú všetci spokojní.

ssimusska
13. jan 2025

@slavomira236 hej viem 😄

januska12323
13. jan 2025

Mne sa nepáči a nedala by som už len kvôli spomenutej "komičke".

senta_sofia
13. jan 2025

Mne kole oci ten ypsilon, v rozsirenom kalendari ma 24.12 meniny Evelina. My sme Evelina volali prave Evu

oliolijanka
13. jan 2025

Ja poznam Monique a vsetci ju volaju Monika a ju z toho ide roztrhnut. Denne trikrat zopakuje, ze je Monique a nie Monika. Aj pri predstavovani to zdoraznuje, ze Monique a nie Monika..

A napriek tomu, ze to vsetci vieme, sa nam dost casto pritrafi, ze jej povieme Monika(naozaj nie naschval). Az sa toho zlaknem, ked mi to vyskoci z ust a snazim sa to nejako zahovorit, alebo dufam, ze si to nevsimla. Napriklad naposledy som vypotila toto: "Monika a.. a.. a ty si das caj?"
V kolektive mame aj ine Moniky a tak musime povedat, ze pridu Moniky a Monique.
Uz je to tak omlielane, ze je to az trapne.

Takze sa s tym budes musiet zmierit, ze sem tam sa tvojej dcere povie Evi, alebo sa dostanes do takeho krcu ako nasa Monique.

V praci mame aj Evelin, aj Eveline, aj Evelyn a tusim je aj Evelyne a ked chcem niektorej napisat E-Mail, tak musim studovat, ako sa pise. Ale nie je to take zle ako Filip, Philip, Phillipp, Philippe....🙂

lexie321
Autor odpoveď zmazal
katkakuch1
13. jan 2025

Z detstva poznám jednu dospelú Evelyn a jedno dievčatko asi cca 5 ročné Evelyn. Obe volajú Evelynka.. je to aj o tom, ako sa bude predstavovať.. ja napríklad sa predstavujem Katka lebo som Katka a nie Katarína.. nikoho nikdy nenapadlo ma osloviť Katarína.. je to o tom ako si to nastavíš 🙂

rorino
13. jan 2025

Bola doba,kedy sa všetky Evy volali Evelyny.Eva je oveľa krajšie meno.

kiki68
13. jan 2025

Niektori to skratia na Evi, ja by som iba Evelyn volala, mozno Lynn

danyelia
13. jan 2025

Poznala som jednu, no rodičia Slováci žili dlhšiu dobu v USA...ako malú ju volali ,,Evelínka,,

basska_b
13. jan 2025

Ja som chcela dat meno Evelína a volat som ju chcela Lina, ale muz ma zrusil 🤷‍♀️