icon

Ako odradiť sestru od mena April (Ejpril) pre neter?

23. okt 2025

Ahojte,
Dosť s tým bojujem, prečo sestra musí dať takéto prihorené meno svojej dcére (môjmu krstňaťu)
Bola v Amerike počas štúdia a zamilovala sa do mena "Ejpril" a nedá si ho vyhovoriť
Ku tomu všetkému otec dieťaťa nie je Američan a nemajú ani priezvisko , ktoré by sa hodilo ku krstnemu menu, ktoré chystajú dať
Ja sa neviem k tomu menu navnadiť , že budem na ihrisku ako krstná kričať "Ejpril"
Priezvisko majú typické niečo slovenské ako napr.
April "Ejpril" Beňová
Ide nás šľak trafiť aj s mamou
Ake argumenty jej dať? Odhovoriť ju! Čo je kus hluchá, ako to znie
A tie posmešky , čo ju čakajú
Myslím malú neter

Strana
z3
denkabemommy
23. okt 2025

@anonym_autor riešiš to ako keby to bolo tvoje dieťa nie sestrino 🤦‍♀️

autor
23. okt 2025
@denkabemommy

@anonym_autor riešiš to ako keby to bolo tvoje dieťa nie sestrino 🤦‍♀️

@denkabemommy no veď keď ti je človek blízky, chceš mu nie zle
Uši mi to trhá

beata_k
23. okt 2025

@anonym_autor Nechaj ju. Je to jej dieta. To meno nie je az take zle aby to stalo za hadky v rodine.

oceanahory
23. okt 2025

@anonym_autor Je to ich dieta, ich rozhodnutie. Ty mozes byt milujuca krstna bez ohladu na meno...V dnesnej dobe uz nie je ziadna velka veda stretavat dieta s nie uplne typickym menom pre nasu krajinu. Myslim, ze je vacsie percento ludi, ktorym je to uplne jedno, ako keby to niekto rozoberal a riesil...takze asi tolko k tomu.

cyneric
23. okt 2025

Meno dieťaťa tvojej sestry je v réžií tvojej sestry a predpokladám aj partnera. Beriem, keď má niekto typicky-slovenské priezvisko tak anglické meno môže biť do očí. Keď rodičia oponovali menu pre moje dieťa, tak som navrhla nech vymyslia zoznam mien ktoré sa im páčia, že si ho pozriem a zvážim. Môžete skúsiť navrhnúť takúto alternatívu - potom si povedzte "okej skúsili sme" bez toho aby ste ju po zvyšok tehotenstva bombardovali s tým že meno ktoré sa jej páči "nie je vhodné".

A nie, deti nebudú riešiť či sa idú hrať s April, Jasmínou, Elsou alebo Wilfrédom či Oliverom. Skôr ich bude trápiť či je k dispozícií červený traktor alebo biely kôň, či bude písomka z matiky alebo či ich vzali na strednú.

autor
23. okt 2025

Ďakujem vám za rady, povzbudenie

anonym_8fb1ca
23. okt 2025

Ale prosím ťa, my len v našom blízkom okoli máme kopec zahraničných mien - Angela, Lorenza, Carmen, Kevin, Karla, Liam.. a to žijeme kusok od Bratislavy. Je tu kopec multikultúrnych rodín, ale aj čisto slovenských, ktoré sa rozhodli pre zahraničné meno. Tebe to meno príde divne, ale tá mala môže v 16tich vycestovať do sveta a bude to tam uplne bežné meno.

marianarem
23. okt 2025

@anonym_autor Podla mna ked sa mala narodi, tak si rychlo zvyknete. Zlata bude tak ci tak. Ja by som taketo meno tiez nedala, budu jej komolit vyslovnost. Ale je to na tvojej sestre a cas ukaze, ci sa to meno uchyti - poznam dost ludi, ktori viac ako svoje meno pouzivaju rozne prezyvky alebo im dokonca prischlo uplne ine meno nez maju v rodnom liste.

anonym_f684fa
23. okt 2025

Za mňa April je v pohode meno, ale ja osobne by som skôr volila August/a alebo Augustína, keď sa tu bavíme o výbere mena takto podľa mesiaca v roku.

svetlonos
23. okt 2025
@anonym_autor

Ďakujem vám za rady, povzbudenie

@anonym_autor
mat taku rodinu, to tvoja segra nepotrebuje ziadnych nepriatelov! Predpokladam, ze je svojpravna, ma op, vyska aj do sveta a vy jej - zene, matke chcete kecat do mena JEJ dietata?
Co tak zamysliet sa nad svojou manipulativnostou?
No nepresvedcis ju! Mbe pivedaki, ze si to nevedia ani zapamatat, jedno meno nasho syna. Nevadi - odporucila som im nalepit to doma na linku 😁.
Zijeme mimo SK a so zahranicnym priezvyskom som sa uz narodila a necgala si ho.
Nemyslite si, ze viete co je pre nu "lepsie" a "nechciet zle" znamena brat ju ako dospelu a respektovat ju. A to bez komentu ako respektujem ta ale to meno je blbe!
Ozaj sa skuste zamysliet nad svojim chovanim.

ivik4
23. okt 2025

Tak bohuzial, na tvojom/Vasom nazore naozaj nezalezi. Ano ak ma typicke slovenske priezvisko, bude to zniet hlupo. Mnoho ako vela mien ktore davaju rodicia pri beznych priezviskach.
Ty s tym ale fakt nemas co bojovat ani sa starat. Ona s muzom budu rodicia

anonym_0f4fff
23. okt 2025

@anonym_autor ja by som im to znechutila prv než sa narodí 🤣 napr ze A kedy sa má narodiť Apríla? V Apríli? Ako sorry ale každému budú musieť vysvetľovať že nie, naozaj sa to nečíta Apríl. Chúďa dieťa, v ešte horšom prípade bude skrátene Ejp, a decká si z nej budú robiť žarty že je opica. Blahoželáme

autor
23. okt 2025
@anonym_0f4fff

@anonym_autor ja by som im to znechutila prv než sa narodí 🤣 napr ze A kedy sa má narodiť Apríla? V Apríli? Ako sorry ale každému budú musieť vysvetľovať že nie, naozaj sa to nečíta Apríl. Chúďa dieťa, v ešte horšom prípade bude skrátene Ejp, a decká si z nej budú robiť žarty že je opica. Blahoželáme

@anonym_0f4fff super. Nevedela som , že opica sa povie aj ape (ejp) a nie len monkey
Hneď som to vygooglila

ja viem, na každé meno sa dá vymyslieť prezývka
Chcela by som ženy, tak rozmýšľať ako vy , čo to beriete za normal
A chápem, že jej nemôžem hovoriť , čo robiť
Ale proste mi to nedá

estellas
23. okt 2025

@anonym_autor Ja som ani nevedela že také meno vôbec je možné dať na Slovensku.
Lebo je to názov mesiaca u nás tak preto.
Podľa mňa je to dosť zlý nápad, lebo ľudia ktorí vôbec nevedia po anglicky, hlavne strašia generácie to budú vyslovovať ako Apríl.
Sestra je svojpravna ona si urobí po svojom.

anonym_a7170a
23. okt 2025

@anonym_autor Ty s nou na ihrisko chodit nebudes!

euka210
23. okt 2025

@anonym_autor povedala by som jej, ze sme na SR a vela ludi nebude vediet ze to ma citat po Angl.a po slovensky to je smiesne.
Na druhej strane, ti, ktori ju budu poznat, s tym nebudu mat problem. A co na to deti v skole, ci sa jej budu ci nebudu vysmievat, tazko povedat. Pokial je v meste a nie na dedine na konci sveta, tak okolie si zvykne.
...mne to meno hned pripomenie Ninja korytnacky z detstva 😁

autor
23. okt 2025
@anonym_a7170a

@anonym_autor Ty s nou na ihrisko chodit nebudes!

@anonym_a7170a vykonám!

autor
23. okt 2025
@euka210

@anonym_autor povedala by som jej, ze sme na SR a vela ludi nebude vediet ze to ma citat po Angl.a po slovensky to je smiesne.
Na druhej strane, ti, ktori ju budu poznat, s tym nebudu mat problem. A co na to deti v skole, ci sa jej budu ci nebudu vysmievat, tazko povedat. Pokial je v meste a nie na dedine na konci sveta, tak okolie si zvykne.
...mne to meno hned pripomenie Ninja korytnacky z detstva 😁

@euka210 som kus mladší ročník asi. Netuším , že tam boli také mená 😅

anonym_843c63
23. okt 2025

@anonym_autor takúto rešpektujúcu rodinku mám aj ja. Poviem ti len jedno autorka a veľmi úprimne. Keby robila niečo zlé voči dieťaťu a ty sa ohradíš ako krsný rodič v poriadku. Aj nás odhovárali a to sme dali meno Mia ale to je vedľajšie. To čo ti chcem povedať , že ak raz nebudeš rešpektovať ich ako rodičov, viac ťa nebudú rešpektovať aj oni a môžeš byť aj prezidentka zemegule.
Dokonca my máme krkolomné priezvisko a dala som nám všetkým bez ová a je mi u prdele kto to ako bude vyslovovať a či sa za to budú smiať. Deti sa budú smiať aj z jedného chlpu navyše.
Ži a nechaj žiť.
Dobre si rozmysli, či budeš kvôli takej prkotine rýpať do novopečenej matky. Nezabudne na to a je jedno že ste rodina.

denithestrange1993
24. okt 2025

@anonym_autor no je to nezvycajne,ale vsak je to jej rozhodnutie a vy s mamou nemate do toho co kecat. Uprimne ti poviem,ze taku krstnu by som nechcela pre svoje dieta co znevazuje moje rozhodnutia.

januska12323
24. okt 2025

Svoj názor si už vyjadrila nechaj ju nech sa rozhodne sama, ty budeš menovať vlastné deti.

anonym_39a75d
24. okt 2025

@anonym_autor urcite si na to meno zvyknes, nemaj obavy. A k tomu vysmievaniu - skor to riesia dospeli, v dnesnej dobe su deti praveze zvyknute na mena od vymyslu sveta a vobec to neriesia.

pieksamaki
24. okt 2025
@anonym_autor

@denkabemommy no veď keď ti je človek blízky, chceš mu nie zle
Uši mi to trhá

@anonym_autor najvacsi respekt je taky, ze necháme rozhodnutie druhého človeka na ňom....

cyberk
24. okt 2025

Tak jej povedz, ze ci nechcu dat dve mena, tak ako to robi xx inych retardovanych aka nerozhodnych parov :D prve slovenske a druhe kludne April 😅 ale inak, preto sa meno nehovori dopredu, lebo existuju ludia ako ty, ktori musia strkat nos do coho ich nie je.

maryetta
24. okt 2025

Co tak prijat a akceptovat jej rozhodnutie?
Ja som mala meno pre syna a dceru vybrate 10rokov pred ich narodenim. Este ani muza som nepoznala.
Pri dalsom synovi este nas tiez odhovarali ze take meno nie. A zvykol si kazdy. Takze nadych. Vydych.
Kazdopadne nie je to nejako do uši bijuce meno.

madeincssr
24. okt 2025

Len si treba uvedomit, ze pisana forma mena bude "April" a to [si] budu neanglictinari (a aj niektori anglictinari, ktori si to hned neuvedomia; a o CZ ani nehovoriac, kde to slovo ma vyznam apriloveho zartika) citat ako "apríl" a budu z toho v pomykove. Pri vsetkych tychto meno-sporoch by si mal ich navrhovatel predstavit, ze by sa on tak volal. A predstavit si to vo vsetkych fazach zivota (detstvo, mladost, dispelost, zrely vek, staroba).

lenka.25
24. okt 2025

Svoj názor si sestre už povedala a tým by to malo u teba skončiť . Hlavne , aby si aj s tou malou chodila na tie ihriská , tak ako si to teraz predstavuješ...
A keď už ti to bude úplne zle na verejnosti vyslovovať , kľudne na ňu môžeš zakričať princezná , zlatíčko , alebo neviem akými všelijakými prívlastkami budete malú volať

mimikarol
24. okt 2025

Dcéra má spolužiaka menom Charles. Vieš koľko detí sa mu za to smeje? Nikolko. A majú fakt takú zmes mien, zahraničné, tradičné a nikdy mi nepovedala že by sa za to niekomu smiali.
Táto generácia detí, teenagerov to neberie tak ako rodičia.
Mňa tiež odrádzali keď som povedala že dcéra bude Mia. Že je to meno pre mačku, pre psa....
Byť na mieste tvojej sestry tak ťa pošlem do riti. Je to jej dieťa, môže dať není také aké sa jej páči

sense
24. okt 2025

Keby ti bola sestra srdcu blízka, tak akceptuješ jej rozhodnutie.
Tebe by sa ako páčilo keď budeš mať dieťa ty, že ti bude kafrat do výberu mena.
Ja som mala vybraté meno ešte v dobe keď som po deťoch ani len netúžila, proste som ho niekde počula a páčilo sa mi. A som si povedala že ak jedného dňa zmením názor na deti ,tak takto sa bude volať. A keďže o 10rokov som názor na deti zmenila, prvé čo som povedala bolo že ak to bude dievčat bude mať toto meno. Aj sa tak volá a úprimne je mi u prdele kto si čo myslí, nikto sa jej nevysmieva a mimochodom dane meno už nie je až také ojedinele

bielasovicka
24. okt 2025

No tvoja sestra nech sa pripraví nato ze sa jej budú vysmievať kvôli menu, najmä už v škole.. Aj tak ju budú volať apríl, a nie ejpril. Strašne, čoho sú niektorí rodičia schopní.
@anonym_autor

Strana
z3