Ako oslovovať muža a syna s rovnakým menom?
Baby ako riesite ked maju muz aj syn rovnake mena? Ako ich oslovujete?
Muza normalne a syna zdrobneninou? (Myslim male deticky, nie 15rocnych synov). Alebo muza oco a syna menom? 😀
Muza oslovujem zlato a syna menom.
Svokra oboch oslovuje menom-zdrobneninou, ale nejak vzdy vieme vsetci ku komu sa obracia.
Moj muz a jeho otec maju rovnake krstne meno a hned som hovorila, ze ak to bude chlapec tak v tomto trende nepokracujem
To je, čo sa týka mena, najhoršie, čo sa dieťaťu môže stať... Môj muž bol tretí v poradí a tie pomenovania sú otrasné! Hlavne keď mu aj ako štyridsiatnikovi niekto tamojší zadrie "malý xy", pretože je chlapov v ich rodine bežne oslovujú "dedo xy", "xy", tak on je od malička "malý xy"🙄😠 Syn dostal iné meno a nejaká rodová tradícia ma vôbec netrápila. Des.
Neznášam to, hlavne keď je to úplne škaredé, zastaralé meno a dedí sa už niekoľko generácií 😵💫
Mužovi hovorím Juraj a synovi tiež, sem tam Jurko. Ale nemáme nejaký problem že by sa to plietlo
Muž je Juri a syn Jurko. 😊
Nejako veľa žien sa tu stretlo s mužmi a synmi menom Juraj 😀😀😀😀
@kvadrinkaaa teba si pamatam, lebo ty sa zas voláš rovnako ako ja 😀😀
Haha, aj ja mam Jurajov😆
Ja som s rovnakym menom nemala problem. Juraj je pre mna pekne meno, pre muza to bolo dolezite, navyse rok pred narodenim syna zomrel jeho otec necakane, takze to malo dalsiu symboliku. A potom zazila som si vo svojej rodine, ako sa generacne dedilo meno az si jedna nevesta postavila hlavu, ze syn nebude po otcovi, ako to rodinu a vsetkych surodencov mrzelo (pre kontext: rodina bola po 48 roku komunistickym rezimom perzekuovana, prisli o vsetko a jedinne "dedictvo" ktore ostalo bolo meno).
Je to len meno, môže to byť pre niekoho neviem aké dedičstvo. Priateľ je Ladislav, jeho otec sa volal Ladislav ale hneď som mu povedala, že toto meno dávať nášmu synovi nemienim. Bohužiaľ je to už dosť staré meno, ešte je pekné keď sa povie Lacko ale neviem zi predstaviť písať malému dieťaťu Ladislav, meno ako pre starého chlapa
@nin12345 ano, myslim doslova postavila hlavu - ale ten vyraz myslim vyslovene na nu ako osobu, nie vseobecne. Rodicia maju pravo vybrat si meno, ake sa im paci - obom, alebo sa na nom obaja dohodnu.
Zena, ktoru spominam, je zvlastna povaha. Ona musela "vyhrat", presadit si svoje za kazdu cenu. A netykalo sa to len mena pre syna, ale vsetkeho. Toto by bolo na dlho vysvetlovat povahu, su uz davno rozvedeni pre uplne ine veci. Pointa mojho prispevku bola, ze napriklad ja som pri vybere mena ustupila (nie sklopila usi), aj ked som mala preferovane ine meno, pretoze pre mojho muza to bolo dolezite. Pre mna to moje "vysnivane" bolo len pekne meno, pre neho to malo hlbsi vyznam.
A aj v pripade toho paru, pre muza malo pomenovanie syna po sebe, svojom otcovi, dedovi atd. velky vyznam, ale u svojej zeny nenasiel pochopenie.
No moji to síce tak nemajú. Ale mužovi poviem menom asi len keď som na neho nahnevaná. Inak Zlatko, láska a pod.
Ale aj synovi hovorím láska a keď sú v miestnosti obaja a obaja sa ozvú tak to zmením buď na veľká láska alebo malá láska.
@mia018 ale i to male dite jednou vyroste a bude z nej velky dospely stary chlap, kteremu osloveni ladislav vadit nebude.sama mam syna Laislava, kdyz byl maly, tak to byl Ladik, Ladicek,lacko se u na morave nepouziva...a i kdyz je to uz dospely chlap, tak mu obcas ti, co si ho pamatuji od malinka reknou zdrobnelinou.no a co? me taky potesi, kdyz me oslovi Anicko nez jen steknou Ančo.kazde jmeno je hezke,kdyz se hezky vyslovuje s uctou k tomu cloveku
u nás doma to neprešlo, mohol aj 3metre30 do výšky skákať, syn má úplne iné meno ako muž
vždy keď som chodila na prázdniny som sa smiala keď teta Katka volala:
malá Katka, malý Janko, veľký Janko...na druhých prázdninách u druhej tety:
malá Adriánka, veľká Adriánka na obed..., ocko Martin, malý Martin a gól najväčší...keď sa všetky sesternice menom LENKA stretli na oslave lebo sme mali 4, Martiny dve
Ja som to úplne rozbila a mám Valentínku a Oliverka
@mia018 omlouvam se, vypadla mi na tabletu pismenka a uz to nejde opravit. jinak, kdyby jsi slysela, jak jsem dokazala ja to synovo jmeno Ladislav, kdyz byl maly, pozmenit , tak by jsi koukala. i lidi kolem kdyz to slyseli rikali, ze tak pekne varianty na jmeno Ladislav neslyseli. ..jo, a syn jmeno zdedil po tchanovi. byl to jeho druhy vnuk po dvou vnuckach, tak aby byl konecne starym ocom, jak on pravil.prvni syn( jsou to dvojcata) dostal jmeno po manzelovi
Syn má dve mená😉

Ja to tak mám muža som buď oslovovala Durik alebo táto a syna Jurko a svokor bol dedo Juraj