Ako sa volali vaše starké a prastarké?
Ako sa volali vaše starké, prastarké? Vyberáme meno pre dcérku, čosi už máme,ale ešte by som chcela trochu pošpekulovať. Viac sa mi páčia mená , ktoré sa dávali dávnejšie staršej generácii, tak by som sa rada inšpirovala.
Mária, Alžbeta, Erzsébet a teta Apolónia
bozena a ludmila a prastarke ani neviem, nezazila som ich...
Cecilia a Anastázia
Helga, Berta, Erna, Anastázia ,Valéria, Valentína, Rozália, Ružena - to vsetko su stare, neotrepané mená
Zlatica,Ivana ,Anastázia, Gabriela, Justína
2x Maria, Terezia, Stefka, Julia
Hermína, Ružena, Mária
Moja starká bola Vierka.. podľa mňa je to krásne nepoužívané meno 🍀
Prastarká bola Anička, ale to tu zaznelo už viac krát...
Ak chces ozaj nijake pekné meno, dala by som Vierku
Maria, Alzbeta, Juliana, Frantiska
Jolana a Gabriela babky, ale Gabrielu vsetci volaju Hela.
Babky boli obe Márie, jedna prababka bola taktiež Mária a ostatné neviem. Žiaľ, nepoznala som ani jednu babku, každopádne volám sa po nich 🙂
Vincencia 🙂 volajú ju Vincka. Jej sestra Valéria, volali sme ju Valika. A druhá Helena 🙂
Ked som bola mala tak babky u nas na dedine mali veru krasne mena. Bolo dost Margit, plno Haniciek, ale aj uplne lubozvucne alebo staromodne alo Anne Marie, Uršuľa, Helga, Šarlota, Beatrice, Jasenka, Zoriana (Zorka) a Ružena. Okrem Boleslavy sa ziadne "slavy" nenosili, a boh varuj aby niekto dal meno Lucia - u nas sa totiz este dlho verilo na bosorky. Uplne bezne bolo v 15 tich si vybrat birmovne meno a ludia ta tak volali cely zivot. Suseda Anna sa tak volala cely zivot Laura.
Anna, Etela, Vilma, Maria
Babky Etela a Jana prababičky si nepamätám
Krasna tema, radost citat tie mena 🙂
moje su Jolana a Eugenia
Alžbeta, Mária, Oľga.. prastarku z otcovej strany neviem..
Starke Františka a Alžbeta a prastarke netuším 😊
Júlia a 2x Mária, Katarína a Rozália a Anna.
Maria a Maria.. inak hrozne meno, fakt sa mi neskutocne nepaci.
Genovéva,Maria

Moje Maria a Anna. Muzove Olga a Háta /Cz/