Ako sa vyrovnať s nevhodným výberom mena?
Ahojte,
chcela by som vyjadrenia mamičiek, ktoré sa najprv nevedeli stotožniť s výberom mena pre svoje dieťa. Prešlo to? Zvykli ste si? V živote som si nemyslela, že sa sama ocitnem v tejto situácii 😥 u mňa to trvá s prestávkami už dva roky. Mám pocit, že sa dieťaťu meno nehodí, že sme mali vybrať inak. Zmena mena neprichádza do úvahy, dieťatko sa už samé oslovuje tým menom a nechcem ho deptať. Je to len môj problém,ktorý v sebe riešim.
Prosím vás také reči ako načo som teda to meno dávala mi nepíšte. Sama som dosť z toho mimo.
v dnesnej dobe ked mozes bez mihnutia oka zmenit meno i priezvisko do hodiny by som sa na tvojom mieste nestresovala...volaj ho prezyvkou a ked bude vacsi sa sam rozhodne ci ano alebo nie
A aké je to meno?
Fúha, tak toto si teda neviem predstaviť. Prečo si jej vlastne to meno dávala, keď s ním ani nie si stotožnená? Nechápem. A tiež by ma zaujímalo, o aké meno ide.
Nemaj žiaden strach. Na mene naozaj nezáleží. Pozri sa na mená Muskových detí, hehe. Úspešný môžeš byť s akýmkoľvek menom, a dokonca, keď je to meno trochu netypické, tým lepšie, lebo utkveje každému v pamäti aj po meetingu. Napíš nám, s ktorým menom nie si spokojná. 🙂
Ked sa dieťa narodilo čo povedalo ako sa chce volať.Ved vy ako jeho rodičia ste mu dali meno tak čo teraz sa TI nepáči meno odrazu.Veľmi divne.
@kavasmliekom možno Vidria 😀
Áno , kamarátka dala dcere podľa mňa celkom fajn meno a ona stále bola z toho “nešťastná “ a keby jej to muž dovolí , tak ju určite v jej dvoch rokoch premenuje . Ale muž s tým nesúhlasil a teraz je jej dcéra už skoro dospela a sama povedala mame , že je so svojim menom spokojná , ona si ide stále svoje , ako zle vybrala . Ja tomu vôbec nerozumiem , ale keby som bola v tvojej situácii , tak buď dieťa dávno premenujem , alebo to už neriešim .
@jesenzima nieee 🤣
@sjosa @alickapusinka možno meno vyberal čisto manžel, niektorí rodičia majú takú dohodu, že prvé dieťa vyberá manžel a druhé manželka alebo opačne, alebo chlapca vyberá manžel a dievčatko manželka. Taktiež niektoré ženy sa v tehotenstve nechajú ovplyvniť hormónmi. Rôzne okolnosti do toho mohli vstúpiť, že sa jej meno prestalo páčiť.
Píšeš,ze zmena neprichádza do úvahy, tak sa s tým dáko stotožní, s tým menom. Dokedy sa chces trápiť? A prečo sa ti vlastne nepáči, vieš dôvod? A aké meno by si namiesto tohto vybrala?
Poucenie dobuducna. Dalsie meno davaj az po konzultacii s MK. Odporucam zalozit minimalne dve temy
Ahoj, ano rozumiem ti. Kludne mi napis spravu, verejne o tom pisat nechcem.
Aspon napises preco si to meno dala ? Nutil Ta muz alebo ?
Kedysi ludia detom menili mena aj viac krat za zivot, napr davali falosne mena aby deti uchranili od neprajnikov.... Takze ak si hladala nejake odobrenie, kludne zmen, zivot je zmena :D inak zaujimavy clanok o menach: https://vedanadosah.cvtisr.sk/ludia/filologia-a...
Zmena mena je uplne prijatelna, mozes mu pridat meno aj ked nie som fanusikom dvoch krstnych mien
Nastastie toto nemam ale... aj tu casto citam... ten vybral meno... tomu sa nepaci. Ten sa vysmieva. Toto uz dal niekto iny....
neviem ake meno. Ci je hrozne alebo preco sa vam -resp iba tebe???? Prestalo pacit?
Syn je s tym zjavne ok....??
Mne sa moje meno nepacilo tak 15 rokov a potom som si ho oblubila 😅 vsetko chce cas - popripade peknu zdrobnelinu/prezyvku
Ja som s mojím menom spokojná, aj rodičom sa páčil ich výber, aj rodine. Ale od malička ma volali prezývkou iného mena, ktoré s mojím menom nemá vôbec nič spoločné 😃 ani neviem, prečo vznikla tá prezývka 😃 Ale dodnes na ňu reagujem, niekdy dokonca skôr ako na svoje meno. Aj na verejnosti sa za tou prezývkou otočím. A to ma tak volá fakt len veľmi blízka rodina 😃
Mozes ju zacat oslovovať menom aké sa ti páči ,za pár týždňov si zvykne ,aj ked vyrieš si to sama.Inak mna tiez zaujima ako sa to stalo
@autorka aké ma meno? Normálne ho volaj inak, prezývkou...
Inak známeho sme celého roky volali Laco s všetci sme si mysleli, že sa tak naozaj vola. Dokonca aj sme mu tak blahozelali. A vieš ako sa pritom volal? Karol. Povedal, že jemu sa to meno nepáčilo a od nepamäti, už ako bol dieta ho volali proste Laco. Meno Karol mal teda iba "oficialne" v dokladoch. Dokonca aj firnmy mail mal na meno Laco😊
Ved mu hovor nejakou neutralnou prezyvkou: chrobacik, macko, kvetinka, to je jedno. Nemusis ho oslovovat jeho menom. Vela rodicov aj tak skomoli zdrobneninami mena svojim detom, ze to az usi pili na ihrisku. Ked vyrastie, tak uz same rozhodne ci chce, alebo nechce to meno co mu bolo dane.
Su kraje, kde rodicia nevyberaju dietatu meno. Maju na to ludi co sa venuju numerologii, astrologii a kadecomu a podla datumu, hodiny narodenia vypocitaju a vyberu spravne meno pre dieta. Ja som bola prekvapena, ked mi kolegyna nevedela povedat meno svojho dietata, lebo este ho nemali, hoci uz mal par dni.
Ja svoje meno neznasam. Volaj dieta prezyvkou.a co je to za meno a co sa ti na nom nepaci?
My máme v rodine chlapa, ktorý má iné krstné meno, ako ho všetci voláme. Dokonca ja osobne som veľmi dlho nevedela, že má iné meno oficiálne. Kľudne jej hovor iným menom 🫣😍
Autorka nápis o aké meno ide, možno bude reakcia opačná a ty sa potešis. Čo sa týka zmeny, to že sa volá svojim menom nič na tom nemení. Vieš koľko prezývok mala naša, keď bola malá? Kľudne ešte môžeš zmeniť. Dieťaťu povieš, že to bola jej/jeho prezývka.
Alebo pridaj ešte jedno meno a bude používať druhé meno.
Vsak daj vediet ake...je to anonymne...tazko sa vyjadruje....
Absolútne nerieš. Kľudne ho môžeš volať prezývkou, ako tu bolo spomenuté. U nás v rodine jednu babu volali Kubo. Na svoje meno ani poriadne nereaguje :D

Rodicia mojej spoluziacky sa s tým nevedeli zmierit, tak ju od mala oslovovali prezyvkou/iným menom a až na to povodne meno "zabudli" - sama sa tak predstavovala, podpisovala (nie na úradne dokumenty).