Ako ste oslovovaná, ak sa voláte Andrea?
Voláte sa Andrea? Ako vás oslovujú?
Oslovenie Andrejka, Aďka sa mi zdá celkom milé, ale keď počujem oslovenie Andy, zdvíha sa mi žalúdok.
Je krajšia varianta Adriána?
@anonym_autor mne hovoria všetci Aďa, Aďka, akurát moji bratia Andrea, rodičia väčšinou Andruš. Na strednej mi jedna spolužiačka hovorila Ada (tvrdo), to sa mi strašne nepáčilo, jedna známa mi hovorí Andy, ale takmer sa nevídame, tak je mi to jedno 😄
Ja som Adriana, kolegyna Andrea a obe nas volaju Adka. Okrem Andy Timkovej som sa s menom Andy nestretla. Mozno zalezi aj od regionu. Andrea je krasne meno, paci sa mi podstatne viac ako Adriana
Ja som Andrea, mám 52. Volajú ma Andrea, Andrejka, Aďka. Nikdy ma nikto ani raz neoslovil Andy. Mne sa moje meno velmi páči.
@anonym_autor na ZŠ dve spolužiačky Andrea, volali sme ich Aja. Ja som Adriana, boli sme dve tak Aďa, Adrika.
Na strednej som mala Andreu a ju volali Andy a sedelo jej to. Tetaz v práci je už moja spolužiačka aj kolegyňa, ktorú volám stále Aja, ostatní Aďa, akebo André čo jej tiež sedí...
Andrejka, Aďka, Aďa, Andri, rôzne ma ľudia oslovujú 😅 Andy zvyknú skôr v Maďarsku/južnom Slovensku, inde som sa s tým nestretla 🙂
Pani Zacharová.
@anonym_autor ja by som ju volala Andrea, Aďa… ale keď vidím, koľko žien píše, že by ju volali Andy, tak by som vybrala iné meno. Andy je pre mňa hrozne znejúce meno 🤯
Andrejka, Aďka, Anduška.
Andy a Aďa je už horšie, to sa mi nožík otvára vo vrecku 😂😂
@anonym_autor Andrea Ada,Aďa,Andrejka ,Aja,Ajka
@anonym_autor Aja, Ajka, Andrejka. Aďa bola u nás Adriána. Andy iba od maď.kolegov
Ja som Andrea a volali ma Andrejka, Ajka, Aja, Ajuška, Ada, Aďka. Kamarátka mi vymyslela Ajsha (ajša) a to mi tiež prischlo 🙂
Mam sestru, voláme ju Aďa.
@mirokub presne toto som isla napísať aj ja. 👍 ja vôbec nechápem to oslovenie Andy pre Andreu. A v živote ma naštastie nikto tak ani neoslovil. Rodina Andrejka, priatelia Aďa/Aďka a teraz najčastejšie Andrea. A hlavne Andy je anglické meno pre muža
V mojom okoli je Andrea väčšinou Aďa/Aďka. Ale poznám jednu ktorú volajú Andy
V mojom okolí sú všetky Aďky.
Ale musím povedať, že puberťáčke sa meno Andy bude páčiť oveľa viac ako Aďka 😉
Dievčatá, ďakujem, že ste sa zapojili a napísali svoj názor. Ja som tiež nositeľkou tohoto mena a neznášam ho, mám pocit, že je to najhnusnejšie a najškaredšie meno ☹ Je to samozrejme iba môj pocit, vôbec nechcem uraziť iné dievčatá, ktoré sa takto tiež volajú a majú svoje meno rady. Mne príde toto meno strašne tvrdé a ešte keď sa takto volajú v zahraničí aj muži ☹ Niekedy by som si ho najradšej zmenila 😒
nikdy som nikoho nepocula volat Andrejky Andy..co poznam tri volame ich Andrejka, Aďa
@anonym_autor Andy je otrasne, mam kolegynu Andreu a volame ju Aďa, ja osobne ju volam priezviskom, zo srandy ale uz si na to zvykla, Adriana je uplne ine meno a tie volam Ajka
@anonym_autor uši mi to trhá ale nepočujem to každý den 😁
@aandrea9 A nikdy si nepovedala tomu, kto ťa tak volá, že sa ti to nepáči a nech to nerobí?
nikdy som nikoho nepocula volat Andrejky Andy..co poznam tri volame ich Andrejka, Aďa
@enya00 Tak to si šťastný človek, mňa tak oslovuje jedna kolegyňa 🤮
Ahoj,ja som tiez Andrea,volaju ma rozne -Od Andrea, Andrejka, Aďa, Aďka,Adi (mäkko),Andy, Andyka. Priznam sa,ze najviac nemam rada oslovenie Andrejka (to sa mi skor hodi pre male dievcatko).Ale v podstate mam rada svoje meno.Iste su aj krajsie mena ale aj ovela skaredsie 😅. Inac,ked sa ti dane oslovenie nepaci,povedz tomu cloveku,ze to nemas rada a nech ta oslovuje inac. Aj mna uz napomenuli nech ich neoslovujem tak alebo onak a odvtedy si nato davam pozor a oslovujem ich tak,ako oni uprednostnuju.ved na tom nic nieje.
Mám sestru Andreu a vždy sme ju oslovovali Andrejka, Aďka. Ona neznáša keď ju niekto oslovuje Aďa. Je to podľa mňa krásne meno, existujú omnoho horšie.
@anonym_autor haha.. pravdu mas, z Andy sa mi zdviha zaludok. Vacsinou ludi napravim, ze nie som chlap a nech ma tak nevolaju. Inak ma volaju Ad’a, Ad’ka, Andrejka, Andrea
Poznam Andreu volame ju Adka a poznam Adrianu a volame ju Adriša
Aďa aj sa tak predstavujem, aj spolužiačky vždy boli Ade nikto nikdy Andy...som z východu
Volám sa Andrea a tak ma vždy aj oslovovali rodičia a bratia. Zvykla som si ale od cudzích mi to príde také tvrdé, necitlivé a nepáči sa mi to. Najviac preferujem oslovenie Aďa, tak sa občas aj predstavujem. Okruh blízkych a kamošky ma tak volajú. V pohode je aj Aďka a Andrejka.
Andy ani omylom. To je prezývka pre meno Andrej.

@anonym_autor poznam dost vea zien s tymto menom a ani jednu nikdy nikto neoslovil Andy. Vsetky su andrejky adky alebo ady.
ale mne sa Andy paci. vzdy si vybavim herecky Andie MacDowell. jej meno sa sice pise inak ale znie to rovnako ako nase andy. mam ju velmi rada takze tato varianta mi je dost sympaticka