icon

Ako vnímate svoje dve mená?

3. mar 2025

Ahojte táto otázka je iba pre tých ľudí čo majú 2 mená alebo čo majú deti s 2 menami ostatných poprosím nech sa zdržia komentovania. Vadí alebo vadilo vám niekedy to že vám rodičia dali 2 mená? Bolo to pre vás obťažujúce alebo sa vám to naopak páči? Čo na to hovoria vaše deti s dvoma menami sú spokojné alebo by boli radšej iba za jedno?
Ešte raz napíšem že poprosím iba komentáre od ľudí čo majú 2 mená alebo ich deti názory ľudí čo 2 mená nemajú nehľadám
Ak by zmenili nadpis tak: Máte niekto 2 mená? Ste spokojní alebo nie?

martul
3. mar 2025

Počíta sa aj to keď je to môj muž, môžem sa vyjadriť? Roky ani nevedel, že to tak má, až raz mal priniesť RL do školy, nikto ho nikdy druhým menom nevolal.

abbey1
3. mar 2025

Dcéra má 2 mená. Je spokojná. Žiadne problémy s tým nie sú.

selmalia
3. mar 2025

My sme dali dcérke dve mená - Viktória Mária, ale zapísané má len Viktória, keďže v rodnom liste má uvedené len Viktória. Presne kvôli tomu, aby to nemala príliš dlhé pri uvádzaní celého mena na úradných listinách. Pokrstiť sme ju dali oboma menami, aby mala dve patrónky a tiež Mária po mojej maminke.. Každý ju volá len Viktória, ale ak chcem, nazvem ju oboma menami... Aj to je možnosť, ak rozmýšľate dať dieťaťu dve mená.

elenajezova
3. mar 2025

Ja teraz trošku ľutujem, že som dcérke nedala dve mená...

rachel36a
3. mar 2025

Svagrina...vadí jej to...nepouziva ich, ale v úradnom styku musi

simoli
3. mar 2025

moji obaja majú a nemajú s tým vôbec problém, aj nám sa to páči 🙂 kedykoľvek im poviem ktorýmkoľvek menom, a keď použijem obidve vedia že "horí" 🙂 ... ozaj, nemenila by som a myslím že ani oni 🙂 spojenia mien a priezviska sa nám podaril...

simoli
3. mar 2025

ešte som zabudla dodať že majú 17 a 19 a teda už nejaký čas s nimi žijú 🙂

viktoriaandrascik
3. mar 2025

Ja mám 2 mená (Viktória Mina) a pekne dlhe priezvisko :D nie nevadí mi to, kamaráti ma volajú prvým rodina druhým menom

basaj
3. mar 2025

Ja mám dve mená, všetci ma volajú prvým ale je zábavné vidieť, keď ľudia prídu na to, že mám dve. Pri oficiálnych príležitostiach používam obe a nevadí mi to, ani v kombinácii s dlhým priezviskom.

talia16
3. mar 2025

Ja som mala najlepšiu kamarátku, ktorá mala 2 mená prvé kratšie a druhé dlhšie. Vždy sa predstavovala obidvomi. Mne sa to velmi zapáčilo tak som sa rozhodla, že aj dcére dám 2.

rorino
3. mar 2025

Mám dieťa,nemá s tým žiadny problém,vie prečo ich má a vôbec to nerieši😉

katty123456
4. mar 2025

@elenajezova moja ma,ale aj tak všetci naokolo používajú len to prvé..len iná sa vždy ozve na meniny že má😏tak dostane ešte jeden,ale menší darček😉ináč kopec jej spoluziaciek ma2mena..moja konkr je Eliška Maria

elenajezova
4. mar 2025

@katty123456 ja len preto, že sa mi páčilo aj meno Stanislava aj Daniela...❤️

dari226
4. mar 2025

Vsetky 3 deri maju dve mena mne sa to velmi paci a detom sa mena tiez pacia.