icon

Ako vybrať jedinečné meno pre dievčatko?

16. sep 2024

Poraďte meno pre dievčatko, doma mám Liviu, Páči sa mi meno Arianna, Mia, Melisa Bianka, len sú to časté mena a každý ich už dáva. Chcem niečo iné poraďte prosím dajte navrch. Pre chlapca uz mám bude Alex po tatovi.
Priezvisko máme na B

dismonika
16. sep 2024

Aj ja mám doma Líviu a má mladšiu sestru Natáliu. Tretia by bola Klaudia, ak by to bolo dievča.

jaja20
16. sep 2024

Simona

zuz987123
16. sep 2024

Páči sa mi napríklad meno Aria.

anjelikdianka
16. sep 2024

Naše dcérky sa volajú Nikolett a Noémi.

dadulala
16. sep 2024

K Livii sa mi hodí Amália,alebo tiež Amélia,alebo Melisa .Ale ja mať dievčatko,bola by Lujza,Hanna,Dorotka alebo Anetka.

maaji
16. sep 2024

Elisa 🩷

casperka
16. sep 2024

Eliza Bella

johanka21
17. sep 2024

Presne tak, je toľko krásnych mien, ktoré sa, bohužiaľ, vytrácajú: Terezka, Lujza, Barbora, Lucia, Karin, Lea, Alexia (mimochodom, tak sa volala moja spolužiačka, docela sme jej to meno závideli a my sme ju volali niekedy aj Alika 🙂) a mnoho iných. A ešte, nejde o to, na aké meno sa začína priezvisko, ale aby to aj spolu pekne znelo.

kate12
17. sep 2024

My máme doma Lindu a o 2 mesiace pribudne Grétka 🙂
Mne sa páči Romana, Amélia, Laura a ešte ale aj Freya 🙂

miska2362
18. sep 2024

Lívia a Silvia

elenka.k
18. sep 2024

Liana, Eliana 😉

zuzkasp
18. sep 2024

Julianka 🥰

sisisi1236
18. sep 2024

@maaji my mame Elisu ❤

evkatk
18. sep 2024

Pri výbere mena treba prihliadať aj na priezvisko, o ktorom nevieme, aké bude v budúcnosti. Moja priateľka z detstva sa po výdaji stala Ingeborg Kapustovou. A to je už sila. Ja som pred 48. rokmi dala dcédre meno Klára (Klárka, Klarinka, Klaruška-...) Pri zápise na matrike, pracovníčka matriky vypúlila oči a zmohla sa iba na: "Také meno sme tu aspoň 20 rokov nemali". A teraz je ich napodiv veľa. Tak je to aj napr. Tereza. Kto by bol chcel v minulosti Teru? Dnes je ich tiež veľa a zostali po celý život iba Terou tak, ako ich volali pred vojnou. Nedá sa vybrať meno, ktoré v budúcnosti nebude časté. Druhá dcéra už bola na svete zopár dní, meno ešte nemala. Vraj mi z kalendára vyhovujú iba vianočné a veľkonočné sviatky a žiadne meno. Nakoniec babka vybrala Klaudiu. Dodnes je to trochu problém, lebo obe začínajú na "Kla" a občas som ich omylom zamenila. Predtým bolo z toho urazenie, že si nepoznám meno dieťaťa, teraz to berieme žartom. Dôležité je, aby bolo vhodné k akémukoľvek priezvisku ak sa vydá a aby sa dalo volať zdrobneninou. Inak vznikajú absurdné skratky a skomoleniny.

romanadam1626
18. sep 2024

Karolína,Lujza , Paulína 🙂
Mia by som si nedala, v okolí poznám 2 psíkov s týmto menom

evkatk
18. sep 2024

Timea, Noémi

mnamko
18. sep 2024

Melánia,Aneta

natalka81
18. sep 2024

Lívia a Gréta

olympus
18. sep 2024

Keď máte vybraté pre syna Alex,tak čo dať pre dcérku Alexandra?

lilcookie
18. sep 2024

Mne sa veľmi páči meno Kristínka 😉

linki90
18. sep 2024

A čo tak Ivana , ja sama sa tak volám , a v mojom okoli žiadne Ivany nepoznám , pre dievčatko Ivka ,Ivanka ,Ivuš, pre pubertačku Iva a pre dospelú Ivana stále pekne v každej forme

lucka2108
18. sep 2024

my máme Veroniku a rozmýšľali sme ešte nad Júliou 😉

1bubino2
18. sep 2024

My máme Bianku, má kamošku Arianu - veľmi sa mi to páči

petrooshka
18. sep 2024

Agáta, Aretha, mne sa pacilo pre prvu Alica...ale vyberal muz 😄 tak nie je Alica...

neroto
18. sep 2024

Linda, Lucia, Lenka

19daniela90
18. sep 2024

Ja mám doma Dáriu.

bobonova1
18. sep 2024

My máme trojmesačnú dcérku Svetlanu.Rozmyslali sme ešte nad menami Klára a Lujza.

oktobermimi
18. sep 2024

@barka1 ono. Ak je "svetove" aj priezvysko okej ale ak to je slovenske/ceske priezvysko..je to mmm🫣
Napriklad ja mam zahranicne, v muzsjej verzii aj deti maju zahranicne mena ale, tu to pasuje 😁

konulka20
18. sep 2024

@lucia245 veru nasa Martinka je jediná široko ďaleko😁

majaa81
18. sep 2024

Ja mám doma Vanessu, Emmu a Elissu 🥰