Ako vybrať jedinečné meno pre dievčatko?
Poraďte meno pre dievčatko, doma mám Liviu, Páči sa mi meno Arianna, Mia, Melisa Bianka, len sú to časté mena a každý ich už dáva. Chcem niečo iné poraďte prosím dajte navrch. Pre chlapca uz mám bude Alex po tatovi.
Priezvisko máme na B
Simona
Páči sa mi napríklad meno Aria.
Naše dcérky sa volajú Nikolett a Noémi.
K Livii sa mi hodí Amália,alebo tiež Amélia,alebo Melisa .Ale ja mať dievčatko,bola by Lujza,Hanna,Dorotka alebo Anetka.
Elisa 🩷
Eliza Bella
Presne tak, je toľko krásnych mien, ktoré sa, bohužiaľ, vytrácajú: Terezka, Lujza, Barbora, Lucia, Karin, Lea, Alexia (mimochodom, tak sa volala moja spolužiačka, docela sme jej to meno závideli a my sme ju volali niekedy aj Alika 🙂) a mnoho iných. A ešte, nejde o to, na aké meno sa začína priezvisko, ale aby to aj spolu pekne znelo.
My máme doma Lindu a o 2 mesiace pribudne Grétka 🙂
Mne sa páči Romana, Amélia, Laura a ešte ale aj Freya 🙂
Lívia a Silvia
Liana, Eliana 😉
Julianka 🥰
@maaji my mame Elisu ❤
Pri výbere mena treba prihliadať aj na priezvisko, o ktorom nevieme, aké bude v budúcnosti. Moja priateľka z detstva sa po výdaji stala Ingeborg Kapustovou. A to je už sila. Ja som pred 48. rokmi dala dcédre meno Klára (Klárka, Klarinka, Klaruška-...) Pri zápise na matrike, pracovníčka matriky vypúlila oči a zmohla sa iba na: "Také meno sme tu aspoň 20 rokov nemali". A teraz je ich napodiv veľa. Tak je to aj napr. Tereza. Kto by bol chcel v minulosti Teru? Dnes je ich tiež veľa a zostali po celý život iba Terou tak, ako ich volali pred vojnou. Nedá sa vybrať meno, ktoré v budúcnosti nebude časté. Druhá dcéra už bola na svete zopár dní, meno ešte nemala. Vraj mi z kalendára vyhovujú iba vianočné a veľkonočné sviatky a žiadne meno. Nakoniec babka vybrala Klaudiu. Dodnes je to trochu problém, lebo obe začínajú na "Kla" a občas som ich omylom zamenila. Predtým bolo z toho urazenie, že si nepoznám meno dieťaťa, teraz to berieme žartom. Dôležité je, aby bolo vhodné k akémukoľvek priezvisku ak sa vydá a aby sa dalo volať zdrobneninou. Inak vznikajú absurdné skratky a skomoleniny.
Karolína,Lujza , Paulína 🙂
Mia by som si nedala, v okolí poznám 2 psíkov s týmto menom
Timea, Noémi
Melánia,Aneta
Lívia a Gréta
Keď máte vybraté pre syna Alex,tak čo dať pre dcérku Alexandra?
Mne sa veľmi páči meno Kristínka 😉
A čo tak Ivana , ja sama sa tak volám , a v mojom okoli žiadne Ivany nepoznám , pre dievčatko Ivka ,Ivanka ,Ivuš, pre pubertačku Iva a pre dospelú Ivana stále pekne v každej forme
my máme Veroniku a rozmýšľali sme ešte nad Júliou 😉
My máme Bianku, má kamošku Arianu - veľmi sa mi to páči
Agáta, Aretha, mne sa pacilo pre prvu Alica...ale vyberal muz 😄 tak nie je Alica...
Linda, Lucia, Lenka
Ja mám doma Dáriu.
My máme trojmesačnú dcérku Svetlanu.Rozmyslali sme ešte nad menami Klára a Lujza.
@barka1 ono. Ak je "svetove" aj priezvysko okej ale ak to je slovenske/ceske priezvysko..je to mmm🫣
Napriklad ja mam zahranicne, v muzsjej verzii aj deti maju zahranicne mena ale, tu to pasuje 😁
Ja mám doma Vanessu, Emmu a Elissu 🥰

Aj ja mám doma Líviu a má mladšiu sestru Natáliu. Tretia by bola Klaudia, ak by to bolo dievča.