Ako vybrať meno pre dievčatko?
Ahojte s manzelom mame 4 rocneho syna Filipa a teraz cakame dievcatko. On uz nejaky tyzden hovori, ze by sa mohla volat po jeho mame Frantiska. Vraj by mali nase deti rovnake inicialy. Mne sa to meno vobec nepaci, nic proti nositelkam. Vraj by bola aj jeho mama stastna… nie som ani za davanie mien po rodicoch, babkach a dedkoch. Obaja mi pilia usi a nechapu, ze to meno cezomna neprejde. Co by ste robili na mojom mieste? Podla mna sa neda ani nijako pekne oslovovat a vobec sa mi nehodi k malemu dievcatku😀
Franci by bola, nevidim pruser
No u mňa by tiež meno Františka neprešlo. Keď by chcel rovnaké iniciály, tak by som dala radšej Frederika 😆 iné meno na F mi momentálne nenapadá 😁
Za mna nie. Stoj si za svojim.
Františka sa mi nepáči ale keby meno na F tak Fiona, Florenza, Florencia, Fiona, Florentina, Francesca...
V žiadnom prípade, nedala by som meno po žiadnej babke/rodičovi a už vôbec nie také, čo sa mi nepáči. Dcéra by z toho mena bola nešťastná. Nieže povolíš!
Frederika ok, ak už iniciály musia byť.. Ale Františka je hrozné pre mňa.
Nedala by som ani rovnaké iniciály (načo) ani dané meno keď sa mi nepáči. Pozri na nete podobné verzie na f keď to už musí byť.
Moja dcéra mala spolužiačku Františku.Vskutku milé,blonďavé,okaté dievčatko vždy nosilo 2 copíky s ozdobami.Všetci ju volali Františka , sedelo jej.
Keby muselo byt na F, hladala by som Flora, Frida... /len priklad/, na nete ich jed dost 🙂
Ja vobec nechcem inicialy rovnake, je mi to jedno. Len manzel mi to povedal ako jeden z argumentov. Ze budu mat rovnake inicialy😀
Ja mam asi tri favoritky: Alica, Olívia alebo možno Elisa. On len o Frantiske hovori… nepovolim, ak sa nedohodneme vyberiem ja.😀
Ja mam asi tri favoritky: Alica, Olívia alebo možno Elisa. On len o Frantiske hovori… nepovolim, ak sa nedohodneme vyberiem ja.😀
@anonym_autor Olivia, top 😍
Ked sa ti nepaci, tak nepolav. My sme takto riesili s muzom pri dcere. Obaja sme mali svoju predstavu, obe mena pekne, ale nakoniec sme tesne pred porodom vybrali tretie.
@anonym_autor tak povedz, ze ty chces meno po tvojej mame/babke, ci sa mu to bude pacit
Elisa je krásne
Preco by mala byt babka šťastná, že bude jej vnučka tiež Francka? Kks, to by mala byt šťastná, keď budu zdraví... to je taky argument. Môj muž chcel, aby sa malý volal po ňom, ale bola som úplne proti. Tak som sem- tam navrhla nejaké meno. A raz som sa trafila do kého vkusu 😃
Z F je pekne Frederika
Olívia a Alica sa mi páčia, Elisa nie - to skôr Eliška
Františka by neprešla ani u mňa, ale poznám jednu, volajú ju Fany
Nenapadá mi žiadne dievčenské meno na F, čo by som dala dcére - Frederika, Filoména, Fiona a pod. určite nie
Tiež nič proti Frantiskam samozrejme , ale podľa mňa to meno je nepekne a nepoznám ani veľa Františiek zo starších generácii ani som sa s tým menom asi ešte reálne ani nestretla . Ak by chcel tradične meno, sú podľa mňa krásne Anna , Tereza , Terézia , Zuzana , Mária , Katarína , Karolína , …. Ale teda naozaj si neviem predstaviť malé dievčatko v kočíku oslovovať Františka ☺️
Však sa normálne porozpravajte 🙈 povedz ze sa ti meno Františka nepáči a tam by ste mali začať. To si neviete normálne vyriešiť meno pre dieťa bez tvrdohlavosti a schopnosti akceptovať svoje opačne názory ? Však diskutujte, nájdite meno, ktoré sa bude páčiť obidvom.
@anonym_autor určite existuje aj také, ktoré sa bude páčiť obom, len hľadajte.
Navrhni nejaké nepekné z tvojej strany rodiny a spýtaj sa ho, či sa mu páči. Trebárs Filoména po prababke. Ja som mala s manželom dohodu, že mená z rodiny sú tabu. Bola to síce fuška, ale nakoniec sme sa zhodli: Erika, Lucia, Zora.
A jeho mama dala svojej dcere tiež meno po svokre, je to u nich nejaká tradicia, alebo ako ich to vôbec napadlo? Meno Františka sa mi nepáči, málokomu sa páči, nedala by som. Elisa je určite lepší výber.
Ja zijem v Rakusku a uz som tu pocula meno Fabien. Mne sa velmi paci. Aj ked si povedala, ze na F nemusi byt.
To snáď nemôže myslieť vážne 😳 Dať meno po svokre, ani náhodou, ešte takéto príšerné. Prosím, nesprav to svojej dcére, bude mať v škole peklo, chúďa
Františku by som určite nedala! A hlavne by som nedala meno po svokre! (Pokial by zhodou náhod nenosila meno, ktore sa mi už dlho páči)
Navrhni nejaké nepekné z tvojej strany rodiny a spýtaj sa ho, či sa mu páči. Trebárs Filoména po prababke. Ja som mala s manželom dohodu, že mená z rodiny sú tabu. Bola to síce fuška, ale nakoniec sme sa zhodli: Erika, Lucia, Zora.
@elz1920 mama je Vlasta. Navrhnem 🤣
A jeho mama dala svojej dcere tiež meno po svokre, je to u nich nejaká tradicia, alebo ako ich to vôbec napadlo? Meno Františka sa mi nepáči, málokomu sa páči, nedala by som. Elisa je určite lepší výber.
@miriamzba keby chcel po jeho babke - Katarína a Agnesa tak to by som nebola az tak proti, ale Frantiska je ozaj meno za trest.
Ja zijem v Rakusku a uz som tu pocula meno Fabien. Mne sa velmi paci. Aj ked si povedala, ze na F nemusi byt.
@miriamzba keby chcel po jeho babke - Katarína a Agnesa tak to by som nebola az tak proti, ale Frantiska je ozaj meno za trest.
@veve889 fabien je trosku exotika k nasmu priezvisku. A vobec nehladam nejake meno na F 🙂 to len muz sa ma snazi presvedcit a dava argumenty typu: budu mat rovnake inicialy, akoby na tom zalezalo😀

Ani cezo mňa by neprešlo 😀 Hľadali by sme spolu ďalej, tak aby sa páčilo obom..