Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína verzus Aleena (Alína)
Ktoré z týchto mien by ste vybrali pre dievčatko?
Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína, Aleena (Alína)
Marína 🙂
mne ide na rozum jasmina alagic...tak ta jasminka asi 🙂
@petus998 Zaineb sa volala učiteľka, tá malá sa volala Melek ale učiteľka Zaineb jej dala meno Turna, za mňa super seriál 🥰
Dajte Maria,to je take neutralne,hodi sa aj asi ku kazdej kulture,aspon nebude mat uplne cele meno len z jednej kultury ,
Vsetky su veeelmi pouzivane, ale mne sa z tychto paci najviac Jasmina. Kedysi sme tiez uvazovali nad Yasmeena...
@kittykat22 neutralne meno pri moslimskom priezvisku nepomoze- a ked uz, tak nech pasuje meno k priezvisku. Tiez nie som zastanca mien typu Jessicy (Dzesiky) Haluskovej...🙈
Amara namiesto Amira, alebo Mona
Myslím že meno by sa malo páčiť hlavne rodičom 🤷🏼♀️ O tom aké ste jej dali meno alebo ale má priezvisko bude isto niekto komentovať 🤷🏼♀️ Pokial nebude klasické slovenské my mame Elizabeth už v pôrodnici som počúvala že čo za meno som jej dala pri tom je písaná presne ako kráľovna anglicka a k jej priezvisku je ideálne keďže tiež nie je slovenské 😁 a voláme ju Eli ❤️
Mne sa najviac páči Miriam, alebo z tých pôvodných navrhovaných Amira alebo Jasmínka. Ja osobne by som sa vyhla menám ktoré fičia v telenovelach, ale ja som z východu a tam sa v určitých komunitách každá generácia detí volá podľa nejakej telenovely 🙈, tak som tým ovplyvnená...
Zaira
Švagriná ma manžela z Bosny, ale majú dvoch synov, Adam a Leo, k priezvisku sa mi ich mená hodia. Mená pre dievčatá mala vybraté Zara alebo Lara. A švagriná je Alena, takže mne sa paci to Aleena, pretože jej sa tiež meno hodí k priezvisku 😊
Aha takže k slovenskemu priezvisku sa nemá dávať zahraničné meno, ale k islamskému priezvisku má dať typické slovenské 😀
aj Lara je fajn ak hľadáš také neutrálne
@nika23t Máme už Adamka, Eliasa a Sarah. 🙂
Krásne mená ❤️
Firouzeh (Fifi ju môžete volať)
ja nechapem tej potrebe niektorych zien vyjadrovat sa k niecomu na co sa po A autorka nepytala a po B, do ktorych vas absolutne nic - je uplne irelevantne ci ma autorka za partnera cinana, indiana alebo slona, slusne sa spytala, ktore meno sa nam PACI, ak by chcela poznat nazor na ine mena, chcela by tip na meno alebo diskutovat o tom, akeho ma partnera, asi by sa spytala 🤷♀️
Anna je krásne medzinárodné meno.
Mam v susedstve bosniacku rodinu.
Matka: Anna a dcery: Nika, Julia, Barbara.
Nechapem preco zvazujes len take exoticke mena.
Amira... Keď bude mať bosnianske priezvisko tak by som volila také meno, z ktorého to bude zrejmé, že je z Bosny. napríklad taká Jasmina znie skôr turecky. A ako už niekto spomína žiadne Aleena a podobne ladené čo buď má človek dojem, že je to zle napísané alebo z toho bude nejaká prešmyčka typu Linda p*nda. Googlila som mena v Bosne (ak mi vygooglilo správne 😂) a napríklad také Adina mi príde ako Audina. Sa ešte dieťaťu budú v škole smiať, že sa volá ako auto.
Aj my máme Adamka 💖 Miriam je krásne meno pre dievčatko
Kamoska je Miriama volame ju Mima. Mam aj kamosku čo byva v rakusku ta ma muža Rakúšana a vola sa ta mala Samira
@vevesh som si na 100% ista ze sa mylis. Pretoze kamaratka ma malych mulatov a staci uplne farba pleti a priezvisko aby to boli odsuvane a odsudzovane. Nastastie mena dali medzinarodne, tak sa to pekne strati.l Len potom im dali mena stredne - kompletne africke, a mozem ti povedat ze nicomu tym nepomahaju, okrem socialnej segregacie od ostatnych deti. Pokial take deti nemas, alebo niesi v uzkom kontakte s niekym kto medzinarodne deti ma, nemas ponatie aky obrovsky to je problem, a ake tazke to tie deti maju. Staci si pozriet statistiky kolko ludi volilo ĽSNS, ake je v percentualne zastupenie krestastva v nasej krajine a mas to spocitane. Mozem ti garantovat, ze sa bude pocitat kazdy maly detail bude v prospech alebo v neprospech dietata.
@kittykat22 praveze mam take deti a vobec nemaju problem. Mena deti vyberali sme mena z kultury muza, aby pasovali k priezvisku a absolutne nikto neriesi v mojom okoli🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh a kolko maju tvoje deti? Ty mas malych mulatov alebo moslimov zijucich na slovensku?
@number19
@kittykat22 mulati nie su, kedze muz ma bielu pokozku, i ked jedno z nich ma tmavsiu pokozku. Ale muz je z blizkeho vychodu a deti su miesanci a vidno to. Nezijeme ani v krajine muza, ani na sk. A deti nemaju problem v ani jednej krajine - zatial. A co sa tyka veku, vsetky tri su skolopovinne...
To ako sa deti spravaju, je obrazom rodicov- asi sa pohybujeme v blbom prostredi, ak hovorite, ze je to "normalne"....
A nepride Vám to tu poniektorym už príliš prehnané že sa staráte do cudzích veci ? Dala na vyber z mien ktoré sa jej páčia a zas milión “názorov” totálne bez zmyslu typu aby dala slovenské meno k zahraničnému priezvisku, ale bozechran dať zahraničné meno k slovenskému priezvisku. 🤦🏽♀️
Zástankyne typických slovenských mien samozrejme tie sa tu vždy nájdu čo by každému decku dali len meno palko Jožko Anka hanka Janka a bla bla vracajme sa 100 rokov dozadu 🙈
Riešiť bilión veci kde býva odkiaľ je chlap a sprostosti 🤣
Mne sa z tvojich mien na vyber páči Zaira
Ja zijem v zahranici uz niekolko rokov. Moja skusenost je, ze meno skutocne moze vela ovplyvnit v zivote dietata. Aj ked s tym akokolvek nesuhlasim.
Sla by som do neutralnejsich, medzinarodnejsich mien.
Hovori sa: koho chlieb jes toho jazykom hovor.

@dominikac321 A