icon

Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína verzus Aleena (Alína)

17. apr 2021

Ktoré z týchto mien by ste vybrali pre dievčatko?
Amira, Zaira, Zaineb (Zeineb), Jasmína, Aleena (Alína)

jeliz59
17. apr 2021

Zaineb 😊

adkalu
17. apr 2021

Mne tieto mená nie sú veľmi blízke, ale najviac sa mi páči amira. Zvol si vhodné ku priezvisku.
Skus sa porozprávať s partnerom, kamoskou, mamou, alebo aj hoci s kolegyňou, skrátka s niekym kto ťa pozná a zdá sa ti vhodný radca. Tu ti niektoré mamičky poradia, ale niektoré budú dosť nepríjemné.
A čo sa týka názorov, že čo v skole🙈🙈🙈... Neviem žienky, ktoré už riešia školu, kedy samé školu ukončili, ale doba je už asi iná. Dnes už nemáme v škole len jednu rasu, národnosť, náboženstvo a o menách už ani nehovorím. Naozaj sa už málokto pozastaví nad zahraničnými menami, 2-3 menami a priezviskami.

number19
17. apr 2021

@adkalu Prepac, mozem sa spytat kde zijes? Sk alebo zahranicie?
Lebo SK je este relativene homogenna krajina a atmosfera sa moze odlisovat od tej ktora moze byt v inej krajine. Autorka sama napisala, ze nezije na SK a ani v krajine otca jej deti.
Ja som sa snazila poradit zo skusenosti z mojho okolia. Ja zijem v multikulty krajine.

bela908
17. apr 2021

Dobrý večer , mne sa pači meno Amira a ak sa priezvysko začina na A tak potom by sa to k tomu hodilo (môj nazor) .

mironka
17. apr 2021

No...aj Miriam je krasne... Ja mam Miriamku,aj Sáru,aj Ester....

kittykat22
17. apr 2021

@vevesh lenze zit v zahranici a na slovensku je velmi velky rozdiel. Mozno si nepostrehla, ze cesko + slovensko su jedine krajiny ktore odmietli prijat uprchlikov a su to jedine krajiny kde sa proti nim masovo protestovalo. A myslim si, ze je od teba celkom nefer, ze pises ako sa budu mat medzinarodne deti na SR/CR v pohode, pretoze tvoje su v pohode. Ale ty na tom slovensku nezijes, nevies ake su tu pomery a s cim sa deti u nas tie stretavaju. Ja proti medzinarodnym detom nic nemam, ale nikdy by som medzinarodne dieta nemala.
Nikdy by som svoje dieta nepostavila ako stit proti socialnym normam.

kittykat22
17. apr 2021

@vevesh mozem ti spolahlivo povedat, ze mat dieta s muslimom na slovensku, dat mu muslimske priezvisko a este mu dat muslimske meno, je socialna samovrazda. Do oci ti samozrejme nikto nic nepovie. Vsetci sa budu usmievat, ale ked sa otocia k odchodu tak ti ukazu ten chrbat, a celej tvojej rodine nielen fyzicky.

vevesh
17. apr 2021

@kittykat22 zase netreba zo slovenska robit rasovu a nasilnicku bastu. Na slovensko chodim, deti tiez a ludia nemaju problemy v nasom okoli, kedze co to zazili, pochodili a su rozhladeni. Takisto mame znamych, co ziju na sk a deti maju zahranicne mena (su uz trocha starsie). Kedze cast rodiny je slovenska, deti ovladaju jazyk a kulturu, tak vacsina ludi sa akurat pozastavila nad povodom mena. Normalne chodili do skol, vystudovali a vydali/ozenili sa. Taky juzni nemci este stale nevyrastli od hitlera a teda tu sa da hovorit o dvojitom meritku medzi cudzincami a domacimi a aj ked mas obcianstvo, deti tu narodene, tak si moze tvoje potomstvo akurat tak piskat, lebo nemcami nikdy nebudu ani po xtej generacii...

ysseba
17. apr 2021

@sasitimi17 Veru, niektoré to preháňajú a starajú sa do cudzích vecí - napríklad aj Ty by si nemusela komentovať mená Paľko, Jožko, Anka, Hanka, že vracajme sa 100 rokov dozadu 😂

sonicka
17. apr 2021

jednoznačne Jasmína

kittykat22
17. apr 2021

@vevesh chodit na navstevu a zit je velky rozdiel.

autor
17. apr 2021

@number19 Žijeme v Bratislave. Nepísala som ze žijeme v zahraničí. Len muž je z cudziny, prišiel tu za prácou a ostal.
@kittykat22 Ja som tiež muslimka. Vyrástla som v zmiešanej rodine. Viem aké to bolo, lebo práve ja mam zmiešané meno co mi spôsobovalo nemalé komplikácie. Nevedela som sa zaradiť ani tu ani tam, dokiaľ som sa nevydala. Stále sa ma ľudia vypytovali prečo mama zradila krajinu a také tie hlúposti.. Toto deťom robiť nechcem. Chcem aby mali od mala svoju identitu. Aj keď inú od väčšiny. Preto chcem aby mali islamské mena ale také ktoré a Slovensku nie sú úplne ten v oku (Aišu, Fatimu nechcem dávať). Deti so školou problém nemajú. Staršie už chodia do školy, aj keď posledné obdobie sú viac doma ako v škole. Kamaráti ich berú normálne. Možno v iných častiach Slovenska je to inak, ale nemám to ako porovnať.

O mene ešte s manželom po diskutujeme. Zeineb sme vylúčili už, ako ste písali o tej nadávke. To mi ani nenapadlo predtým, že by to takto vedel niekto zohaviť 😳

janinah
17. apr 2021

Dcerino priezvisko sa končí na ... ro bez ová a jej dcéra bude Mária.....ro. Jednoduché svetoznáme a krásne meno...

beata79
17. apr 2021

Amira , aj u nás v dedine máme jednu

kika2810
17. apr 2021

A co tak obycajne ale krasne Hana?

matabb73
17. apr 2021

Mne sa páči Jasmina a dosť sa používa aj tu na Slovensku. Dcéra má kamarátku Jasminku.

katka2505
17. apr 2021

Za mňa asi Jasmina, keď to je k zahraničnému priezvisku.

leuska15leuska15
17. apr 2021

@via88 hamba tu je jediné tvoj primitívny komentár (mne sa tie mena nepáčia tiež, ale vyjadriť sa to dá aj normálne a nie ako primitiv)

adkalu
17. apr 2021

@number19 žijem na Slovensku, mimo hlavného mesta a vychádzam zo svojich skúseností, že naozaj už máme pestrosť obyvateľstva a myslím, že "iné" deti, mam namysli národnosť, náboženstvo a mena sú dnes naozaj bežné... Takže také postrehy a prognózy, že aké to budú mať deti s cudzojazycnymi menami ťažké sú podľa mňa neopodstatnené.

lenuska9999
17. apr 2021

Zaira je pekne.

leuska15leuska15
17. apr 2021

Ja by som vybrala z uvedených určite Jasmina. Jasminiek poznám viac, je to teraz už také celkom bežné meno na slovensku ale zasa nie príliš bežné

malinka158
17. apr 2021

Mne sa s bosniackych mien paci merisa,hana, merima, nejra, nadija

andreatytler
18. apr 2021

Zvolila by som radsej meno ktore nie je prilis exoticke. Zaira alebo Jasmina su krasne a maju sice nadych exotiky ale ludia ich poznaju a netreba vysvelovat ako sa to pise. Aj Miriam je krasne a myslim ze by sa najlepsie hodilo k priezvysku, kedze to sa zacina na A a Zaira aj Jasmina maju dve A.... asi by to bolo prilis vela.

lintu
18. apr 2021

Ostatné deti vám začínajú na písmená AES. Z praktických dôvodov by som sa týmto písmenám pri ďalšom mene už vyhla. Môžu sa vám v živote vyskytnúť situácie, keď to bude o A.A. alebo A. A.... a nebudete mať ani poňatia, o kom je vlastne reč.

Na meno súrodenca máš inak doma odborníkov viac než dosť 🙂
Ja som za Miriam. Má svoj príbeh.

petus998
18. apr 2021

@radkamatisova jeziiis ano ano presneee tak jooj super serial mohli by ho zacat pustat aj od zacciatku

martinka13
18. apr 2021

Keby iné v kalendári neboli, tak Zaira

kamagma
18. apr 2021

Amira

number19
18. apr 2021

@malinka158 Tieto aj mne zneju neutralnejsie, a este aj Miriam tu odznelo, co sa mne paci.

sante81
18. apr 2021

Ani jedno.

autor
18. apr 2021

@sante81 Máš nejaký iný nápad? Čítala si čo som písala?