Aurélia verzus Margaréta
Ahojte, z tychto dvoch mien sa vam ktore viac paci pre dievcatko - Aurélia alebo Margaréta?
Priezvisko je dlhsie (slovenske), ale to neriesim. Skor rozmyslam ako volat tie mena skratene. Margaréta by bola Grétka (alebo neskor pripadne ´Meggie´), ale Aurélia neviem, jedine vhodne mi napada Lola, lebo Relka, Aurinka a podobne sa mi nepaci. Ak mate niekoho v okoli s jednym alebo druhym menom, ako ich volate? Este uvazujem aj nad menom Olívia, ale to tiez skratene volat ako? Olivka znie divne, a iba Oli je o nicom. Vdaka za tipy a nazory.
Zvolila by som Margarétu
Aurélia je zaujímavé pekné meno, ale väčšinou sa zvykne používať skratka Aura, a to sa mi už moc nepáči.
Margaréta sa mi osobne nepáči, ale Gréta alebo Gretka je super🙂je to naozaj vec vkusu..veľa mien je pekných ale tie zdrobneniny a skratky ich ničia😑
Za mna Margaretka,kamoska ma dcerku vola ju Gretka,je to velmi mile 🙂
Obe krkolomne mena a tazko k nim vymysliet skratku. Ty ju mozno vymyslis - a taku, ktora sa ti bude aj pacit, ale cudzi ludia, najma taki, kde to neovplyvnis, napr. spoluziaci v skole, si aj tak budu pouzivat svoju verziu... A stale niekomu vysvetlovat, ze volajte ma takto ci onak... Ja by som sa na to pozrela aj z tejto stranky. Ked by som si uz musela vybrat tak asi Margareta (nevyhoda - v oficialnej verzii velmi dlhe meno) - aj ked to tiez moc nechapem - ak ju chces oslovovat Gretka - tak jej daj rovno meno Greta - to je pekne... Ci ju chces ozaj volat Magie ci Marge? To su predsa (hoci akoze skratky od Margarety) cisto anglicke mena - a tie sa napr. mne osobne vylozenie protivia na Slovensku (este by som pochopila, ak je niektory rodic cudzinec) - hlavne, ak mate rydzo slovenske priezvisko... Jasne, ze sa kazdemu paci nieco ine, ale za mna... ani jedno z tych dvoch.
Ja chcem Aureliu ale moj nechce ani počuť, vraví ze to rovno Alžbeta druhá jej mame dat 🤣🤣🤣ze jemu aurelia príde ako z čias kráľov 🤣🤣🤣 ked som robila este, tak sme mali pacientku s menom Aurelia, ročník bola 1928 alebo 1929 vážne a hovorila príhodu jednu a v tom povedala, ze muz ju volal aurel, aurelo pod sem...
Baby, diky! Skôr sa prikláňam k tej Margarétke teda. Práve kvôli tomu, že sa ju dá volať Gretka aj Meggie. Aurelii je ťažšie vymyslieť peknú zdrobneninu/skratku. Pripadne ak mate tipy na iné podobné mena, sem s nimi. 🙂 Zvažovala som aj Agátu a Júliu, ale tie z istých osobných dôvodov som potom vylúčila.
Aurélia znie krajšie ako Zlatica ja skratky neviem.A Margarétu som mala spolužiačku a aj jedna majstrováje Margaréta.A Maggie som volala spolužiačku 🙂 v maďarčine zvyknú aj Margó ich volať 🙂 Neviem Olívia sa mne osobne nepáči.Ale je to na tebe ktoré meno sa Ti viac páči.
Ahoj.. Ja sa volám Margaretka..mam 41 rokov a nikto mi nikdy nepovedal ani Gréta ani, maggie 😂😂😂 margarétka.. Margaret
aurélia sa mi páči, aj skratka auri, je to také netypické, ale milé, ale myslím, že to aké meno uvidíš keď sa narodí, u mňa v tej chvíli prišlo úplne také precitnutie 🙂
uz asi neaktualne, ale ja mam Aureliu. Volame ju Relka, Reluš, a kamoši Rela alebo Auri
Bože Margaréta nie... To je bývalá žena môjho manžela 😂
Už neaktuálne.. 🙂 Nakoniec zvíťazilo meno Juliana. 😍
Aurelia je krasne meno, ale v prvom rade sa musi pacit Vam pre dcerku🙂
ja mam krsniatko Margaretku.krasne meno.chceli sme ju volat greta ale zauzivala sa neplanovanie meggie.a super sa to pouziva.
Agátka je veľmi pekné meno
U nás jednu poznám, má už 7 rokov
A široko ďaleko je jediná s týmto menom
Ale ako Ty chceš, bude to Tvoja dcérka 🙂
Teraz pozerám, ze uz ste vybrali Juliana
Krásne meno 🙂

Margaréta, poznám dve, jednu volajú Grétka, druhú Megi 🙂