icon

Aurélia verzus Margaréta

30. apr 2021

Ahojte, z tychto dvoch mien sa vam ktore viac paci pre dievcatko - Aurélia alebo Margaréta?
Priezvisko je dlhsie (slovenske), ale to neriesim. Skor rozmyslam ako volat tie mena skratene. Margaréta by bola Grétka (alebo neskor pripadne ´Meggie´), ale Aurélia neviem, jedine vhodne mi napada Lola, lebo Relka, Aurinka a podobne sa mi nepaci. Ak mate niekoho v okoli s jednym alebo druhym menom, ako ich volate? Este uvazujem aj nad menom Olívia, ale to tiez skratene volat ako? Olivka znie divne, a iba Oli je o nicom. Vdaka za tipy a nazory.

Strana
z2
michellemary
30. apr 2021

Margaréta, poznám dve, jednu volajú Grétka, druhú Megi 🙂

queen_el
30. apr 2021

Zvolila by som Margarétu

ewka9
1. máj 2021

Aurélia je zaujímavé pekné meno, ale väčšinou sa zvykne používať skratka Aura, a to sa mi už moc nepáči.
Margaréta sa mi osobne nepáči, ale Gréta alebo Gretka je super🙂je to naozaj vec vkusu..veľa mien je pekných ale tie zdrobneniny a skratky ich ničia😑

tncka
1. máj 2021

Za mna Margaretka,kamoska ma dcerku vola ju Gretka,je to velmi mile 🙂

luuubik
1. máj 2021

Obe krkolomne mena a tazko k nim vymysliet skratku. Ty ju mozno vymyslis - a taku, ktora sa ti bude aj pacit, ale cudzi ludia, najma taki, kde to neovplyvnis, napr. spoluziaci v skole, si aj tak budu pouzivat svoju verziu... A stale niekomu vysvetlovat, ze volajte ma takto ci onak... Ja by som sa na to pozrela aj z tejto stranky. Ked by som si uz musela vybrat tak asi Margareta (nevyhoda - v oficialnej verzii velmi dlhe meno) - aj ked to tiez moc nechapem - ak ju chces oslovovat Gretka - tak jej daj rovno meno Greta - to je pekne... Ci ju chces ozaj volat Magie ci Marge? To su predsa (hoci akoze skratky od Margarety) cisto anglicke mena - a tie sa napr. mne osobne vylozenie protivia na Slovensku (este by som pochopila, ak je niektory rodic cudzinec) - hlavne, ak mate rydzo slovenske priezvisko... Jasne, ze sa kazdemu paci nieco ine, ale za mna... ani jedno z tych dvoch.

aneta129
1. máj 2021

Ja chcem Aureliu ale moj nechce ani počuť, vraví ze to rovno Alžbeta druhá jej mame dat 🤣🤣🤣ze jemu aurelia príde ako z čias kráľov 🤣🤣🤣 ked som robila este, tak sme mali pacientku s menom Aurelia, ročník bola 1928 alebo 1929 vážne a hovorila príhodu jednu a v tom povedala, ze muz ju volal aurel, aurelo pod sem...

autor
2. máj 2021

Baby, diky! Skôr sa prikláňam k tej Margarétke teda. Práve kvôli tomu, že sa ju dá volať Gretka aj Meggie. Aurelii je ťažšie vymyslieť peknú zdrobneninu/skratku. Pripadne ak mate tipy na iné podobné mena, sem s nimi. 🙂 Zvažovala som aj Agátu a Júliu, ale tie z istých osobných dôvodov som potom vylúčila.

alison11
6. sep 2021

@dazdovka Araňa a Aranka je po maďarksy takisto Aurélia je Zlatica,Zlatka.

alison11
6. sep 2021

Aurélia znie krajšie ako Zlatica ja skratky neviem.A Margarétu som mala spolužiačku a aj jedna majstrováje Margaréta.A Maggie som volala spolužiačku 🙂 v maďarčine zvyknú aj Margó ich volať 🙂 Neviem Olívia sa mne osobne nepáči.Ale je to na tebe ktoré meno sa Ti viac páči.

margaret17
25. apr 2022

Ahoj.. Ja sa volám Margaretka..mam 41 rokov a nikto mi nikdy nepovedal ani Gréta ani, maggie 😂😂😂 margarétka.. Margaret

anitta98
25. apr 2022

aurélia sa mi páči, aj skratka auri, je to také netypické, ale milé, ale myslím, že to aké meno uvidíš keď sa narodí, u mňa v tej chvíli prišlo úplne také precitnutie 🙂

marketty
24. okt 2022

uz asi neaktualne, ale ja mam Aureliu. Volame ju Relka, Reluš, a kamoši Rela alebo Auri

lenkadenisa
24. okt 2022

Bože Margaréta nie... To je bývalá žena môjho manžela 😂

autor
24. okt 2022

Už neaktuálne.. 🙂 Nakoniec zvíťazilo meno Juliana. 😍

fialovykaktus
19. okt 2023

Aurelia je krasne meno, ale v prvom rade sa musi pacit Vam pre dcerku🙂

susitko
19. okt 2023

ja mam krsniatko Margaretku.krasne meno.chceli sme ju volat greta ale zauzivala sa neplanovanie meggie.a super sa to pouziva.

romanadam1626
11. mar 2024

Agátka je veľmi pekné meno
U nás jednu poznám, má už 7 rokov
A široko ďaleko je jediná s týmto menom
Ale ako Ty chceš, bude to Tvoja dcérka 🙂

romanadam1626
11. mar 2024

Teraz pozerám, ze uz ste vybrali Juliana
Krásne meno 🙂

Strana
z2