icon

Barbora alebo Emília

20. aug 2025

Ktoré meno by ste vybrali?

anonym_37b571
20. aug 2025

@anonym_autor Barbora je odvodené z gréckeho βάρβαρος (barbaros), čo znamená „cudzia, negrécka“. Podľa legendy bola svätá Barbora mladá žena, ktorú zabil jej otec Dioskoros, ktorého potom zabil blesk. Je patrónkou architektov, geológov, kamenárov a delostrelectva.

Emília je z rímskeho rodinného mena Aemilius, ktoré bolo odvodené z latinského aemulus, čo znamená „súper“.

Skôr sa mi páči asi cudzinec čo nie je z grécka , než súperivý...

Baška, Barbie, znie ok, ale Emi, Milka, Mili, mi znie asi krajšie. Tak neviem.

anonym_8e79bc
21. aug 2025

@anonym_autor Emília, sama som chcela Mili 🙂

really8
21. aug 2025

Emilia

sissy27
21. aug 2025

@anonym_autor Barbora. Emilia sa mi hodi tak pre 50r pani.

joesvk
21. aug 2025

Skôr Barbara ako Barbora
A Emília sa mi nepáči.

allie1008
21. aug 2025

@anonym_autor a nechces skor Emily? 🙂

jaskolka
21. aug 2025

Keď len z tých dvoch,tak Emília

ajka19
21. aug 2025

Emília ....bude raz 50 ročná 🙂, ..... Emília je pekné meno, ale mne sa páči Barborka

rachel36a
21. aug 2025

Obe sú pekné, js by som vybrala Barbora...a paci sa mi, že vyberas tradicne, žiadne obmeny ako Emily, Barbara a pod...

7miriam77
21. aug 2025

Z týchto dvoch Barbora...

ankare
21. aug 2025

@anonym_autor barbora

sonia_wiener
21. aug 2025

Barbora

sjun
21. aug 2025

Mam dceru barborku samozrejme pre mna najkrajsie meno lebo je moja. Kolegyna ma zas emiliu volaju ju emily podla mna tiez pekne meno.

anonym_86f958
21. aug 2025

Ani jednym nic nepokazis.
Barbora znie tvrdo, Baška je zas taka praštená prezyvka.. Na Emíliu ti budu pisat, ze je to ako pre staru babku, lebo take mena sa hufne davali 2-3generacie naspat vo velkom. Za mna obe maju nieco do seba, zivot dcere ani jednym neskomplikujes. Osobne by som sa skor priklonila k Emílii. 🙂

rorino
21. aug 2025
@anonym_37b571

@anonym_autor Barbora je odvodené z gréckeho βάρβαρος (barbaros), čo znamená „cudzia, negrécka“. Podľa legendy bola svätá Barbora mladá žena, ktorú zabil jej otec Dioskoros, ktorého potom zabil blesk. Je patrónkou architektov, geológov, kamenárov a delostrelectva.

Emília je z rímskeho rodinného mena Aemilius, ktoré bolo odvodené z latinského aemulus, čo znamená „súper“.

Skôr sa mi páči asi cudzinec čo nie je z grécka , než súperivý...

Baška, Barbie, znie ok, ale Emi, Milka, Mili, mi znie asi krajšie. Tak neviem.

@anonym_37b571 hlasujem za Barbora,ale za Barbaru nie😉

talia16
21. aug 2025

Emília 🌸

vandica
21. aug 2025

@anonym_autor Barbora 👍 Alebo Emily, nie Emília.