Čo hovoríte na mená Davina, Liya, Dorcas?
Davina, Liya, Dorcas
Pripomína mi to nejaké zemepisné názvy - nie mená ľudí.
Hrozné mená. Hlavne ak ich dáš ku priezvisku Lakatoš, Slaninka či Bryndzová.
@pribinak Tak potom vás asi sklamem, ale ja a ani manžel z osady nie sme🙂
Tak potom by jedno z týchto mien - bola pomsta vlastnému dieťaťu
Však ja netvrdím že ste, ja som napísala, že tie mena sú ako z osady
@patka06 A to už prečo? Dajte mi jeden rozumný dôvod prečo by to mala byť pomsta vlastnému dieťaťu😀
@pribinak Tak potom sa ospravedlňujem, moja chyba zle som to pochopila
Pre mňa úplne neznáme a asi až príliš originálne, nie v takom tom dobrom slova zmysle 😅 ale tebe by sa zase takmer určite nepáčili tie, ktoré sa páčia mne, takže neviem či by ti malo na mojom názore záležať, je to naozaj na vás, čo sa páči vám, okolie si zvykne, aj keď možno pretočí očami... z praktického hľadiska, ja celý život vysvetľujem ako sa píše/číta moje priezvisko a neznášam to, keby som to tak mala mať aj s krstným menom ako napr. Liya, tak by som sa asi nepoďakovala
Existuje toľko krásnych mien pre dieťa, nielen našich tradičných, ale aj viac či menej exotických.
Žiaľ, tieto tri naozaj patria do kategorie z osady, resp. nevydarenej telenovely.
Možno som príliš konzervatívna, neviem si predstaviť, že by moje dieťa malo s takým menom žiť.
Ako by ste dieťa volali? Ako by ho volali spolužiaci, kamaráti?
@patka06 Volali by sme ho menom, tak ako sa volá. A keďže je manžel Američan tak nemáme slovenské priezvisko. Slovenské mená sa k nemu nehodia😅
Tak to je potom OK, ak máte zahraničné priezvisko.
Dorcas znamená gazela, mimo koncept slovenskej republiky. Hneď ho škrtám. Liya je hebrejské meno, na sr ju budú volať “Lia”, príbuzné k tomuto menu je napr. Lea. Davina je ženská verzia mena David, populárne v Irsku. Mne sa páči z týchto Davina, ale asi by som si vybrala meno Diana. Namiesto Liya meno Lea alebo Linda.
No ty môj duchode.. 🤣🤣🤣
a to budete žiť na Slovensku? Tak Liya a Dorcas by sa Vám teda poďakovali 😂 celý život vysvetľovať ako sa to píše
Že Esmeralda, Omar a Šeherezáda je už otrepané, treba vymyslieť nové 🙈
Pozerám že muž je American. Tak potom jedine Davina, tie ostatné sú naozaj otrasné..
keby som si mala vybrat z tychto mien, tak asi ani jedno. Mne osobne sa nepacia a to tiez nebudem mat slovenske priezvisko, ale holandske. Radsej by som si vybrala nieco ine.
Skade to tahate, taketo prisernosti 😅
Vybrala by som meno, ktorá sa používa u nás aj v zahraničí. Dieťa potom nebude mať problém s diktovaním mena ani prekvapenými otázkami, či už sa rozhodne žiť tu alebo v Amerike 🙂
Bože môj zas tieto trápne reči o menách z osady...úžasné matky roka sa tu musia prísť vyvršovať nad zahraničnými menami. Šak naučte samé seba aj svoje deti nevysmievať sa druhým za totálne blbosti a je po probléme. Za mňa, z tých mien sa mi nepáči ani jedno ale to je vec vkusu. Ja mám vybraté iné zahraničné a tiež už som sa napočúvala reči o osade a o tom ako to so slovenským priezviskom nejde. Úplne zbytočné vyrývačky o ktoré sa nikto neprosil. Aj tak si dá každý podľa svojho vkusu. Autorka raď sa ohľadom tých mien asi radšej na zahraničných fórach lebo tu treba za každú cenu v prvom rade zhodiť...
Podla mna aj v standardnom sk kalendari najdete mena, ktore nemaju diakritiku, a su medzinarodne a zneju dobre aj s americkym priezviskom.
Dorkas sa volala slúžka v nejakom historickom filme,pripomína mi to našu Dorku
Daj meno aké sa ti páči a znie dobre s priezviskom. Na Slovensku su reakcie na mená mojich deti všelijaké 😅, v Taliansku sa cítim ako v Amerike. Niekto to tu nerieši a deti tu behajú s menami od popových spevákov a Hollywood star (Elvis, Marilyn, Beyoncé), renesančných umelcov(Michelangelo) po mytologických hrdinov.
S manželom sa nejak tak zhodujeme na mene Davina. Prezývku môže mať Davi🥰 Za mňa pekné meno za ktoré si myslím, že sa hanbiť nebude.
@lululilien ako sa ti volajú detičky?len tak pre zaujímavosť sa pytam
Davinu budú všetci volať DADA
To ste vy, čo sa sťahujete do USA, len ešte neviete, či do Kalifornie, alebo na Havaj? 😂
@h2 Čo?😂 Ja sa nikam nesťahujem, teda aspoň o tom neviem😂
Ak máte zahraničné priezvisko. Inak otras. Nič moc

Ako z osady …