icon

Čo hovoríte na mená Davina, Liya, Dorcas?

18. jún 2023

Davina, Liya, Dorcas

Strana
z4
sickynickyobsadene
18. jún 2023

Hneď ma napadlo ze ste z osady...ešte ta Davina ako tak ôk.

autor
18. jún 2023

@sickynickyobsadene Nie sme z osady😀

mamamasama
18. jún 2023

Daj Dorcas 😅 Z toho sa tu s mužom dobre smejeme 👌🤣

autor
18. jún 2023

@mamamasama Neviem čo je na tom vtipné😃

babyjune
18. jún 2023

Liya znie celkom pekne podla mna, Dorcas mi znie ako nejaka nadavka (na začiatku Dorc a na konci As) - to muzovi Americanovi nevadi?

sunyrose
18. jún 2023

Zdravím, ja hovorím na tieto mená asi toľko, že sú v pohode a v iných zemepisných šírkach sa bežne zrejme používajú...U nás je trendom, že zahraničné mená "valcujú" dosť tie zaužívané naše. Rodič má právo vybrať dieťaťu meno, ktoré sa mu páči...S menami je to ako s jedlom...každý má rád niečo iné...a nemôžem povedať, že jelení guláš je "lepší" ako "citrónové špagety" - ako pre koho....Ak by som mala v triede medzi deťmi dieťa s uvedeným menom-menami, pomyslela by som si - meno je menej obvyklé..., nič viac. Určite by som nikoho neurážala za výber mena, pretože ani mne by sa to nepáčilo, keby niekto nepekne hovoril o mene môjho dieťaťa....Len ma to tak mrzí, že v dnešnej dobe človek veľmi rýchlo dokáže niečo napísať a pritom málo uvažuje nad svojimi výrokmi....Prajem vám spokojný výber, nech je bábo zdravučké.....

autor
18. jún 2023

@sunyrose Ďakujem, dúfam sa rozhodneme správne🙏🏼❤️

wiccawicca
18. jún 2023

Ak by som si mala vybrať z týchto troch tak potom Davina

sasitimi17
18. jún 2023

Liya je pekné 😉

sara287
18. jún 2023

Sranda.. Davina bola carodejnica zo serialu The Origins, Dorcas čarodejnica z novej Sabriny 🙂 mne sa pacia vsetky tri mnea 🙂

klarolinne
19. jún 2023

Davina je pekné meno. S Liyou bude iba vysvetľovať ako sa to píše, keď chcete ostať na Slovensku. Dorcas vážne nie.
Ale ja naozaj nerozumiem tomu trendu pýtať sa cudzích žien na internete a potom sa rozčuľovať že sa im tie mená nepáčia. Ono fakt nemôžeš očakávať že sa to meno bude každému človeku, najmä keď je to takáto exotika.
Osobne by som volila niečo také neutrálnejšie ako Sarah napríklad. Aj zahraničné aj také celkom prijateľné u nás

kristiii
19. jún 2023

Davina aj Liya sú v pohode, akurát sa priznám, že by som ich nevedela prečítať, keby ich vidím len napísané. Davina či Dejvina? A Maeve sa ako číta?

lululilien
19. jún 2023

@kristiii Maeve by sa malo čítať - “Mejf” ? Inak aj mne sa páči toto meno, ale hľadala by som niečo čo by sa čítalo ako /Maevi/. Poznám paní, ktorá sa volá Mavis.

kristiii
19. jún 2023

@lululilien aha, ďakujem, vidíš, ja by som to prečítala Mív 😅 Ale pekné, len na Slovensko asi dosť komplikované.

dobromila
19. jún 2023

Sesternica má muža Angličana a dcérku pomenovali Mila Margareta - vedia to vysloviť aj napísať v GB aj SR

micolijana
21. jún 2023

Liya je krásne❤️ a Dorcas je tiež pekné to meno bolo v Sabrine na Netflixe…😅
Davina sa mi až tak nepáči ale to je vec vkusu 🙂

elviku11
21. jún 2023

čiže muž je síce američan, ale žijete na Slovensku a píšeš, že sa neplánujete sťahovať preč. Takže ak dieťa bude vyrastať na Slovensku, aj tak bude mať problém so svojím menom - ako sa to píše, či sa tak fakt voláš, či si z nás nerobíš srandu atď...
Plus nelogicke slovenské zdrobneniny, ktoré budú určite niektorí ľudia používať (už som počula aj Hope - houpinka, Liam - Liamuško atď...)

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4