Čo si myslíte o mene Christopher?
Ahojte, čo si myslíte o mene Christopher? Prípadne poznáte niekto dieťa/dospeleho s týmto menom ? Je spokojný ? Nesmiali sa mu v škole za netradičné meno ?
Ako ho voláte okrem Christopher? Chris ? Chrisko ? Chrisik ? Ešte ako sa dá ?
Meno sa mi paci ale hlavne v zakladnom tvare, nepoznam ale nikoho s ním, my sme dávali tiež netradičné meno A bola som prekvapená aj keď my voláme skrátene všetci v škole od učiteliek po žiakov volajú pekne celým menom.
K slovenskému priezvisku určite nie.
V prvom rade by som nikdy nedala dieťaťu meno, o ktorom si myslím že sa mu za neho budú deti smiať alebo neviem ako ho budem volať. Je veľa zahraničných mien ktoré sú krátke zvučné a ľahko sa píšu. Ideálne ak majú veľmi podobný slovenský ekvivalent ktorým ho môžu volať hlavne starí rodičia.
Môj syn sa volá Christian. Pre mňa najkrajšie meno podobne ako Christopher. Voláme ho Christik. V škole ho spolužiaci volajú Chris. Výber mena som zatiaľ neľutovala. Práve naopak.
Cristoper alebo Chris. Ostatne zmenšeniny tohto mena nič moc. Musí sa hodiť k priezvisku a dieťa ho môže zo začiatku ťažšie vyslovovať za hlásku R. Ale tak postupom času sa určite naučí.
@paulita malého Christophera by volali Chris, je to anglické meno tak k nemu predsa nebudem pridávať slovenskú koncovku. Je mi smiešne keď rodičia dajú zahraničné meno a potom z neho robia rôzne patvary.
Neviem si to predstaviť napr Christopher Baláž, Kováč,....či iné priezviska k tomu ....mne to nebere
Chrisko,Chrisik...ľudia prosím🙈🙈🙈🙈🙈mám Silvestra a je Silvester myslím že aj Christopheroze byť nanajvýš Chris bez isik,a podobne. Bože až minhusia koža naskočila....za mňa úplne v pohode
Vieš co si myslím o tom mene? Ze dajte svojmu dieťaťu také meno aké sa vám páči a nezakladaj o tom zbytočne diskusiu, lebo akékoľvek meno vyberieš, tak vždy sa stretneš aj s pozitívnymi aj s negatívnymi hlasmi... 100 lufi=100 chutí
P. S. Mne sa meno páči
krásne meno. Ale musí sa hodiť k priezvisku. Christopher Káčer by napr. bolo dosť od veci..
Mám syna s týmto menom.Je veľmi krásne,kamarátka dala po mne tiež meno synovi.Volám ho celým menom Christopher,alebo Chris.Nemá stým problém,nikdy sa nehambil za meno.Tiež sa mu páči.
Nepýtaj sa na názory iných,ak sa Tebe páči toto meno ,daj ho dieťaťu ....moj synator tiež má netradične meno, nepytala som sa nikoho,vybrali sme ho spoločne so starším synom,keďže sa nám obom páčilo....a neľutujeme
Mne sa tiež paci skôr Christian.
A keď už tak Christoph nie er
Och, mysli aj na ucitelky v skole, tiez maju pravo zit normalny zivot a nie su povinne niekoho oslovovat Chrisko Lakatoš alebo Chrisko Horvath. Kristian je lepsie...
@prosimopomoc akože keď učiteľka učí niekoho kto sa volá Chrisko Lakatoš tak tá učiteľka zato nemôže mať normálny život? 😂
Môj sa volá Christian, tiež som rozmýšľala ako ho budeme volať my, alebo kamoši skratene, takže nakoniec sa ustálilo Christy, alebo celým menom, jemu sa to meno veľmi páči, ale nemá rád ak ho volajú Kristián.... keď bol malý, tak bol Christianko, no a keď známi chceli povedať pekne a vymysleli nejakú hroznú zdrobneninu, tak sme ich hneď upozornili, že takto nie...
Ak ho chces volat Chrisik, Chrisko alebo Christopherko,tak mu to meno radsej nedavaj🙏Christopher je Christopher,maximalne skratene Chris, ziaden ík, inko,íčko, to vyznieva tak strasne sedlacky🙈
Moze ale musi si pamatat debilny tvar mena Chrisko kvoli dementnym rodičom dietata
Pokiaľ není slovenské priezvisko, je to v poriadku. Známa chceli tiež dať Christophera, tak dali radšej Kristofer
Milujem ked zeny chcu dat silovou mocou zahranicne meno a k tomu hladaju slovenske zdrobneniny 😀 povedz si to nahlas, znie to hrozne.
V zahranici nic take neexistuje tak sa nesnazani hladat.
Za mna je to pekne meno a este z tych lepsich zahranicnych a volala by som ho normalne chris.
Deti sa mozu smiat aj zuzka aj marosovi aj nvm katke napr.
Jedného tínedžera, volali ho v škole kristír

Úplne normálne pekne meno, už pred 20timi rokmi som mala takých spolužiakov v škole a normálne sme ho volali celým menom, neviem ako ho doma volali