icon

Čo si myslíte o mene Liana?

16. apr 2025

Ahojte, co si myslite o mene Liana?

mamamasama
16. apr 2025

Myslím, že pekné a celkom bežné. Nevidím nič netypické.

belllinka
16. apr 2025

Tak evokuje mi to samozrejme rastlinu. Nemám rada tieto mená, čo už niečo znamenajú

colsami
16. apr 2025

Nepaci sa mi, ale naco Ti to je? Hlavne je ci sa paci Tebe a muzovi, mate predsa slobodu v rozhodovani o mene 🙃

autor
16. apr 2025

@colsami ja zatial len prechadzam mena a na toto som natrafila tak ma to len tak zaujima.

stellarstar
16. apr 2025

Autorka, keby nebol internet a mk podľa čoho by si vyberala meno resp ako by si sa rozhodovala?

petracandle
16. apr 2025

Na jednej strane je krásne, ale veľa ľuďom evokuje to v džungli. Čiže v zahraničí skvelé, na Slovensku, keďže to má význam, nie ideálna voľba

bolarazjedna
16. apr 2025

Ja asociujem na značku s bezlepkovymi výrobkami Liana 🙂 ale odhliadnuc od toho, pekne meno.

autor
16. apr 2025

@stellarstar zase to tak nepreživaj 😄 zaujima ma nazor nejdem teraz na matriku tak pomenovat alebo nepomenovat moje dieta 🙈

co_co
16. apr 2025

Mne sa to celkom paci, ale asi by som take meno svojmu dietatu nedala, lebo rastlina. 😀 Ale tak je to take mensie zlo ako tie americke verzie mien, co teraz zvyknu mamicky davat. Moj nazor.

mia1012
16. apr 2025

Ja mám dcérku Lianku a ja som sa rozhodovala medzi Luciou a Lianou a posledné týždne ma to tiahlo už iba k Lianke. A neľutujem.v okolí neni ani jedna.

sandra19860
16. apr 2025

Pekné meno

zmrzlinka2021
16. apr 2025

Mne osobne evokuje takú jednoduchšiu dievcinu

lucia13022023
16. apr 2025

Osobne sa mi nepáči. Ale sú oveľa horšie mena.

lenka.25
16. apr 2025

Mne sa páči . A to že je to aj rastlina , by ma vôbec nezaujímalo . Martin je aj mesto a vola sa tak xy chlapcov a nikomu to nepríde divne

xckaretxxx
16. apr 2025

Meno pre psíka?

stellarstar
16. apr 2025

Neboj neprežívam 🤣

elz1920
16. apr 2025

Odporúčam knihu slovenských jazykovedcov Vyberte si meno pre svoje dieťa (Majtán, Považaj). Sú tam zoznamy aj významy mien. Kým som si pomenovala deti, mnohokrát som ju prelistovala, lebo som nechcela tuctové meno typu Ema, Ela, Sofia a iné veľmi čudesné vychytávky mimo zdravého rozumu.

Liana sa mne osobne nepáči. Takisto sa mi nepáčia kombinácie, kde cudzie krstné meno sa bije so slovenským priezviskom, prípadne skráteninou bez slovenskej koncovky, ktorá ženám nijako neubližuje, naopak, jasne napovedá, že ide o ženu, nie čudo.

Takisto, to, že sa nám niečo páči, ešte neznamená, že sa to aj bude dieťaťu hodiť. Zrovna včera som suplovala v triede, kde bola Lara, Astrid a Lujza a veru mi tie mená pri tých konkrétnych dievčatách vôbec nesedeli. A pritom trebárs Astrid sa mi páči.

Chcela som Dianu, je z nej Zora. Chcela som Milu, prešla mi Lucia. A tretia - to som si išla už oči vyočiť - je Erika. Mená im sadli aj k priezvisku, aj k osobnosti ako riť na šerbel.

Ja osobne som si sťažila výber tým, že som odmietla staro- a novozákonné mená, že som sa obmedzila na Európu ako miesto vzniku mena a s manželom sme sa dohodli , že ak sa bude dať, naše deti budú mať originálne mená bez rodinných tradícií.

aniele
16. apr 2025

Hneď mi prišla na um Liana Drahová, bývalá čs. krasokorčuliarka, neskôr trénerka (nar. 1953). Vtedy to bola snáď jediná nositeľka tohto mena, o ktorej som vedela. Takže pre mňa priaznivá asociácia s vytrvalou úspešnou osobnosťou.

dundulica
16. apr 2025

mne sa páči, asi aj preto, že jednu fajn kočku s týmto menom poznám, sestru má Dianu

anavixy
16. apr 2025

Paci sa mi Lia, nepaci sa mi Liana, mam v okoli aj aj.

10jarka
16. apr 2025

Pekné meno...

talia16
16. apr 2025

Mne sa samotná Liana nepáči ale páči sa mi Eliána, Liliana, Juliána

tojada
16. apr 2025

Mne sa páčia tieto témy o menách a nakoniec budúce mamičky vidia, aký názor na mená má väčšina ľudí Veď meno je na celý život.

terezkaarthuramax
16. apr 2025

Ak sa ti pAci daj ho. Ved to je tvoje dieta nie cudzich ľudí na koniku.😉 Ja preferujem iné mená ake toto je len a len na tebe .

chatte007
16. apr 2025

@lenka.25 "Martin je aj mesto..." To mesto sa vola podla sv. Martina, podla cloveka, to je uplne nieco ine. Prv sa aj volal Turciansky sv. Martin. Vela miest na svete a aj niektore staty sa volaju podla svatcov.
A k Liane - podla mna by to meno bolo castejsie pouzivane, keby to neznamenalo tu lianu v pralese. Mne sa paci, ale kvoli tomuto by som ho asi nedala.

nelka93
17. apr 2025

Mne sa paci, minimálne máš istotu, že keď na ňu zakričí na jhrisku neozve sa ďalších 1o ako to je pri Sofii, Eme alebo Viktorii

elenka.k
19. apr 2025

Krásne meno , moja sa tak mala volať, nakoniec je Marek 🤣

mira0611
22. apr 2025

Mne sa to meno paci. Poznala som 1 babu Lianu a bolo to velmi super baba.

masandra
23. apr 2025

Podľa mňa krásne meno, veľmi sa mi páči, ale my mame uz Elianu, tak sa mi to už nehodilo, no mne osobne sa páči aj Lia🙂